dangala написа:chakarov написа:...
3.Температурата на двигателя спадна...
Колега, питам се дали причината не е термостат?
пп. Не се заяждам, аз пък ползвам добавки към нафтата и съм отворен за новаторствата.
Поздрави
От известно време гледам че температурата едва стига 80 градуса при нормално каране зимата колата е ТДИ.С политронната добавка съм от преди зимата и се двоумя при положение че термостата ми е на година и нещо и като го смених не е имало проблеми,дали добавката няма нещо общо

.Казах го малко хипотетично все пак ако искаш дай да пробваме твоята кола със масло кава темп и без масло кава ще стане.То м/у качественото и некачественото масло разликата е минимална.За това колко е качествено маслото си има стендове измерващи триенето,с това исках да кажа че КПД то се определя от това колко полезна и колко паразитна енергия се отделя.Затова бензиновите двг с ниско кпд топлят яко а тди например с по високо кпд едвам загрява.Ел мотора почти не загрява и кпд то му е много високо но ако му задържат лагерите кво ще стане ще падне кпд и ще почне да отделя повече паразитна топлина (да грее).И пак казвам това дали добавката е смъкнала темп или обичайните заподозрени трудно може да се разбере.