kiril_bulgaria написа:Колеги, карам с РЕПСОЛ, закупен в фирменият магазин зад Плиска и нямам проблеми.
Четейки темата, съгласно първото мнение на колегата Stivi, случката с маслото е станала преди дни.
Четейки другият му пост, разбирам, че вече е минал над 100.000км без проблем с друго масло.
...."смених този Репсол пак със Тотал с които карам вече над 100 000км!..."
а иначе 100.000км се изминават за колко години? От мен е констатацията, от Вас е размисъла.
kiril_bulgaria написа:Da,така е. Отново препрочетох поста. Не съм го прочел внимателно.
По подразбиране се разбира, че е карал с Тотал, сменил го е с Репсол и отново е с Тотал,с които е карал 100.000км. За което се извинявам.
Но другото което съм писъл, го проверих отново и е вярно:
"При разглеждане на ценовата листа на вносителя на РЕПСОЛ за България, масло Repsol Elite injection 10W40 не се предлага за продажба в магазинната мрежа на България.
http://www.repsol-oil.info/pricelist.html
Освен да е друг вносителя. Или да е менте.
Или да го внасят, но да не е обявено в ценовата им листа, в което се съмнявам. Незнам. Аз маслото за колата го взех от магазинчето зад Плиска и нямам никъкви забележки. Работи добре, колата "мърка" и затова се застъпих за това масло Репсол.
MaLixx написа:Кой каквото да ми говори аз от метро масло няма да взема..контрол над стоката.. Контрол може да има за дрехите и за хранителните продукти, но точно пък за моторните масла
Аз казах че масло се пазари директно от вносителя.. Най - сигурно! Там си е специализирано и хората не залагат на дребно,защото после ще има много санкции.. Не става така да се пазари всичко от едно място, защото като има много стоки може по- лесно да се замаже положението..
Kalin72 написа:Тук не говорим за некачествено никому неизвестно масло, тук говорим за Репсол, купен от Метро. Каква точно е разликата, освен в цената, ако се купи същото масло от кварталното магазинче, продаващо масла?
Каква е вероятността в Метро(голяма верига, определено продаваща стоки, имащи гаранция) да ти пробутат фалшиво масло (според мен много малка), и вероятността в малко магазинче, борещо се за оцеляване (по-голяма, доколкото познавам българския манталитет.
MaLixx написа:Изискват си сертификати обаче както каза hooligan_sk взимат най - евтиното.. за хранителните продукти няма как да ти бутнат нещо развалено,защото веднага може да се оплачеш и е по- лесно да се докаже кофти стоката.. А за маслото взимат такова дето качеството му е само по документи,защото върви че доказвай.. tisho_psg не ме разбирай погрешно, на мен също ми е по - удобно да пазаря всичко от едно място, но някой стоки в метро се пренебрегват за сметка на други, тоест , с което може да мине номера и няма да имат проблеми. Вече стана ясно че такова масло не се внася от официалния представител за БГ и вероятно е ментак с изправни документи за сертификатите му..За мен kiril_bulgaria приключи темата.
MaLixx написа:От това по- ясно не може да бъде...който иска да спори
това беше най - голямото доказателство за качеството на предлаганите моторни масла в метро.
за колегата kiril_bulgaria
adasha написа:Разликата в двете масла 10-40 на Репсол:
Това от метро:
https://imagenes.repsol.com/es_en/RP%20 ... -26924.pdf
Това от официалния вносител:
https://imagenes.repsol.com/es_en/Multi ... -15471.pdf
Това от метро с тая характеристика А3/Б3 хич не го препоръчвам на дизели, нищо че отговаря на характеристиката ВФ 505. Само за по старички бенинови малолитражки ще е добре.
Второто си е баш харно масло с характеристика А3/Б3/Б4 Не мисля че ще имате проблеми с него.
И двете масла са си оригинални, но за да докарат ниската цена на това в Метро са му намалили съответно и качеството.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 51 госта