bmwww написа:Добра идея ли е да си купа 2 чисто нови предни и 2 втора употреба задни гуми зимни или по-добре направо 4 чисто нови зимни .... ама кажете честно мислите ли ,че е чак толко необходимо и задните да са чисто нови ? Също така сега вече съм много объркан какви гуми да си купя ... колата е Сеат Леон и е бензинова и лека и сега ще я карам за първа зима ... на Ксантията съм с Корморан ама може би защото е дизел и по-тежка та направо се изумих колко дърпа и как спира и тръгва при положение ,че е без АБС !
Объркан съм най-вече защото никой не пише каква му е колата и бензин или дизел при което определено има разлика в полза на дизела ! И също така немога да направа сравнение какво точно ми требва !
Не виждам какво толкова има за мислене . Ако можеш да си го позволиш естествено , че 4 броя зимни нови гуми с еднаква шарка е най добрия избор. Все пак става въпрос за твоята безопасност и на семейството ти . По цял ден съм по улиците и на какви неща съм се нагледал , защото някой не си е сложил зимни гуми не е истина. Моята е Примера с 4 броя зимни , ами да ти кажа ,че съм много доволен как се представя на сняг и лед. Но все пак имам едно на ум . Проста сметка ти правя . Караш Леон , предполага е с 15-ки джанти. Една прилична нова гума е около 100лв. на теб ти трябват 2 броя за отпред т.е 200лв. И 2 броя зимни втора употреба за отзад около 50лв. по читава т.е 100лв. Аз лично не виждам смисъл за 100лв да рискуваш.