В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: В Русия забраниха афтърмаркет ксенона...

Мнениеот stefan4o » Съб 07 май 2011 8:38

В спора се ражда истината, са казали по-мъдрите от нас хора :beer Държа да отбележа в тая тема, че снощи монтирах обикновените фарове и свалих тези с лупите. Купих най-евтините крушки Н4 на Осрам за тях. Абстрахираме се от факта, че фаровете, които монтирах са оригиналните и са в перфектно състояние стъкло и рефлектор и че имам релета mhihi Светят прекрасно и изобщо понякога се чудя какъв е смисълът от ксенона :Mr Green Fun Честно казано не очаквах такъв добър резултат, оказва се, че лупите светят може би само 1 идея по-добре от тези (може би защото не ги ползвам с оригиналните д1с, а с Н7).

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Съб 07 май 2011 9:12

:roll: Хм и при мен е така.
Свалях ги есента за проба фарове с лупи на Hella с ксенон и си сложих обикновените фарове с об.крушки.
Имам и релета.
Ами супер си свети и се вижда перфектно.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 07 май 2011 13:50

stefan4o написа:В спора се ражда истината, са казали по-мъдрите от нас хора :beer Държа да отбележа в тая тема, че снощи монтирах обикновените фарове и свалих тези с лупите. Купих най-евтините крушки Н4 на Осрам за тях. Абстрахираме се от факта, че фаровете, които монтирах са оригиналните и са в перфектно състояние стъкло и рефлектор и че имам релета mhihi Светят прекрасно и изобщо понякога се чудя какъв е смисълът от ксенона :Mr Green Fun Честно казано не очаквах такъв добър резултат, оказва се, че лупите светят може би само 1 идея по-добре от тези (може би защото не ги ползвам с оригиналните д1с, а с Н7).

:да: :да: :да: :beer Не виждам защо ми е повече ,като става направо ден!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 08 май 2011 9:13

от ден е доста далеко-сравнение на китаец с оригинална крушка,а нощем разликата е фрапираща :mrgreen:
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 08 май 2011 9:21

Ама не ми трябва повече !!Не виждам смисъл!Всеки си преценя ,а и нямам излишни парички .Светлините ми в момента са повече от добри!

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 08 май 2011 9:22

Тя само едната ти крушка струва сигурно 150-200 лева :Mr Green Fun mhihi Остава и да няма разлика с китаеца :lol:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 08 май 2011 9:30

stefan4o написа:Тя само едната ти крушка струва сигурно 150-200 лева :Mr Green Fun mhihi Остава и да няма разлика с китаеца :lol:

разликата е очевадна,не очевидна .двете са почти 160евро,но си струват всяка стотинка :idea:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 08 май 2011 9:41

По същия начин седят нещата и с "белите" китайски халогенни лампи и с обикновените Осрам/Хелла/Филипс. Денем ти се види китаецът свети едно бяло много хубаво, а вечер - нищо не се вижда :Mr Green Fun Преди като бях с джетовските фарове карах с едни китайци дето светят почти бяло, сега съм с голфови фарове с Осрам и като че ли сега осветява по-добре от преди,въпреки, че като ги погледнеш си жълтее светлината :mrgreen:

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 11 май 2011 13:43

Жълтата светлина е по-добра за окото,по-добра за видимостта при мъгла.Който не е карал с ксенон и мъгел с видимост не повече от 5м не знае за какво говоря....Обикновенната крушка си е чиста работа.

Потребителски аватар
tomata
Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
Двигател: AWT AWC

Мнениеот tomata » Сря 11 май 2011 13:53

s5501na написа:Аз не мога да ви разбера на какво толкова се радвате? Какъв вие проблема с този така нарерчен "китайски" ксенон ? Китайците май произвеждат повечето неща които ползваме ? Вас яд ли ви е, че не може да си позволите такъв , или?

Проблема не е в това какъв е ксенона , а как е монтиран и регулиран !

Един халогенен фар и един ксенонов(фабричен),който не е регулиран и свети в небето , може да заслепява доста повече дори и от "китайския ксенон" .

Вместо органите не реда да забраняват ксенона , по-добре да пишат актове за неизправни и нерулирани фарове, без значение от вида им !

+1

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 11 май 2011 13:58

tomata написа:
s5501na написа:Аз не мога да ви разбера на какво толкова се радвате? Какъв вие проблема с този така нарерчен "китайски" ксенон ? Китайците май произвеждат повечето неща които ползваме ? Вас яд ли ви е, че не може да си позволите такъв , или?

Проблема не е в това какъв е ксенона , а как е монтиран и регулиран !

Един халогенен фар и един ксенонов(фабричен),който не е регулиран и свети в небето , може да заслепява доста повече дори и от "китайския ксенон" .

Вместо органите не реда да забраняват ксенона , по-добре да пишат актове за неизправни и нерулирани фарове, без значение от вида им !

+1

Проблема е когато на халогенен фар се сложи ксенон,както масово се прави тук,а не самият ксенон.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 11 май 2011 15:50

Врели - некипели.Цялата държава ни е перфектна, та опряхме до ксенона.Абе хора мен ме заслепяват и коли с обикновени крушки и нерегулирани фарове. Моите фарове са обикновени, боднах им ксенон преди половин година и нито веднъж не са ми присветвали или включвали аварийни че го заслепявам.Регулирани са перфектно и светят ниско! Кажете ми сега на кого ПРЕЧА аз?!?! :roll: Сега пак ще кажете "разсейва светлината"китайски е"... и т.н и т.н. И какво от това, след като не заслепявам???? А?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 11 май 2011 16:01

Нищо. Като(ако) въведат закон за ксеноновите светлини ще трябва да ги махнеш, освен ако не искаш да ти спрат колата от движение :beer
Засега щом си легален никой не може копче да ти каже.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 11 май 2011 16:06

Той и сега май не е легален, щото т'ва го водят модификация по фаровете,а тя вече май е незаконна. Друг въпрос е, че това до сега никой не го проверяваше.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Сря 11 май 2011 16:11

Законът ще бъде като повечето закони в нашата държава... интересно ми е как покрай тия хубави закони повличат и хора, които всъщност са изключение - щом не преча, що да не си карам така? Защо досега не е имало някакъв стенд по пунктовете за ГТП да следят и регулират фаровете? ( нещо толкова елементарно ). Това щеше да е милион пъти по полезно въведение.Сега след като закона е в сила и сваля ксенона, ще си вдигна десният фар да свети в небето , а левият макс вляво да свети в насрещното :evil: Така ,така... влизаме в Европата с пълна сила!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”