занасяне по снега...
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: занасяне по снега...
Не искам да чета конско на никой,знам и че е криза и трудно се събират пари за 4 (нови)зимни гуми,но според мен е редно който в това време кара с летни гуми (без значение дали само отпред или само отзад) да си кара на 2-ра предавка на магистралата със 20-30км/час и включени аварийки за да може като му поднесе колата да слезе и да я задържи с ръце ако трябва,а не да се пързаля и да застрашава живота на другите невинни участници в движението 

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tisho_psg написа:Не искам да чета конско на никой,знам и че е криза и трудно се събират пари за 4 (нови)зимни гуми,но според мен е редно който в това време кара с летни гуми (без значение дали само отпред или само отзад) да си кара на 2-ра предавка на магистралата със 20-30км/час и включени аварийки за да може като му поднесе колата да слезе и да я задържи с ръце ако трябва,а не да се пързаля и да застрашава живота на другите невинни участници в движението
на магистрала не може да се кара под 50км/ч, да не говорим за авариини светлини.
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Зимата само с 4ри зимни гуми!Аз съм с 4ри зимни и по-хубавите ми съм ги сложил отзад,така съм чел,така и практикувам и до сега съм нямал проблеми.А това с летните гуми отзад е направо
по-добре си вземи втора употреба зимни гуми,отколкото нови летни за отзад.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
На всички колеги според които са толкова важни зимните гуми, мога само да им пожелая да не им се случва да попадат на прясно навалял сняг върху лед. Дори и 4 чисто нови зимни гуми няма да ви помогнат в случая.
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Ще помогнат, но няма да са достатъчни. Със сигурност пак имат по-добро сцепление от летните.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
theultimate написа:Ще помогнат, но няма да са достатъчни. Със сигурност пак имат по-добро сцепление от летните.
На лед, зимна гума не спасява, лично мой познат така си скапа колата, лед и отгоре сняг, занася колата и вторични суровини. Та че имаме зимни гуми не означава, че може да си караме както през лятото. Колата няма ли сцепление с асфалта/настилката, не може да се каже че е устойчива!
Winner25 написа:На всички колеги според които са толкова важни зимните гуми, мога само да им пожелая да не им се случва да попадат на прясно навалял сняг върху лед. Дори и 4 чисто нови зимни гуми няма да ви помогнат в случая.
Ако падне метеорит в/у колата пак няма да ти помогнат 4-те зимни гуми. Също и ербега няма полза като се удариш с 200км/ч. Само че защо трябва да се завърташ когато си с 60км/ч върху обикновен сняг заради спестени 200-300лв? За екстремни случаи никой не е защитен - идеята е да не стават елементарни произшествия от почти нищо.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Winner25 написа:На всички колеги според които са толкова важни зимните гуми, мога само да им пожелая да не им се случва да попадат на прясно навалял сняг върху лед. Дори и 4 чисто нови зимни гуми няма да ви помогнат в случая.
Ей тва не го разбрах.Какво означава,че не са толкова важни зимните гуми през зимата ли?
Ясно е,че при определени условия и гумите са безсилни и за това има водач който преценява как да кара и (ако "няма" гуми)дали да кара...
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
И не е казано да си баш с 4 нови гуми. То че е хубаво - хубаво е, но и втора употреба е по-добре от летни.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
tisho_psg написа:Ей тва не го разбрах.Какво означава,че не са толкова важни зимните гуми през зимата ли?![]()
Ясно е,че при определени условия и гумите са безсилни и за това има водач който преценява как да кара и (ако "няма" гуми)дали да кара...
Според мен преценката на водача е най-важна в цялата схема
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Winner25 написа:Не казвам че зимните гуми не са важни, но в определени случаи може да се мине и без тях.
Като липса на сняг и хубаво време
Winner25 написа:tisho_psg написа:Ей тва не го разбрах.Какво означава,че не са толкова важни зимните гуми през зимата ли?![]()
Според мен преценката на водача е най-важна в цялата схемаНе казвам че зимните гуми не са важни, но в определени случаи може да се мине и без тях. Като знаеш с какви гуми караш и съобразиш това с пътната обстановка, няма да имаш проблеми
може, ако караш само в града и буташ често, няма нужда от никакви зимни гуми. ама един път ми е достатъчен да изляза извънградско и да мина 200 км по сняг с летни гуми, за да ми излязат през гъза тези 100-200 лв спестени от зимни гуми... никой не казва, че с летни веднага си катастрофирал, баба ми все със зимни е карала, просто поведението на колата е коренно разлино на сняг, а пък и на лед. и обикновенно това за летните гуми как можело да се кара и колко било хубаво зимата с тях го твърдят хора, които не са карали със зимни/както казах в предишен пост и аз бях така/
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Аз като бях по-малък и си мислех, че щом има грайфер стават. Тъкмо бях изкарал книжка, карах цяло лято, дойде зима - аз с летните и разбрах, че просто не става работата. Все едно да го пуснеме Шумахер с найлон по надолнище и да го накараме да направи обратен...
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Всеки си преценява, обаче ако ме удари някой в снега, завъртял се, не могъл да спре и т.н. и го видя че е с летни гуми, бая бой ше изяде преди да дойде КАТ да му напише акт.
- Ixidor
- Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
- Двигател:
Абе дано след всичко изписано тук и друго хора (освен мен) каращи със задни летни да си вземат поука. 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”