DRL, диодни лентички или късите светлини

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Re: DRL, диодни лентички или късите светлини

Мнениеот FELIPE » Чет 01 ное 2012 10:39

:D По-нагоре в темата съм писал-интересна гледка ще е на място пред катаджията да тръгна да свалям броня и фар за да сменя крушката на късите,то вярно,че е работа общо взето за половин час,ама де да знам :D ...изобщо мисля,че това със замяната на крушка в полеви условия важи за по-старите коли,като гледам на по-новите,поне на повечето ,капачетата на късите са изцяло в калниците и смяната на крушките им без сваляне на фар или поне подкалник е мисия невъзможна :D .

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Чет 01 ное 2012 10:42

Ако имаш и можеш да смениш крушката на място не пишат. За съжаление има коли на които смяната на полеви условия е голяма мъка, а при някои може да се каже невъзможно.
Мен ме спряха така с Лада Нива (не светеше левият фар) и ми предложиха да си я сменя, да де ама за тази кола смяната е свързана с демонтаж на декоративната решетка и целият фар. Добре че се сетих да погледна бушоните и за мой огромен късмет се оказа разместено бушонче, та ме пуснаха след като го наместих и фара света (в последния момент , вече се бяха приготвили да пишат).

П.П. А колегата ме е изпреварил с неговия пост :D

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 01 ное 2012 11:13

Казвате на по новите коли била трудна смяната, да добре, ама пък повечето нови коли имат сигнализация за изгоряла крушка май, ми като изгори първо спирате някъде пък после ще я мислим. Пък за в градски условия никой не може да ме убеди, че няма да разбере че не му свети един фар, постоянно има отражения от сгради, и най вече като карате/спрете зад друга кола!

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 01 ное 2012 13:21

mirror написа:Вчера на изхода на Варненската магистрала имаше засада и спираха коли без светлини или неизправни такива (доста такива ме изпревариха и ги бяха наспирали всичките и пишеха здраво) а на мен въобще не ми обърнаха внимание с дневните светлини :wink:

Сега по НоваТВ казаха,че тече акция "светлина",та това може би е била причината за масовите проверки.
Фарове,чистачки и гуми

jastreb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jastreb » Нед 04 ное 2012 10:02

Този модул дали върши работа?

Потребителски аватар
otvorkoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот otvorkoto » Сря 07 ное 2012 15:26

Да върши .
Имам един нов който ми е излишен към 22-25лв. дадох за него. Ако някой иска може да види как работи и на мойта кола . Монтажа е лесен .

:да:

Потребителски аватар
pkaramitev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pkaramitev » Сря 21 ное 2012 19:03

Цитат от тук:
http://btvnews.bg/bulgaria/obshtestvo/s ... inata.html
Допълнително монтираните дневни светлини на по-старите автомобили са разрешени за използване, обясняват от КАТ. ..........Христо Узунов е монтирал такива светлини на автомобила си. След влизането в сила на новия закон е предупреден от полицията, че трябва да свали новите фарове.

И само не разбрах,последно, обясняват от КАТ,че можела,объче пък от полицията му казали че трябвало да ги маха тия "новета фарове" :dontknow:
Или тоя дето е писал статията е кретен,или тия от "родната милиция" :Mr Green Fun

Понеже в момента карам една смотана фиеста,и карането постоянно на фарове не и се отразява добре на ел.системата се чудя какво да правя!?Прочетох цялата тема,и никой нищо конкретно не казва,а най-Ъпсурдното е и че в КАТ си противоречат!

Опита с другата ми кола,е следният:
Мод БМВ 528 1997г. ксенон на късите,и Н7 на дългите.Двусекционен фар!
От Лайт модула на колата(това разстройство което отговаря за всички светлини в колата) чрез бъркане с лаптоБ mhihi си активирах Day Light,на 35%, по спомени, от което следва да опровергая всички твърдения,че редуцираните дълги "вадели очи"! Нищо подобно! Тази операция я направих още преди 2 години,и никога не са ми спирали,разликата в светенето на 35% и 100% е доста голямо.Също така като пусна късите,и въпросните дълги огасват.Лошото е че не може да се изключват и включват когато пожелае човек,понеже на контакт светят.Все пак в това меню на моето дърто БМВ се влиза само с лаптоБ!

Дано съм бил пхолезен на някого.....

....а относно фиестата, ще пробвам с модул за дългите ад видим какво ще станИ.... :mrgreen:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 22 ное 2012 10:09

FELIPE написа: пред катаджията да тръгна да свалям броня и фар за да сменя крушката на късите,то вярно,че е работа общо взето за половин час,ама де да знам :D ...изобщо мисля,че това със замяната на крушка в полеви условия важи за по-старите коли,като гледам на по-новите,поне на повечето ,капачетата на късите са изцяло в калниците и смяната на крушките им без сваляне на фар или поне подкалник е мисия невъзможна :D .

Правиш технологичен отвор в пластмасовия подкалник като на ШараноАлхамбрите след 2000г.
От 08 миналата година карам само със светодиодни дневни светлини и никой не ме е спирал или коментирал, че не били законни и т.н.

Потребителски аватар
Nikurlq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikurlq » Чет 22 ное 2012 10:43

И аз от август тази година съм само на диодни светлини през деня и несъм имал проблем до момента (а съм минавал през доста униформени).
Но това което установи е, че трябва да са читави светлините. Доста хора ги гледам са си наслагали някакви светещи лентички, диодчета от запалки и такива подобни.
ХОРА, ако ще слагате нещо, нека поне да има ефект от него (да Ви се вижда автомобила). И 200 диодчета от запалки да наредите пак няма да има ефекта на дневните светлини!

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Пет 23 ное 2012 8:20

Абе то и от светодиодни ленти да сложиш пак се вижда ама се изисква някой орган да ги е одобрил като дневни светлини и да е законно да се кара с тях. Моите може да са евтини, но все пак най-важното го има - означенията че са одобрени за използване в ЕС. :)
Смятам в близките 2 седмици да ги пусна в експлоатация(монтирах ги още лятото, но първоначалното мнение на полицията малко ме изплаши) преди някой да ги е харесал без да ги видя светещи на колата :).

ivand911
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivand911 » Нед 25 ное 2012 9:13

RANOPILE написа:Абе то и от светодиодни ленти да сложиш пак се вижда ама се изисква някой орган да ги е одобрил като дневни светлини и да е законно да се кара с тях. Моите може да са евтини, но все пак най-важното го има - означенията че са одобрени за използване в ЕС. :)
Смятам в близките 2 седмици да ги пусна в експлоатация(монтирах ги още лятото, но първоначалното мнение на полицията малко ме изплаши) преди някой да ги е харесал без да ги видя светещи на колата :).

Няма такова изискване. Не си измисляй. Те си идват с означение RL(за дневни светлини) и имат Е одобрение. Ако нямат RL не са дневни светлини. Това е. Ако имат RL слагаш и караш. Слагаш разбира се по правилния начин, обикновено всеки комплект си идва със схема за монтаж по правило 48.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Нед 25 ное 2012 10:14

Голяма първоначална истерия се получи в началото с тези фарове... mhihi Сега вече си минавам покрай полицейски постове спокойно,даже забравих,че съм сложил такава "цигания" :Mr Green Fun

Потребителски аватар
pkaramitev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pkaramitev » Нед 25 ное 2012 16:44

Сложих си най-накрая модул!
Дългите на фиестичката светят на 20%,през деня досущ като къси!Фарът ми е едносекционен-крушка Н4
При запалване,се чува чуроликане от модула,и фаровете постепенно светват на 20% от дългите,като нищо друго не светва по колата-габарити или нещо по таблото.При загасване на двигателя-отново чуроликане,и бавничко си загасват!Това много щадяло крушката,и е така предполагам.
В на тъмно ги загледах от разстояние 100м,и въобще не вадят очите,какво остава за през деня!!!
За сега съм много доволен!
Най голям ефект ще има през лятото,когато денят е дълъг,и слънцето свети ярко,и само в късните часове действително ти се налага да караш на къси.

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Чет 29 ное 2012 20:28

ivand911 написа:Няма такова изискване. Не си измисляй. Те си идват с означение RL(за дневни светлини) и имат Е одобрение. Ако нямат RL не са дневни светлини. Това е. Ако имат RL слагаш и караш. Слагаш разбира се по правилния начин, обикновено всеки комплект си идва със схема за монтаж по правило 48.

Явно не се изразих правилно ;)
Трябва да са одобрени и сертифицирани като дневни светлини и това да е отбелязано на корпуса им :)
.

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Чет 29 ное 2012 21:38

Към колегите които карат с диодни ленти - правят ли ви проблем ако вечер са включени? При мен защото съм с Ауди, може би до сега не се беше случвало да ме спират за тях(понеже по-новата а6 има на същото място до халогените диодни ленти), но сега се случи един полицай да ми направи забележка да ги спирам вечер. Което може би си е правилно де, все пак са дневни светлини, но пък от друга страна подобряват видимостта без да заслепяват. Както и да е нека не коментираме колко е морално да се кара на такива светлини вечер, а законово забранени ли са за използване вечер диодните ленти и на вас някой правил ли е проблем?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”