Течност за чистачки?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Re: Течност за чистачки?

Мнениеот DundyTheCroc » Съб 22 ное 2014 0:00

Amtela написа:Не ме разбра точно. Метанола е на такъв етап алкохол колкото барел нефт е бензин - дизел.

Че не става за пиене е ясно, но от химична гледна точка си е баш алкохол. Органичните съединения с хидроксилна група ОН, свързани за атом въглерод са си алкохоли. СН3ОН - метанол, С2Н5ОН - етанол, С2Н4ОН2 - етиленгликол (ползва се в антифриза) и т.н.

Перник
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Перник » Съб 22 ное 2014 12:07

predat0r написа:Аз ползвам някаква Бистро 2лв литъра концентрат на -60 винаги разреждам 1:1 Проблеми до сега съм нямал..

от къде я купуваш ?

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Съб 22 ное 2014 13:56

Почти по всеки магазин за авточасти / аксесоари е има.

Тубата е такава като на снимката само че на етикета пише с главни букви БИСТРО !
Прикачени файлове
460.jpg
460.jpg (26.29 KиБ) Видяна 3658 пъти

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 25 ное 2014 18:42

не си купувайте течност HEPU - запалима е и мирише на спирт
отделно ,че като миеш стъклото влизат изпарения през парното които дразнят гърлото

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Вто 25 ное 2014 19:34

Каспър написа:
nanobanano написа:За тази зима има ли нещо ново на пазара? :)

Новото е че, добрия стар Velind който миналата година беше 15 лв. тубата с 5 литра концентрат при вносителя S&K, от тази година вече е 20 лв. :rolleyes И въпреки цената според мен си остава фаворит в съотношение цена/качество, без да го сравнявам с евтините бълвочи разбира се.

Ходих до вносителя и си взех нова туба Velind и цената на място е 16 лв. 20лв. е цената в сайта. Внимавайте обаче ако взимате от тази течност с какъв етикет е и каква е течността вътре, защото мен на място в склада се опитаха да ме минат, а за доставките им в Метро и големите магазини не ми се мисли. Първо ми дадоха туба с отворена капачка, с изтекъл срок на годност, със стария етикет на Velind и лепнато отгоре малко етикетче с нов срок на годност. Цвета на течността вътре беше различен от този на истинския немски Velind. Просто в същата сграда Autoquali си произвеждат тяхна течност и използват тубите на Velind като сипват тяхна течност вътре и я продават за Velind на доста по-сериозна цена. Грозно и типично по български :newsm66 След като се усетих, че ме цакат поисках нова туба от току-що получените палета с Velind и ми дадоха неразпечатена туба с новия етикет, без преправян срок на годност и с друг цвят на течността вътре.
Отваряйте си очите, защото от всякъде дебнат дребни мизерни душици живеещи само за да яхнат поредния заблуден клиент.

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Вто 25 ное 2014 20:29

Както се казва, измама дебне от всякъде...

Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jijo_M » Нед 07 юни 2015 6:11

След прочетеното в тази тема си купих Velind от голяма верига, лампата за нивото на течността беше светнала и допълних направо с концентрат. След пръскане положението беше ужасно стъкло се замазва и става бяло явно течността беше гъста, покарах известно време така, след това разредих наполовина с вода и положението малко се пооправи, но нещо не беше както трябва. При пръскане на сухо стъкло първоначално яко се размазва и след около минута след като течността се изпари стъклото остава много добре почистено, когато вали положението е добре защото водата от дъжда до разрежда течността, но не става за пръскане за почистване на замърсено стъкло при сухо време или трябва да е силно разредена което пък обезсмисля покупката на течност -70 градуса. Понеже тук четох много добри отзиви предположих, че течността може да се е пресякла от минималното количество лятна течност в началото на зимния период затова след като изразходвах течността в казанчето го промих с вода и отново налях концентрат Velind нямаше промяна от горе описаното положение. Според мен е безумие да правиш промивка на казанчето при преминаване от една течност към друга това би трябвало да е предвидено от производителите. Пиша историята сега защото бе нужно време за да се извършат гореописаните действия. За зима 2015-2016 ще мина на друга марка може би Sonax.

Потребителски аватар
fly_free
Автомобил: т5
Двигател: вrr
Контакти:

Мнениеот fly_free » Нед 07 юни 2015 9:01

Аз откакто в Германия си купих Venol останах много доволен ,казаха ми едни тираджии на паркинг ,че немската сол па магистралите я отмива само немска течност.Та купих си от Германия и наистина мие солта. Видях я тук в едно магазинче и само Venol.Сега си купих лятна и не се пресичат и мирише приятно и чисти.Струва ми се малко концентрирана лятната ,но никъде не пише на нормален език.Питах момчета ,той каза ,че си я разрежда.
Ко му плащаш няма и 5 лева за 5 литра.Препоръчвам горещо.Най добро съотношение цена качество.

http://www.venol.de/Item.php?ProductId=1347
Прикачени файлове
Thumbnail.jpg
Thumbnail.jpg (34.31 KиБ) Видяна 2937 пъти

Последна промяна от fly_free на Пон 08 юни 2015 8:17, променено общо 1 път.

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Нед 07 юни 2015 10:49

mhi406vt
Автомобил: VW Touareg 3.0 TDI 240hp
Двигател:

Мнениеот mhi406vt » Вто 09 юни 2015 6:09

Както колегата горе казал - само и единствено SONAX, аз си купувам концентрата и зареждам на цялата фамилия колите:

http://www.senax.bg/eshop/product/4/technost-za-staklochistachki-xtreme-1-100.html
Прикачени файлове
sonax_extreme.PNG
sonax_extreme.PNG (49.3 KиБ) Видяна 2901 пъти

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 09 юни 2015 22:01

8 години карах с чиста вода (без зимата естествено) и за първи път си купих течност сонакс като на предната снимка - 10лв концентрат, който по мои сметки ще стигне поне до края на сезона. Няма нищо общо с водата - пръска по-бързо, чистачките работят по-бързо и чистят много повече неща с по-малко минавания. :beer

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Вто 09 юни 2015 22:07

Колеги, аз съм доста доволен от ЛИДЛ-ската течност за чистачки, но не тази в 5 литровите туби, а тази в двулитровите шипета. За 1.50 лв. чисти перфектно, даже и залепнали мушици :th_up

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 09 юни 2015 22:35

theultimate написа:8 години карах с чиста вода (без зимата естествено)

Колега, за тези осем години някога случвало ли ти се е да пътуваш на дълъг път вечер? С чиста вода трябва да спираш на всеки максимум 100 км. да търкаш стъклото с гъба, иначе няма как да измиеш размазаните животни, които с чиста вода само допълнително се размазват от чистачките и правят видимостта съвсем ограничена. :no

Всъщност през зимата за мен не е от същетвено значение течността за чистачки (освен добър мирис и да не замръзва), но лятото е доста важно да чисти стъклото качествено. както може би сами сте забелязали зимната течност съвсем не чисти стъклото от насекоми лятото...

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 10 юни 2015 8:02

След всеки по-дълъг път го миех на бензиностанция, но положението стана нетърпимо след шуплите от градушката. Като цяло се бях заблудил от бензиностанциите, че течносттта е скъпа, а тя е 10лв за целия сезон...

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Сря 10 юни 2015 9:20

И аз си мислех, че е скъпо да се ползва течност за чистачки. Но уви съм грешал! За 5 лева си купувам най-евтината от Кауфланд и кара повече от година. Вярно, че не я ползвам всеки ден, но си е друго. Не е като водата! :c020

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”