От Jetta към Alfa

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: От Jetta към Alfa

Мнениеот kris11 » Нед 22 авг 2010 18:05

156 -калпав мотор 16 клапанен капризен с малка и голяма свещ. Стария мотор 8V е вечен с 8 еднакви свеши и синджурен мотор- вечен направо . продадох 155 цата на 409 ХХХ км по километъраж - грам проблем с мотора.
Но носачи сменях на всеки 15 к км за добър ден. На 156 цата са още по-зле носачите . Внимание с язовири с вода и 156 - смукателя и филтъра са ниско и смуче вода като алкохолик - воден удар. Иначе 156 цата я дават по стабилна на пътя от 155 ца - не знам - но 156 ца с победа в DTM а няма за разлика от 155 :mrgreen: . Частите не са скъпи / по спомени от 2007-8 / водна помпа 56лв, носач ОБАЧЕ -As Metal наистина железен 75-78 лв. маркуч предни спирачки 15лв, Климатроника на бабата /94 набор / до последно не даде проблем - само презпоявах SMD диодите на панела.С без задни амортисьори / изтекли/ колата седеше стабилно на пътя и не сеееше, Ръжда никакъв проблем . Но 156 са доста зле във всяко отношение - добра визия и дотам. Чуплива скоростна кутия - 2 смених.
Искам Шаран с мотор на 155 ца 8V. heavy metal zork, ама 2 литра, че си го знам.
Сменаях преден лагер Бреда - -по спомени 56-58 лв така, че цената не е скъпа.Колегата е взел с зъбния венец за ABS a затова е цифра. Има начин да се монтира венеца със зъбите на фланец без ABS.

Последна промяна от kris11 на Нед 22 авг 2010 18:10, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
kjm
Автомобил: audi a3
Двигател: ALH

Мнениеот kjm » Нед 22 авг 2010 18:08

заден лагер-280лв.марка неизвестна,картер е 900лв.Колегата я купи за 7000 и вече е налял още 4000 за по-малко от 2 години каране.Километрите не са много предимно се кара в града

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Нед 22 авг 2010 18:35

Мислех да не пиша, но все пак бих искал да предпазя автора на темата от последващи главоболия със "сърцатия" автомобил.Взимай джетата и не се чуди, части бол!

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Нед 22 авг 2010 22:06

kaiser666 написа:... БГ пътищата са виновни, че дебитомер за тая кочина 145-цa струва 800лв mhihi... бг пътищата са виновни, че ламарината им е като вестник..... mhihi Сигурен съм, че бг пътщиата са виновни...mhihi

Не са виновни само бг пътищата, виновни са бг магазините за авточасти.Удря печалба 300-400 % и не му дреме, че ти се ръсиш като поп...

Потребителски аватар
DanZki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DanZki » Нед 22 авг 2010 22:41

Астра на 2000г

Кой археолог я откри бре :bowdown

syfer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот syfer » Сря 17 ное 2010 10:58

Така..........гледам гледам и до тук открих само следните отговори:бензинов на Алфа калпав мотор, калпаво окачване, за джета имало повече части.Пълни глупости.

Колеги защо не кажете предимства и недостатъци и на двата автомобила.Аз имам алфа 156 който освен бензин може да бъде и JTD 140 к.с. двигател какъвто е моя.JTD-тата на 156 са 4 варианта сток в зависимост от годините-136, 140, 150, 175 к.с. като 140 и 150 к.с. са най добро съотношение-динамика, разход, подръжка и по ново поколение двигател и турбина от 136 к.с. двигател.А относно окачването че било скъпо са пълни измислици.Има си форумни сервизи особено в алфа форума където едно момче от Стара Загора рециклира носачите на смешни цени и им слага едни тампони от т.нар материал-полиуретан.Пращаш му носачите на пича в Стара Загора той ти ги прави и ги връща.изкарват около 30 000 км. преди да почнат леко да тракат ако изобщо се разтракат.колко струват носачи на джета-2000 г. и на 156-2000г ? мисля, че са еднакви а....освен това както казах варианта с рециклажа е в пъти по евтин и много по издръжлив.Относно липсата на части това пак си е лъжа защото само във форума има момчета които са разфасовали поне 10 такива алфи които са купени с такава цел или блъснати и се продават части колкото искаш.Друг е въпроса какво иска и какво го кефи автора на темата.Мисля, че и двете коли са си достойни.Мога да кажа какво съм доволен от моята.След смяна на носачи защото я купих с раздробени такива стабилност на пътя- няма такава, динамика на JTD-то страхотно.Качвам баирите на 4 и 5-та предавка като имаш тяга колкото искаш ебз да ръчкаш.Разхода градско при дизела ми е колкото го дават по каталог-8-9/100 а извън градско пълно пълно ми даде точно 5.5 при средна скорост 120 км. ча. пълен багажник и 4 човека в колата, като на места карах със 160.Вече всеки си преценява.Единственосто вярно нещо което видях в темата е ,че наиситна не можеш да я качваш на бордюри защото от пред картера е малко по на ниско.Инъче комфорта и усещането да караш такава кола си е .......wow.....Поздрави на всички.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 17 ное 2010 17:14

Хубаво
Минали се по тоя път mhihi
На Алфата хубаво е дизайна и жтд моторите :wink: Тая предница си я правиш всяка година по 1 комплект :wink:
Значи да кажеме Алфите ги хвалиш в алфа форум mhihi тук няма как да върже mhihi

п.с. в алфа форум започнаха да заменят алфите с лексуси и японски коли mhihi не са балъци да знаеш :wink:

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Сря 17 ное 2010 17:16

Моят съвет е да бягаш за Фиат Стило. Аз имам фиат и мога да ти кажа, че си заслужава. По-добре е от голфа, кой каквото ще да ми казва.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Сря 17 ное 2010 18:11

Golfer_pz написа:...

Пасат Б6 не е с алумин. носачи. Ето казах ти поне една ок?

syfer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот syfer » Сря 17 ное 2010 18:14

santo_trafficante написа:Хубаво
На Алфата хубаво е дизайна и жтд моторите :wink: Тая предница си я правиш всяка година по 1 комплект :wink:

п.с. в алфа форум започнаха да заменят алфите с лексуси и японски коли mhihi не са балъци да знаеш :wink:

ами щом като ти говоря с факти :)няма д ати се връзвам на спама.Влез в алфа форума и си има цени за всичко -рециклиране на носачи и т.н.четене му е майката не спамене ;)

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 17 ное 2010 18:21

syfer написа:
santo_trafficante написа:Хубаво

ами щом като ти говоря с факти :)няма д ати се връзвам на спама.Влез в алфа форума и си има цени за всичко -рециклиране на носачи и т.н.четене му е майката не спамене ;)
Пич когато аз съм карал и подържал 156 ти си я гледал на картинка и си мечтал да я притежаваш mhihi Вярвай ми в час съм :wink:

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Сря 17 ное 2010 18:38

Абе не сте прави, аз имам Фиат Стило по евтино е за поддръжка от Алфата и не правя предница всяка година. Сменям по нещо, къде тампонче, къде биалетка, но дребно. Ама аз обикалям много по планините, с нея ходи обикновенно на ски защото има asr. За алфа не мога да кажа, защото не съм карал но все пак 156 е автомобил на годината за 1998, така че едва ли е лош. Не бъдете пристрастни а обективни.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 17 ное 2010 18:40

donMaranzano написа: За алфа не мога да кажа, защото не съм карал

стига с тоя фиат бре.Алфата е друго

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Сря 17 ное 2010 19:06

donMaranzano написа:Моят съвет е да бягаш за Фиат Стило. Аз имам фиат и мога да ти кажа, че си заслужава. По-добре е от голфа, кой каквото ще да ми казва.

А да подкрепиш сега с факти, защо е по-добре от голф?

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Сря 17 ное 2010 20:12

santo_trafficante написа:

Това е наистина най доброто което могата да направят, ама наистина най, най най.Сега по темата, която е отпреди няколко месеца - Към автора:Не си взимай Алфа, не ме питай откъде знам, как и защо mhihi .Нека да карам Голф пък да ме мислят за какъвто искат (тъпото Бг мнение).На мен дори и на дизайн ми е отврат тази Алфа.А пък ако си вземеш Б4 въпреки че е с няколко години по-стара кола от въпросния котур, просто ще попаднеш в десетката (ако всичко е читаво при предварителния преглед).

п.с.И за да не съм голословен :http://www.anusedcar.com/index.php/tuv-model/alfa-romeo-156 - това за алфата
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... wagen-golf - това за голфарата
Повече няма какво да добавя heavy metal zork

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”