занасяне по снега...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Re: занасяне по снега...

Мнениеот tisho_psg » Вто 16 фев 2010 17:15

Не искам да чета конско на никой,знам и че е криза и трудно се събират пари за 4 (нови)зимни гуми,но според мен е редно който в това време кара с летни гуми (без значение дали само отпред или само отзад) да си кара на 2-ра предавка на магистралата със 20-30км/час и включени аварийки за да може като му поднесе колата да слезе и да я задържи с ръце ако трябва,а не да се пързаля и да застрашава живота на другите невинни участници в движението :012:

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 16 фев 2010 17:19

tisho_psg написа:Не искам да чета конско на никой,знам и че е криза и трудно се събират пари за 4 (нови)зимни гуми,но според мен е редно който в това време кара с летни гуми (без значение дали само отпред или само отзад) да си кара на 2-ра предавка на магистралата със 20-30км/час и включени аварийки за да може като му поднесе колата да слезе и да я задържи с ръце ако трябва,а не да се пързаля и да застрашава живота на другите невинни участници в движението :012:

на магистрала не може да се кара под 50км/ч, да не говорим за авариини светлини.

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Вто 16 фев 2010 19:40

Зимата само с 4ри зимни гуми!Аз съм с 4ри зимни и по-хубавите ми съм ги сложил отзад,така съм чел,така и практикувам и до сега съм нямал проблеми.А това с летните гуми отзад е направо :не: по-добре си вземи втора употреба зимни гуми,отколкото нови летни за отзад.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 16 фев 2010 21:25

На всички колеги според които са толкова важни зимните гуми, мога само да им пожелая да не им се случва да попадат на прясно навалял сняг върху лед. Дори и 4 чисто нови зимни гуми няма да ви помогнат в случая.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 16 фев 2010 21:34

Ще помогнат, но няма да са достатъчни. Със сигурност пак имат по-добро сцепление от летните.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 16 фев 2010 21:37

theultimate написа:Ще помогнат, но няма да са достатъчни. Със сигурност пак имат по-добро сцепление от летните.

На лед, зимна гума не спасява, лично мой познат така си скапа колата, лед и отгоре сняг, занася колата и вторични суровини. Та че имаме зимни гуми не означава, че може да си караме както през лятото. Колата няма ли сцепление с асфалта/настилката, не може да се каже че е устойчива!

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Сря 17 фев 2010 0:27

Winner25 написа:На всички колеги според които са толкова важни зимните гуми, мога само да им пожелая да не им се случва да попадат на прясно навалял сняг върху лед. Дори и 4 чисто нови зимни гуми няма да ви помогнат в случая.

Ако падне метеорит в/у колата пак няма да ти помогнат 4-те зимни гуми. Също и ербега няма полза като се удариш с 200км/ч. Само че защо трябва да се завърташ когато си с 60км/ч върху обикновен сняг заради спестени 200-300лв? За екстремни случаи никой не е защитен - идеята е да не стават елементарни произшествия от почти нищо.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 17 фев 2010 8:43

Winner25 написа:На всички колеги според които са толкова важни зимните гуми, мога само да им пожелая да не им се случва да попадат на прясно навалял сняг върху лед. Дори и 4 чисто нови зимни гуми няма да ви помогнат в случая.

Ей тва не го разбрах.Какво означава,че не са толкова важни зимните гуми през зимата ли? :shock
Ясно е,че при определени условия и гумите са безсилни и за това има водач който преценява как да кара и (ако "няма" гуми)дали да кара...

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Сря 17 фев 2010 10:02

И не е казано да си баш с 4 нови гуми. То че е хубаво - хубаво е, но и втора употреба е по-добре от летни.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 17 фев 2010 10:11

tisho_psg написа:Ей тва не го разбрах.Какво означава,че не са толкова важни зимните гуми през зимата ли? :shock
Ясно е,че при определени условия и гумите са безсилни и за това има водач който преценява как да кара и (ако "няма" гуми)дали да кара...

Според мен преценката на водача е най-важна в цялата схема :wink: Не казвам че зимните гуми не са важни, но в определени случаи може да се мине и без тях. Като знаеш с какви гуми караш и съобразиш това с пътната обстановка, няма да имаш проблеми :lol:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 17 фев 2010 10:27

Winner25 написа:Не казвам че зимните гуми не са важни, но в определени случаи може да се мине и без тях.

Като липса на сняг и хубаво време :D Наспамихме темата общо взето....и все пак с хубави гуми ще се завъртиш по-трудно при същата скорост и има по-голям шанс да изправиш колата.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Сря 17 фев 2010 11:08

Winner25 написа:
tisho_psg написа:Ей тва не го разбрах.Какво означава,че не са толкова важни зимните гуми през зимата ли? :shock

Според мен преценката на водача е най-важна в цялата схема :wink: Не казвам че зимните гуми не са важни, но в определени случаи може да се мине и без тях. Като знаеш с какви гуми караш и съобразиш това с пътната обстановка, няма да имаш проблеми :lol:

може, ако караш само в града и буташ често, няма нужда от никакви зимни гуми. ама един път ми е достатъчен да изляза извънградско и да мина 200 км по сняг с летни гуми, за да ми излязат през гъза тези 100-200 лв спестени от зимни гуми... никой не казва, че с летни веднага си катастрофирал, баба ми все със зимни е карала, просто поведението на колата е коренно разлино на сняг, а пък и на лед. и обикновенно това за летните гуми как можело да се кара и колко било хубаво зимата с тях го твърдят хора, които не са карали със зимни/както казах в предишен пост и аз бях така/

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Сря 17 фев 2010 12:36

Аз като бях по-малък и си мислех, че щом има грайфер стават. Тъкмо бях изкарал книжка, карах цяло лято, дойде зима - аз с летните и разбрах, че просто не става работата. Все едно да го пуснеме Шумахер с найлон по надолнище и да го накараме да направи обратен...

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Сря 17 фев 2010 13:42

Всеки си преценява, обаче ако ме удари някой в снега, завъртял се, не могъл да спре и т.н. и го видя че е с летни гуми, бая бой ше изяде преди да дойде КАТ да му напише акт.

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Сря 17 фев 2010 13:47

Абе дано след всичко изписано тук и друго хора (освен мен) каращи със задни летни да си вземат поука. :012:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”