ГО и бонус малус системата

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: ГО и бонус малус системата

Мнениеот Stivi » Пон 03 дек 2018 10:19

Ето и още малко "интересни" предложения,всички глоби през уикенда и празниците-двойни :screwy
https://www.flagman.bg/article/175170

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Пон 03 дек 2018 12:38

Безобразие! Що за кретени ги измислят тези дивотии?!! Това вече на нищо не прилича...
Пътуването ще стане АД. Трябва да има класифициране на нарушенията по тежест. Не може да се сравни карането, примерно със 110 с неправилната маневра, всъщност, поради неправилна маневра, включително изпреварване, стават най-големите бели, а не поради незначително превишаване на скоростта. За това мога да се обзаложа. На следващо място е частен случай на неправилната маневра - отнемане на предимство. Ако превишаването на скоростта е причина за ПТП (самокатастрофиране), то това със сигурност е с повече от 30 км/ч. По-вероятно е причината за ПТП да е "несъобразена скорост", отколкото "превишена скорост" - това са две съвсем различни неща... защото прекалено ниската скорост, също може да е несъобразена (затова на тракторите им забраняват да карат по магистрала)... Комай верно трябва да си премахнем 5-та и 6-та предавка... че и турбото :screwy

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 03 дек 2018 13:56

КФН: Обмисля се отлагане на "бонус - малус" за ГО с няколко месеца
https://www.investor.bg/biudjet-i-finan ... ca-272943/

но не заради отмяната на откровенно налудничавите идеи, а заради съвсем тривиално забавяне в изграждането на връзките между системите

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 03 дек 2018 14:05

Няма такъв филм,в който прекалено ниската скорост е несъобразена.Що се отнася за трактори не съм запознат,но минималната скорост за магистрала ще да е 50км/ч.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 03 дек 2018 14:07

,Сега се обмисля и да се вписват всички водачи. които имат право да управляват даден автомобил в застраховката.... Много интересно, какво се случва при тест драйв, на нов или употребяван автомобил. :mhihi

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 03 дек 2018 14:09

на новия какво има да му гледаш :)
а стар кой ще купи вече ...

аз още се чудя, фирмените коли само фирмата като собственик ли ще товарят, или и всички акционери?? щото ако някой реши да лъже може да регне едно ЕТ, после второ, трето ... не трябва да се допускат такива неща

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пон 03 дек 2018 14:10

На мен ми се набива на очи една нагла подробност - постоянно потварят колко малко % шофьори щели да плащат 400% малус. А колко ще са с +50/+100/+200% удобно се премълчава.

PS: Сещам се за едно аналогично малоумие - пръстовите отпечатъци в болниците. Някой помни ли го? А парите върнаха ли. Някой отговаря ли за разхищения? Остава да се окаже, че абонаментните договори за поддръжка все още текат и се плащат... по инерция.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пон 03 дек 2018 15:16

нещо ми подсказва че скоро ще пререгистрирам голфа в Пирот или Крива паланка...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 03 дек 2018 15:57

аз друго мисля ... прави се на бабата едно eood и колите там ... ако стане нещо ще се направи второ eood с чиста история, старото се закрива и колите там ... и така всеки път при влошен малус ще се прехвърлят и колите.

Колко излиза едно кухо еоод на година, за да сметна при колко коли и какъв малус излиза сметката

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 03 дек 2018 16:15

фирма се отваря с 2 лв капитал, ама прехвърлянето от фирма на фирма води след себе си нотариални такси, застрахователни оценки, местен данъц 2% и т.н. и трябва хубаво да се сметне какво се спестява и на цената на какви разходи. А защо ЕООД ? ЕТ според мен е по оферта

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 03 дек 2018 16:21

не знам ... нали уж ЕТ отговаряло с цялото си имущество, а ЕООД е до размера на капитала.
подозирам, че малус условията за фирмите ще бъдат доста по-добри.

относно разходите по прехвърлянето, нали точно това според кфн бил начина за заобикаляне на малуса. т.е. този разход няма да е спирачка, т.е. очаквания малус ще е мноого по-голям.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пон 03 дек 2018 17:13

DoH_KuXoT написа:фирма се отваря с 2 лв капитал, ама прехвърлянето от фирма на фирма води след себе си нотариални такси, застрахователни оценки, местен данъц 2% и т.н. и трябва хубаво да се сметне какво се спестява и на цената на какви разходи. А защо ЕООД ? ЕТ според мен е по оферта

2лв е капитала, но имаш задължително осигуряване на управител и счетоводител всеки месец. С под 1000лв/година трудно може да се измъкнеш. Ако се води замразена фирма (не знам има ли го още това понятие), дали има право да притежава МПС. Абе важното е да не протестираме за новите необосновани цени на ГО, всичко е с цел да се отклони вниманието и да се радваме, че накрая няма да се прехвърля малуса с колата.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 03 дек 2018 17:16

Да има и доста допълнителни разходи и според мен си струва ако са няколко МПС и то с утежнени с малус ГО или поне рискови с очакване да са със стабилни малус заради да речем текучество от млади водачи във фирмата.

Потребителски аватар
Курт Деликуртев
предупреждение за БАН
Автомобил: Passat Variant 2001
Двигател: AWT

Мнениеот Курт Деликуртев » Пон 03 дек 2018 19:24

Както върви до сега това недомислие с малуси фалуси и бонуси май ще се сбъдне!

Само се чудя на инерцията на българина, ако ни посегнат на ракийката с голям акциз има по-голяма вероятност да скочим дружно, нъл тъй?

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Пон 03 дек 2018 22:09

И по този въпрос май активно работят, нещо са дигнали мерника и на захарта...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”