Аз ходих днеска си гледам данъка за Аудито и ми казаха 482лв и аз исках да ги утрепам

nbaplayer написа:на моя пасат годишния данък е "само" 618 лв.е това се нарича скапана държава. как е възможно да плащам такъв данък при положение че пасата ми е с евро4 и спазва всякакви екологични норми, а хора с коли на по 20 год. които едно че нямат катализатор ами и пуши като за циганин печката през зимата, да плащат 5 лв. е точно заради такива закони нашата държава пропада.
webdude написа:Но за кола която струва 2000 лв пък да плащаш данък 600 лв на година също не е красиво.
eos написа:webdude написа:Но за кола която струва 2000 лв пък да плащаш данък 600 лв на година също не е красиво.
Точно за това става въпрос.Като видиш,че данъка ще струва колкото колата ти,ще дадеш повече пари за по-нова кола,а не по 600лв всяка година да ти отиват на вятъра.А и тая кола за 2000лв трови петорно.
В Италия съм чувал,че като си продадат старата морга на друга държава и от правителството им дават някакъв кеш бонус,затова,че са я махнали...кво говоримеа къде е отишла-в България
mod edit: Vizor
webdude написа:Да ама нали знаеш, че не много хора могат да си позволят нова кола (па макар и нисък клас).
raziel написа:За тва сме се превърнали в авто морга за всички западни държави...
Аз ходих днеска си гледам данъка за Аудито и ми казаха 482лв и аз исках да ги утрепам
nbaplayer написа:на моя пасат годишния данък е "само" 618 лв.е това се нарича скапана държава. как е възможно да плащам такъв данък при положение че пасата ми е с евро4 и спазва всякакви екологични норми, а хора с коли на по 20 год. които едно че нямат катализатор ами и пуши като за циганин печката през зимата, да плащат 5 лв. е точно заради такива закони нашата държава пропада.
kc_3011 написа:Все още не съм го плащал , но според този калкулатор
http://pariteni.bg/Calcs/5/1ff1de774005f8da18.html ми излиза около 190 лв. което е в пъти повече отколкото беше на 23 годишната ми бивша кола 20 лв. ;( Удоволствието от по-нова кола се заплаща
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: goppa и 35 госта