Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот plamen-roni » Пет 31 яну 2014 16:47

bmwww написа:Добра идея ли е да си купа 2 чисто нови предни и 2 втора употреба задни гуми зимни или по-добре направо 4 чисто нови зимни .... ама кажете честно мислите ли ,че е чак толко необходимо и задните да са чисто нови ? Също така сега вече съм много объркан какви гуми да си купя ... колата е Сеат Леон и е бензинова и лека и сега ще я карам за първа зима ... на Ксантията съм с Корморан ама може би защото е дизел и по-тежка та направо се изумих колко дърпа и как спира и тръгва при положение ,че е без АБС !

Объркан съм най-вече защото никой не пише каква му е колата и бензин или дизел при което определено има разлика в полза на дизела ! И също така немога да направа сравнение какво точно ми требва !

Не виждам какво толкова има за мислене . Ако можеш да си го позволиш естествено , че 4 броя зимни нови гуми с еднаква шарка е най добрия избор. Все пак става въпрос за твоята безопасност и на семейството ти . По цял ден съм по улиците и на какви неща съм се нагледал , защото някой не си е сложил зимни гуми не е истина. Моята е Примера с 4 броя зимни , ами да ти кажа ,че съм много доволен как се представя на сняг и лед. Но все пак имам едно на ум . Проста сметка ти правя . Караш Леон , предполага е с 15-ки джанти. Една прилична нова гума е около 100лв. на теб ти трябват 2 броя за отпред т.е 200лв. И 2 броя зимни втора употреба за отзад около 50лв. по читава т.е 100лв. Аз лично не виждам смисъл за 100лв да рискуваш.

Потребителски аватар
georgebonev
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Контакти:

Мнениеот georgebonev » Пет 31 яну 2014 20:19

До сега - Vredestein Snowtrac 3 предни и Continental TS850 задни, 185/65/14, Голф 3 Вариант - само предно, дизел (от аватара).
Изображение

Сложих ги в началото на ноември, когато температурите при нас паднаха под 7 градуса, като сина ми помогна със свалянето на летните.
Изображение
Честно казано, есента прегледах тестовете на гуми и повечето клипове за съответните модели, но избора ми на Vr. Snowtrac 3 беше заради грайфера/шарката - дълбоки канали (за сняг и лед). Conti TS850 ги избрах от една страна заради тестовете, от друга - заради по-голямата контакна повърхност спрямо Snowtrac 3 (за сухо, мокро, киша и лед). Идеята ми е, да ги разменя предни със задни, когато се стопи снега и стане киша и мокро или сухо.

До сега от тестовете, които си направих на сухо, мокро, сняг и лед - изключително доволен от комбинацията.

На сняг около 6-7 см и баир от около 20' (клипа от Давидово) дърпаха доволно добре. Днес на обяд ги тествах и на спиране - няколко пъти скорост от 50 до 0 спират за около 20-на метра на сняг и отдолу лед и на по-малко от 10м. на изчистен и опесъчен мокър асфалт.
Ако ми остане време, тази събота или неделя, може да ги разменя и да пробвам и Conti-то как ще се държат като предни на сняг, докато не се е стопил другата седмица.

Разликата в грайферите:
Изображение

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 01 фев 2014 8:43

Имай предвид, че разликата в тежестта на задницата и предницата е различна. Ако ги размениш, може картинката да придобие съвсем друг вариант. :th_up

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 02 фев 2014 8:46

Не съм спрял да карам и карам извън Варна където обстановката няма нищо общо с града .Никакъв проблем ,ама никакъв !Дебица -Фриго 2 :mhihi :bowdown .Племенника ми със Дънлоп за 300 лв гумата не можа да изкара баира към Виница .Мерцедес Ц класа 2006 :mhihi .

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 02 фев 2014 8:47

Със сигурност проблема на племенника ти не е бил в гумите на баира :th_up

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 02 фев 2014 8:48

Ти каза ли му да си купи Рено Меган и да опита пак да го качи :mhihi

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 02 фев 2014 8:53

Много ясно :biggrin !!Имало много закъсали коли ,не е бил само той .А бе то е малко и от шофьора ама уж има системи и би трябвало да се представи много по добре !

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 04 фев 2014 13:47

Преди около две седмици, когато заваля по-сериозният сняг над София се качих без проблем до х. Планинец на Витоша(за незапознатите, намира се малко под телевизионната кула на "Копитото") с Мишлен Алпин А3. Имаше участъци, които бяха излъскани до лед. На изкачване пътят не беше обработен с нищо. Заради това, че е в природен парк пътят над кв. Бояна не се обработва с химии, а само се опесъчава понякога.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 04 фев 2014 13:56

rokera671 написа:Не съм спрял да карам и карам извън Варна където обстановката няма нищо общо с града .Никакъв проблем ,ама никакъв !Дебица -Фриго 2 :mhihi :bowdown .Племенника ми със Дънлоп за 300 лв гумата не можа да изкара баира към Виница .Мерцедес Ц класа 2006 :mhihi .

Проблема му едва ли е в гумите.Оня ден на 3 пръста сняг погледах един младеж на едно височко място с Е-46-ца със зимни гуми,как се опитва да тръгне.Направи малко задръстване и накрая 2-ма от БМВ-то слезнаха да го побутнат,та се отпуши движението :smile

Потребителски аватар
VANK01
Автомобил: Passat 3bg 4MOTION
Двигател: 2002 V6 AMX

Мнениеот VANK01 » Чет 06 фев 2014 0:04

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 06 фев 2014 1:44

И си е доволно нисък,ако е вдигнат ще е булдозер :bowdown

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Вто 29 юли 2014 23:27

Колеги, зная, че е още раничко да се говори за зимни гуми, но нека повдигнем темата с два нови модела, които може да излязат сполучливи:
1. Vredestein Snowtrac 5 - http://www.youtube.com/watch?v=FHzGZ1Hfjbw
2. Goodyear Ultragrip 9 - http://www.graifer.bg/news/goodyear-ultragrip-9/

Вече забелязах, че се продават из онлайн сайтовете за гуми. Интересно ми е да видя ADAC как ще ги оценят. Лично на мен Vredestein Snowtrac 5 ми допада повече като шарка, освен това се очаква да са по-добри от Vredestein Snowtrac 3, които от своя страна са наистина хубави зимни гуми. От друга страна Goodyear Ultragrip 9 идва да наследи 8-мата серия, която поне според мен не е по-добра от предишните Ultragrip 7 и 7+. Та ще видим :smile Какво е Вашето мнение по въпроса? Ще трябва да се вземат 4 зимни гуми за този сезон и отрано мисля да проуча и да избера какво да бъде. Засега може би съм се спрял на Continental Wintercontact TS850, но тези двата модела не са за подценяване според мен също. За Контито е ясно, че е една от най-добрите зимни гуми правени досега (поне според ADAC), но отзиви и тестове за горепосочените Vredestein и Goodyear засега липсват. Дано до преди зимата да се появи тазгодишен тест на зимни гуми, че да улесни избора :beer

Потребителски аватар
pepo_1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo_1986 » Сря 30 юли 2014 6:00

Michelin Alpin A4, за мен това е гумата.зимата си взех две и бях много доволен,мисля тази зима да си взема още две.монтирани бяха на голф 4 1.9 тди 131к.с. с размер 205/55/16 нямаше никакви проблеми и при тръгване и при спиране.

skromnia1970
Автомобил: PASSAT B 6 Variant
Двигател: BMR 11.2006 DSG

Мнениеот skromnia1970 » Съб 09 авг 2014 17:05

Взимам ти номера и го давам към ,,Титан,,БКС да им помагаш зимата.Гледам си и ,,градски,,като имам в предвид как чистят нашия град.
Сега вече сериозно-
На първо място отдавам колесната формула 4х4,след това на гумите,наистина ако са ,,Мишелин Алпин,,А 4 и не на послено място,майсторското шофиране.
Не разбрах само това място къде е?

skromnia1970
Автомобил: PASSAT B 6 Variant
Двигател: BMR 11.2006 DSG

Мнениеот skromnia1970 » Съб 09 авг 2014 17:14

:th_up
Това е гумата.
Карах на предния пасат Б 5.5 ,бях с 15" сега не мога да сложа 15" и минах на 16",но вече се сдобих с нови ,,Мишелинки,,А4

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”