mirror написа:Вчера на изхода на Варненската магистрала имаше засада и спираха коли без светлини или неизправни такива (доста такива ме изпревариха и ги бяха наспирали всичките и пишеха здраво) а на мен въобще не ми обърнаха внимание с дневните светлини
FELIPE написа: пред катаджията да тръгна да свалям броня и фар за да сменя крушката на късите,то вярно,че е работа общо взето за половин час,ама де да знам...изобщо мисля,че това със замяната на крушка в полеви условия важи за по-старите коли,като гледам на по-новите,поне на повечето ,капачетата на късите са изцяло в калниците и смяната на крушките им без сваляне на фар или поне подкалник е мисия невъзможна
.
RANOPILE написа:Абе то и от светодиодни ленти да сложиш пак се вижда ама се изисква някой орган да ги е одобрил като дневни светлини и да е законно да се кара с тях. Моите може да са евтини, но все пак най-важното го има - означенията че са одобрени за използване в ЕС.
Смятам в близките 2 седмици да ги пусна в експлоатация(монтирах ги още лятото, но първоначалното мнение на полицията малко ме изплаши) преди някой да ги е харесал без да ги видя светещи на колата.
ivand911 написа:Няма такова изискване. Не си измисляй. Те си идват с означение RL(за дневни светлини) и имат Е одобрение. Ако нямат RL не са дневни светлини. Това е. Ако имат RL слагаш и караш. Слагаш разбира се по правилния начин, обикновено всеки комплект си идва със схема за монтаж по правило 48.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 37 госта