bmwww написа:Добра идея ли е да си купа 2 чисто нови предни и 2 втора употреба задни гуми зимни или по-добре направо 4 чисто нови зимни .... ама кажете честно мислите ли ,че е чак толко необходимо и задните да са чисто нови ? Също така сега вече съм много объркан какви гуми да си купя ... колата е Сеат Леон и е бензинова и лека и сега ще я карам за първа зима ... на Ксантията съм с Корморан ама може би защото е дизел и по-тежка та направо се изумих колко дърпа и как спира и тръгва при положение ,че е без АБС !
Объркан съм най-вече защото никой не пише каква му е колата и бензин или дизел при което определено има разлика в полза на дизела ! И също така немога да направа сравнение какво точно ми требва !
Не виждам какво толкова има за мислене . Ако можеш да си го позволиш естествено , че 4 броя зимни нови гуми с еднаква шарка е най добрия избор. Все пак става въпрос за твоята безопасност и на семейството ти . По цял ден съм по улиците и на какви неща съм се нагледал , защото някой не си е сложил зимни гуми не е истина. Моята е Примера с 4 броя зимни , ами да ти кажа ,че съм много доволен как се представя на сняг и лед. Но все пак имам едно на ум . Проста сметка ти правя . Караш Леон , предполага е с 15-ки джанти. Една прилична нова гума е около 100лв. на теб ти трябват 2 броя за отпред т.е 200лв. И 2 броя зимни втора употреба за отзад около 50лв. по читава т.е 100лв. Аз лично не виждам смисъл за 100лв да рискуваш.

.Племенника ми със Дънлоп за 300 лв гумата не можа да изкара баира към Виница .Мерцедес Ц класа 2006