Repsol Elite injection 10W40 за Бога, не го купувайте!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
MaLixx
Автомобил:
Двигател:

Re: Repsol Elite injection 10W40 за Бога, не го купувайте!

Мнениеот MaLixx » Пет 26 мар 2010 12:50

От това по- ясно не може да бъде... :wink: който иска да спори :lol: това беше най - голямото доказателство за качеството на предлаганите моторни масла в метро. :applause: за колегата kiril_bulgaria :да:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 26 мар 2010 13:09

kiril_bulgaria написа:Колеги, карам с РЕПСОЛ, закупен в фирменият магазин зад Плиска и нямам проблеми.

Четейки темата, съгласно първото мнение на колегата Stivi, случката с маслото е станала преди дни.
Четейки другият му пост, разбирам, че вече е минал над 100.000км без проблем с друго масло.

...."смених този Репсол пак със Тотал с които карам вече над 100 000км!..."

а иначе 100.000км се изминават за колко години? От мен е констатацията, от Вас е размисъла.

:beer

Размислих и стигнах до извода че не четеш внимателно ;) Колегата е слагал репсол преди няколко дни, колата му се е спънала и го е сменил с тотал с който преди репсола е минал над 100 000км... по-просто не мисля че мога да ти го разбия mhihi

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Пет 26 мар 2010 13:40

Da,така е. Отново препрочетох поста. Не съм го прочел внимателно.
По подразбиране се разбира, че е карал с Тотал, сменил го е с Репсол и отново е с Тотал,с които е карал 100.000км. За което се извинявам.

Но другото което съм писъл, го проверих отново и е вярно:
"При разглеждане на ценовата листа на вносителя на РЕПСОЛ за България, масло Repsol Elite injection 10W40 не се предлага за продажба в магазинната мрежа на България.
http://www.repsol-oil.info/pricelist.html

Освен да е друг вносителя. Или да е менте.
Или да го внасят, но да не е обявено в ценовата им листа, в което се съмнявам. Незнам. Аз маслото за колата го взех от магазинчето зад Плиска и нямам никъкви забележки. Работи добре, колата "мърка" и затова се застъпих за това масло Репсол.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 26 мар 2010 14:41

kiril_bulgaria написа:Da,така е. Отново препрочетох поста. Не съм го прочел внимателно.
По подразбиране се разбира, че е карал с Тотал, сменил го е с Репсол и отново е с Тотал,с които е карал 100.000км. За което се извинявам.

Но другото което съм писъл, го проверих отново и е вярно:
"При разглеждане на ценовата листа на вносителя на РЕПСОЛ за България, масло Repsol Elite injection 10W40 не се предлага за продажба в магазинната мрежа на България.
http://www.repsol-oil.info/pricelist.html

Освен да е друг вносителя. Или да е менте.
Или да го внасят, но да не е обявено в ценовата им листа, в което се съмнявам. Незнам. Аз маслото за колата го взех от магазинчето зад Плиска и нямам никъкви забележки. Работи добре, колата "мърка" и затова се застъпих за това масло Репсол.

Съгласен

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 26 мар 2010 14:51

Репсол попринцип е много хубаво масло. Изгорил съм около 10 литра двутактово масло и е от най-добрите, които съм сипвал. Просто в Метро са пуснали менте серия. То за това има 999 теми не купувайте масло от хипермаркети - винаги шанса да го ментосат е по-голям, от колкото при официалния вносител.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 26 мар 2010 17:04

MaLixx написа:Кой каквото да ми говори аз от метро масло няма да взема.. :!: контрол над стоката.. Контрол може да има за дрехите и за хранителните продукти, но точно пък за моторните масла :lol: Аз казах че масло се пазари директно от вносителя.. Най - сигурно! Там си е специализирано и хората не залагат на дребно,защото после ще има много санкции.. Не става така да се пазари всичко от едно място, защото като има много стоки може по- лесно да се замаже положението..

Какъв контрол,какви пет лева?Някой не знаят,но метро не купува стоката която се продава,те се договарят с производителя или официалния представител на стоката при какви условия може да се продава в магазина (на каква цена,какви количества минимум да се продават на месец и т.н.).Бай Пешо дето си бутилира менте масло в гаража не зная как ще се договори с Метро да си продава стоката там?!? И Метро няма да контролират стоката,те си изискват разните му там сертификати,стандарти и т.н. По логиката на колегата и хляб и сирене не трябва да си взимаме от метро,защото там има всичко на едно място :screwy В белите страни отдавна хората си пазаруват от големите вериги магазини,точно защото има всичко на едно място.
Съгласен съм,че е най-добре да взима масло от официалния вносител,макар че и там е партида предназначена за Българския пазар...

Потребителски аватар
MaLixx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MaLixx » Пет 26 мар 2010 18:29

Изискват си сертификати обаче както каза hooligan_sk взимат най - евтиното.. за хранителните продукти няма как да ти бутнат нещо развалено,защото веднага може да се оплачеш и е по- лесно да се докаже кофти стоката.. А за маслото взимат такова дето качеството му е само по документи,защото върви че доказвай.. tisho_psg не ме разбирай погрешно, на мен също ми е по - удобно да пазаря всичко от едно място, но някой стоки в метро се пренебрегват за сметка на други, тоест , с което може да мине номера и няма да имат проблеми. Вече стана ясно че такова масло не се внася от официалния представител за БГ и вероятно е ментак с изправни документи за сертификатите му.. :wink: За мен kiril_bulgaria приключи темата.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 26 мар 2010 19:41

ако в метро погледнете от задна страна една 4 литрова туба кастрол ще видите че има доста липсващи надписи и картинки в сравнение с други магазини, а и 15-20лева по-ниска магазинна цена от други си е доста.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 26 мар 2010 19:43

Kalin72 написа:Тук не говорим за некачествено никому неизвестно масло, тук говорим за Репсол, купен от Метро. Каква точно е разликата, освен в цената, ако се купи същото масло от кварталното магазинче, продаващо масла?
Каква е вероятността в Метро(голяма верига, определено продаваща стоки, имащи гаранция) да ти пробутат фалшиво масло (според мен много малка), и вероятността в малко магазинче, борещо се за оцеляване (по-голяма, доколкото познавам българския манталитет.

метро ако загуби един клиент-майната му на клиента, ама борещото се за оцеляване магазинче ако загуби клиент не е точно така

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 26 мар 2010 20:53

MaLixx написа:Изискват си сертификати обаче както каза hooligan_sk взимат най - евтиното.. за хранителните продукти няма как да ти бутнат нещо развалено,защото веднага може да се оплачеш и е по- лесно да се докаже кофти стоката.. А за маслото взимат такова дето качеството му е само по документи,защото върви че доказвай.. tisho_psg не ме разбирай погрешно, на мен също ми е по - удобно да пазаря всичко от едно място, но някой стоки в метро се пренебрегват за сметка на други, тоест , с което може да мине номера и няма да имат проблеми. Вече стана ясно че такова масло не се внася от официалния представител за БГ и вероятно е ментак с изправни документи за сертификатите му.. :wink: За мен kiril_bulgaria приключи темата.

Не ме разбирайте и мен погрешно,не се заяждам.Най-вероятно маслото е стар модел,полусинтетиката им сега е RP ELITE MULTIV.10W/40.Ако е застояло по скалдове и е стар модел,това обяснява цената.Пак казвам,Метро не взимат нищо(или най-евтиното),те се договарят каква стока да се продава в магазина им и явно имат интерес да продават евтини масла и да правят голям оборот.Тяхна политика.Аз другата седмица ще си купувам масло Кастрол и ще го взема от Вносителя,защото ще искам последния им модел и скоро произведено масло.Всеки си прави сметка от къде и какво масло ще си купи,има такива който като видят супер евтино масло в Метро и тичат и си взимат.Но маслата там не са менте,може да са старички и да се опитват да се отърват от тях,но Метро е верига с име и няма как да продава моторни масла менте.

Kalin72
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin72 » Пет 26 мар 2010 21:04

MaLixx написа:От това по- ясно не може да бъде... :wink: който иска да спори :lol: това беше най - голямото доказателство за качеството на предлаганите моторни масла в метро. :applause: за колегата kiril_bulgaria :да:

Колега, ами то и масло за DSG Pentosin FFL2 не се предлага от ужким вносителя, но това значи ли, че е фалшиво???

Потребителски аватар
MaLixx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MaLixx » Съб 27 мар 2010 1:53

Проучават се нещата,до колкото може... и кой е официалния разпространител,освен него има ли други да се прави сравнение на ценови листи ?? А да те попитам колега ако случайно го пуснат в метро, което няма да стане, би ли го налял спокойно в скоростната кутия :roll: :wink:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 27 мар 2010 10:24

при положение, че Кастрол Магнатек 10в40 е два пъти по-скъпо...... иначе за маслото мисля, че се използва в Испания в оторизираните сервизи на Сеат. Предполагам си попаднал на ментак :( .

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Съб 27 мар 2010 10:46

Колега stivi на луд ли се правиш или си некъв откачалник,съжалявам ,че използвам такива думи ,но ...

...това масло дето си го показал си е много добро и е за БЕНЗИНОВ мотор,карам голф (ААМ) с това масло от три години и нямам проблеми,двигателя мърка.На баща ми дизела (1з) е със РЕПСОЛ ТУРБО ДИЗЕЛ -ЧЕРНА ТУБА и той няма проблеми..

дали не си направил лека грешка с масло бензин/дизел щото си има значение...

черната туба е за дизелови мотори

Потребителски аватар
georgihege
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georgihege » Съб 27 мар 2010 10:54

Ето малко инфо от сеатаджиите:

adasha написа:Разликата в двете масла 10-40 на Репсол:
Това от метро:

https://imagenes.repsol.com/es_en/RP%20 ... -26924.pdf

Това от официалния вносител:
https://imagenes.repsol.com/es_en/Multi ... -15471.pdf

Това от метро с тая характеристика А3/Б3 хич не го препоръчвам на дизели, нищо че отговаря на характеристиката ВФ 505. Само за по старички бенинови малолитражки ще е добре.

Второто си е баш харно масло с характеристика А3/Б3/Б4 Не мисля че ще имате проблеми с него.

И двете масла са си оригинални, но за да докарат ниската цена на това в Метро са му намалили съответно и качеството.

Ето затова маслото си го сменям в сервиз!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”