Колко данък платихте за колата си? Калкулатор онлайн

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Вто 26 авг 2008 19:59

За тва сме се превърнали в авто морга за всички западни държави...

Аз ходих днеска си гледам данъка за Аудито и ми казаха 482лв и аз исках да ги утрепам :)

nbaplayer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nbaplayer » Пет 29 авг 2008 13:58

на моя пасат годишния данък е "само" 618 лв. :banghead: е това се нарича скапана държава. как е възможно да плащам такъв данък при положение че пасата ми е с евро4 и спазва всякакви екологични норми, а хора с коли на по 20 год. които едно че нямат катализатор ами и пуши като за циганин печката през зимата, да плащат 5 лв. е точно заради такива закони нашата държава пропада.

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Пет 29 авг 2008 14:32

Може, може. 90% от мненията го потвърждават. Е аз съм значително по - добре от тебе, но все пак за Пасатор Б5 плащам е168лв., а за Б3 плащам 7 лева. Само дето Б3 даже и катализатор няма. Не Булгаристан, а Абсурдистан.

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пет 29 авг 2008 14:40

nbaplayer написа:на моя пасат годишния данък е "само" 618 лв. :banghead: е това се нарича скапана държава. как е възможно да плащам такъв данък при положение че пасата ми е с евро4 и спазва всякакви екологични норми, а хора с коли на по 20 год. които едно че нямат катализатор ами и пуши като за циганин печката през зимата, да плащат 5 лв. е точно заради такива закони нашата държава пропада.

Явно може макар, че не е правилно и ти си особено кисел щото хич не ти отърва. На твое място и аз бих реагирал така. Но за кола която струва 2000 лв пък да плащаш данък 600 лв на година също не е красиво.
Едва ли точно този закон е проблема в държавата ...

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Пет 29 авг 2008 16:37

webdude написа:Но за кола която струва 2000 лв пък да плащаш данък 600 лв на година също не е красиво.

Точно за това става въпрос.Като видиш,че данъка ще струва колкото колата ти,ще дадеш повече пари за по-нова кола,а не по 600лв всяка година да ти отиват на вятъра.А и тая кола за 2000лв трови петорно.
В Италия съм чувал,че като си продадат старата морга на друга държава и от правителството им дават някакъв кеш бонус,затова,че са я махнали...кво говориме :lol: а къде е отишла-в България mhihi
mod edit: Vizor

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пет 29 авг 2008 17:13

Тук е възникнал интересен спор защо така и защо онака?? :? :fight:
Първо да Ви обясня, че става въпрос за ПЪТЕН, а не ЕКОЛОГИЧЕН данък.
Презумпцията е, че по-новият автомобил има значително по-голям пробег и затова данъкът е значително по-висок, което е напълно правилно според мен.:lol:
Що касае нормите за екологичност и пр. явно нашите "мъдри" държавници са решили да не закачат в момента масовия електорат, но в определен момент и това ще бъдат принудени да направят. :?
Въпреки всичко най-правилно е да не се плаща пътен данък, а той да бъде справедливо калкулиран в цената на всеки литър гориво, но в нашата корумпирана държавица това е практически невъзможно. Доколкото съм запознат така е в Турция. :roll:

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пет 29 авг 2008 18:00

eos написа:
webdude написа:Но за кола която струва 2000 лв пък да плащаш данък 600 лв на година също не е красиво.

Точно за това става въпрос.Като видиш,че данъка ще струва колкото колата ти,ще дадеш повече пари за по-нова кола,а не по 600лв всяка година да ти отиват на вятъра.А и тая кола за 2000лв трови петорно.
В Италия съм чувал,че като си продадат старата морга на друга държава и от правителството им дават някакъв кеш бонус,затова,че са я махнали...кво говориме :lol: а къде е отишла-в България mhihi
mod edit: Vizor

Да ама нали знаеш, че не много хора могат да си позволят нова кола (па макар и нисък клас).
При средната работна заплата в страната дори и да нямаш семейство и жена пак е трудно да се отделя около хилядарка (че и повече) на месец за удоволствието да имаш нова кола ...

Колкото до тровеното ... бензиновата кола и някой дърт карб да е пак не замърсява кой знае колко ...
Не слушайте глупостите на еколозите ... в замърсяването автомобилите участват с мижавите 1-2 процента CO2 (не помня точният процент, но беше нещо от сорта). Само изригването на един вулкан надминава по сила на действие многократно усилията на човечеството за една година.

nbaplayer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nbaplayer » Пет 29 авг 2008 18:14

за турция незнам но за германия съм сигурен че пътния данък е включен в щената на горивото. и това е много логично. които пътува повече следователно и плаща повече.няма значение с каква кола си. там обаче състоянието на колата се следи при техническия преглед- ако колата ти замръсява въздуха над определените норми веднага ти я спират от движение. друго което знам е че примерно в англия ако искаш да караш стара кола примерно 25 год. трябва да платиш данък по голям от колкото за 15 год. автомобил. да не би там управниците да са по прости от нашите? цялата работа при нас е че всеки си мисли - тои има пари да си купи автомобил за 30 000 нека и да го одрусаме с голям данък.

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пет 29 авг 2008 18:28

webdude написа:Да ама нали знаеш, че не много хора могат да си позволят нова кола (па макар и нисък клас).

Те тва ми е най-любимото твърдение... А що пък реши, че трябва всеки да кара кола? И, че колкото са повече милонниците по пътищата, толко по-добре за всички, а не само за тоя в милионника. В Европа разстоянията мисля са малки и можеш да (живееш) идеш на работа или да си купиш хляб и мляко и без да имаш кола ..... Кога па ни почерне гъза толко, че секи треа да ходи с кола до магазина?

п.п. а иначе КОКО е прав за данъка...

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 29 авг 2008 18:49

18.90лв.

Потребителски аватар
Dic
Автомобил: Seat Leon 1M
Двигател: ARL
Контакти:

Мнениеот Dic » Пет 29 авг 2008 18:58

Bordiur написа:На АБФ-а е 170 лв за тая година в София. На късметлиите честито.

:shock e това е столицата ... нашия е със стотачка повече :37:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 29 авг 2008 19:02

Моя мисля, че беше около 170лв но не съм сигурен :?

raziel написа:За тва сме се превърнали в авто морга за всички западни държави...

Аз ходих днеска си гледам данъка за Аудито и ми казаха 482лв и аз исках да ги утрепам :)

nbaplayer написа:на моя пасат годишния данък е "само" 618 лв. :banghead: е това се нарича скапана държава. как е възможно да плащам такъв данък при положение че пасата ми е с евро4 и спазва всякакви екологични норми, а хора с коли на по 20 год. които едно че нямат катализатор ами и пуши като за циганин печката през зимата, да плащат 5 лв. е точно заради такива закони нашата държава пропада.

Както каза един колега от форума "Който има брада, си има и гребенче''

Потребителски аватар
kc_3011
Автомобил: VW Bora Variant
Двигател: AUS 2000

Мнениеот kc_3011 » Пет 29 авг 2008 20:11

Все още не съм го плащал , но според този калкулатор
http://pariteni.bg/Calcs/5/1ff1de774005f8da18.html ми излиза около 190 лв. което е в пъти повече отколкото беше на 23 годишната ми бивша кола 20 лв. ;( Удоволствието от по-нова кола се заплаща ;)

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пет 29 авг 2008 20:21

kc_3011 написа:Все още не съм го плащал , но според този калкулатор
http://pariteni.bg/Calcs/5/1ff1de774005f8da18.html ми излиза около 190 лв. което е в пъти повече отколкото беше на 23 годишната ми бивша кола 20 лв. ;( Удоволствието от по-нова кола се заплаща ;)

бъгав е... изкарва ми 254 лв, а платих ~185 лева в началото на месеца ...

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пет 29 авг 2008 22:55

AEK - 101 коня 74кв - точно на границата, с работещ катализатор - 27лв :D

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”