Golf 3 2E (ще купувам - съвети/препоръки)-Купена е!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Re: Golf 3 2E (ще купувам - съвети/препоръки)

Мнениеот DJ_TOLYO » Пет 20 фев 2009 17:11

adv_petrov написа:...но всъщност като седнеш отзад разбираш че е просторно и пътниците отзад не изпитват неудобство...

Тука можем малко да поспорим. :| Не съм виждал колегата на живо, но доколкото разбирам е якичък. Аз съм висок 190 см и тежа 115 кг. Карал съм МК3 и като седна и си дръпна седалката максимално назад, първо че на мен не ми е удобно и второ - зад мен може да седне или само до 10-11 годишно дете или някоя много финна, слабичка и дребна девойка..... Карам 2Е на Пасат комби от 2 години, разхода му е около 12 градско и 8-9 извънградско на бензин при нормално каране. Двигателя за сега е бетон. Специално разхода според мен си е строго индивидуален, зависи си от десния ти крак. Имам познати с АBF и под 15 не са успявали да го свалят. Може и да е просто от издухан двигател, но дори единия ми познат го продаде...

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Пет 20 фев 2009 17:33

Малко много близко мнение от мене!
И аз не съм малък - 185см и 100кг - събирам си се иделано в колата и ми е добре! Карам си и жената, а когато се наложи отзад сядат 2-ма, нямало е проблем никога! Балажника винаги съм се учудвал за такава на външен вид тип консервна кутия колко неща е побирал!
Разхода - извънградско - 7, с всичкото ръчкане при изпреварвена и каране нормално после. Градско - много зависи, от 9 до 13л/100км.
Един колега спомена проблем с дросела - при мене се появи, трепереха оборотите, но сервизно и по-често почистване на дроселовата клапа и всичко е ОК (поне при мене). Други сериозни ядове не съм имал. Всичко друго си е сервизно нормално поддържане при условие какви са ни пътищата.
При 2Е при ел. пакет да се погледнат дали всичките ел. стъкла работят - най-важното е при спускане и вдигане нещата да са плавни (има ли придърпване или чъгър - ако има подобен шум има нещо - не че нещо плашещо, ама е дразнещо).
Поне според мене важно е да се провери дали е добре алтернатора, също така за такъв по-спортен двигател как е сервизиран мотора откъм масло (колко често и с какво най-важното).
Слабо място са тампоните на макферсона, и може би и биалетките (поне при мене единия комплект издържа 10хил км, но пък имах и близка среща с ЯМА).
Но и най-важното - ако предишния собственик е бил мърляч..... :bishop на джоба ти за поддръжка!
Много добре си виж колата, не пропускай детайл при огледа, приготви се да се изчапаш и ако ти допадне взимай. Аз моята си я карам 2 години и половина и ще продължа да си я карам!

Потребителски аватар
stanko_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanko_g » Пет 20 фев 2009 17:41

3-ка 2Е е доста добър избор,не мисля че е чак толкова лоша кола за семейството..все пак няма да играете 4-ка билот или хоро по вътре.. с моята само когато тръгнем на море ми умаляа :) Успех с търсенето :да:

Последна промяна от stanko_g на Пет 20 фев 2009 17:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пет 20 фев 2009 17:44

stanko_g написа:3-ка 2Е е доста добър избор,не мисля че е чак толкова лоша кола за семейството..все пак няма да играете 4-ка билот или хоро по вътре.. :) Успех с търсенето :да:

Аз съм я намерил. Утре отивам на оглед. И паричките и съм събрал. Темата е просто информативна. Исках да знам просто какво да и гледам и да се информирам малко за несигурното ми бъдеще :)

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пет 20 фев 2009 19:58

Добър вечер колеги. За какви пари си намерил колата.
93 година, това е 16 год. кола, писал си че има ел. простотии, и климатик.
Според мен, ако използваш колата за семейна, това не са най важните наща. Нещо АБС, въздушни възглавници, облегалки за главите отзад са къде по важни неща.
Самата кола при положение че 120 литра, ако до теб отпред седне още някой със сравнително нормални ,,габарити", колата ще ти е тесничка. При превключване на скорости, постоянно ще се ръгате.
Моята е с двигател АГГ, и мисла че това е най добрият избор. Върви добре, разход извънградско съм постигал 5.00л.
В града много зависи от 11 до 16-17л.
Вазията на голфа - сериозен минус, неустойчив, и доста твърдо возене.

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Пет 20 фев 2009 20:14

Според мен двигателя с инициали ADY e по добър от 2E откъм горене и вървене но ти си знаеш.
А иначе данъка ще ти е около 130 лева!

Успех в покупката. :да:

Потребителски аватар
Панта
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Панта » Съб 21 фев 2009 1:06

Колега аз съм с такъв автомобил, но с две врати, сменил съм 5 или 6 MKII, тази ми е първата тройка, иначе като коли лични сигурно ми е 12 или 13 вече им изпуснах бройките. Сегашната е 2Е 115 к.с.с климатик, стигал съм раход от 5,6 л 100 извънградско без климатика да е включен, по мое мнение това е един от най здравите двигатели на VAG групата. Честно да си кажа и аз съм на твоя хал и бих го сменил с тройка комби и горещо ти го препоръчвам. Ще се аргументирам веднага:
-5 врати
-много голям багажник=много полезен товар в относително не голямо купе, доста по добре изглежда от пасат,
побира пак толкова и вози по-комфортно от 5 врати хечбек. Ако емоционално вече си се"хвърлил" на хечбек скачай, ако е здрав няма да съжаляваш сигурен съм.
Успех с покупката!
Дано имаш повод да черпиш.... :beer

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 21 фев 2009 9:19

Чичи,защо не се замислиш за Венто ?
Същото е като голфа ( има модели с 2Е двигател ),има достаааа по-голям багажник от голфа,има визия....
По-широко е вътре от голфа,отзад е просторно и подръжката е като на голфа.
Просто идеалната семейна кола за теб !!!
Замисли се и успех. :да:
А като си я вземеш да почерпиш в Под Вишната... mhihi :drinking:
Прикачени файлове
VW_Vento_front_20080320.jpg

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 21 фев 2009 9:25

успех с намирането на читаво венто, всичките читави са с 2к отгоре на същият голф и по лошо ги няма.... под читав разбирам поне 115 конски сили, 4 ел стъкла, ел огледала, възглавници, абс, климатик заводски ...отделно на вентото багажника е по голям, но не могат да влизат по големи предмети поради малката врата на багажника ...не е по просторно, а е напълно еднакво с голфа понеже са на една платформа, иначе за возия вентото е доста по добро заради багажника, който обира паразитни шумове, а и си тежи на мастото макар и със същото окачване като голфа, а и щом е намерил читава кола да ходи да взима понеже няма особен избор...

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 21 фев 2009 9:52

Колега сядай в един пасат и няма да съжаляваш аз като си търсих кола бях луднал на тема VW Golf 3 или Skoda Felicia. Ама след като седнах във пасата неща и да чуя за Golf 3 все едно сядам в лагерна количка :mrgreen:
п.п.нищо лично към колегите със МК3 ама друго си е кораба майка :P

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 21 фев 2009 13:56

Insect написа:Не мисля, че 2е ти е подходящ мотор. Сигурно двама мои приятели продадоха 2е и купиха абф.
На практика разликата е, че АБФ-а върви повече и харчи колкото 2е-то :arrow:

:да:

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Съб 21 фев 2009 14:01

Или пьк си намери сьщия голф с вьпросния мотор(щом дьржиш да е голф) :) само че комби, винаги и ма място за още някоя торба отзаде в багажното отделение :)

Betrayer
Автомобил: bmw
Двигател: 1986
Контакти:

Мнениеот Betrayer » Съб 21 фев 2009 14:05

Колега ако имаш възможност извади 7-9 за една Бора или 4ка :banana По възможност ТДИ :Mr Green Fun

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Съб 21 фев 2009 14:28

Е, Вие застреляхте всички.
Човека казва, че няма как да паркира по-голяма кола - "вземи си пасат", "вземи си венто".
Иска бензин mhihi , не дизел.
Аз напълно подкрепям golfer-a :!:

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Съб 21 фев 2009 18:38

Колега, огледа ли 2Е-то? Какво стана?

Аз лично би ти препоръчал да търсиш 97 година нещичко :wink:
Тва 93... вече ЕГН-то го мъчи...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”