Много добра присадка!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Много добра присадка!

Мнениеот fox_vt » Чет 03 фев 2011 13:37

dangala написа:
chakarov написа:...
3.Температурата на двигателя спадна... :)

Колега, питам се дали причината не е термостат?

пп. Не се заяждам, аз пък ползвам добавки към нафтата и съм отворен за новаторствата.

Поздрави

От известно време гледам че температурата едва стига 80 градуса при нормално каране зимата колата е ТДИ.С политронната добавка съм от преди зимата и се двоумя при положение че термостата ми е на година и нещо и като го смених не е имало проблеми,дали добавката няма нещо общо :roll: .То може малко като самоубеждаване да прозвучи но ми се въртят едни такива мисли-добавката намалява триенето,поради което се изразходва по малко гориво от където следва че паразитната топлина която се произвежда от двг е намаляла.Вследствие на това радиаторчето на парното има по голям ефект в охлаждането на двг даже и да не е пуснат вентилатора.За съжаление може всичко да е просто съвпадение и термостата да е заминал след година и нещо работа,но как да бъдем сигурни :roll:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 03 фев 2011 14:49

едва стига 80 градуса при нормално каране зимата колата е ТДИ.С политронната добавка съм от преди зимата и се двоумя

Бъди сигурен,че не е от добавката.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Чет 03 фев 2011 16:10

Колкото един човек е по-неграмотен, толкова повече вярва на магии.
Колегата JoroHondata правилно е формулирал мнението си, с което съм напълно съгласен.

И още нещо от мене > Бъди сигурен,че намалената температура не е от добавката.

Провери си термоста. Двигателя трябва да работи в нормален температурен режим, тогава имаме най-малко износване на движещите се части при правилен вискозитет и характертики на маслото.

Да не забравя. Такова масло и такава добавка НЯМА в одобрените от VW масла. Риска си е твой.

Във всичките машини ВИНАГИ съм слагал САМО такова масло, което е одобрено от завода-производител на двигателя. Това е част от правилната експлоатация на машината. А марката е въпрос на персонален избор и финикийски знаци в джоба.

Като допълнение цитирам извадка от първият пост на темата:
"По принцип на концентрата пише, че ако бъде добавен към минерално масло, покачва прехода до 21 000 мили, а ако бъде добавен към синтетика - до 50 000 мили от смяна до смяна на маслото."
Колега, знаете ли колко са 50.000мили, превърнати в колометри?

don4o.ood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don4o.ood » Чет 03 фев 2011 16:59

ВСЕКИ КАЗВА ДО 20К ДО 50К АМИ МАСЛЕНИЯТ ФИЛТЪР НА КОЛКО...
карам си с фукс и смяна на 10к
ако може 20ке далавера ама не вярвам

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Чет 03 фев 2011 23:17

Въпрос към колегата кирил и саркастичното му изказване-производителя на колата специално моята е от 1997г а самия мотор от няколко години преди това-та въпроса колко и какви масла е имало тогава и колко и какви масла и добавки има сега.Ми то навремето имаше бензин 75 ли беше 76 ли после 86,95,98 безоловен и ко прайми.Технологиите се развиват постоянно добавките съществуват и дайстват,за справка в форума има достатъчно колеги които казват"купих си колата мотора мъркаше,смених маслото и двигателя грохна за основен ремонт" Това магията ли го е държала,ама то за неграмотните хора точно това им е обяснението.

пп ах щях да забравя я ми кажи кой автомобилен производител ПРЕПОРЪЧВА добавка за масло и ако има каква?
ппп ще ти кажа никой :idea:
пппп пак щях да забравя масла с MoS2 има нали със силиконови добавки с тефлонови или те тея добавки кучета ги яли :evil:
ппппп пак се ядосах от такива крайни мнения деа :banghead:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 03 фев 2011 23:25

Аз отново да попитам - след като двигателя е конструиран да работи при 90 градуса не е ли най-малкото неоптимално да работи при 75 или 80?

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Чет 03 фев 2011 23:30

Ще гори повече ако работи на тая темп.Но то не се знае дали след повече км няма да загрее до 90 гр,това все пак е за зимата напълно в реда на нещата е ТДИ със пуснато парно да загрява дооста бавно в тем около и под нулата.Е в разумни граници все пак темп под 70 градуса според мен е проблем за кой да е двигател.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Пет 04 фев 2011 7:28

Колега fox_vt. Влизаме в безмислен спор. Нито аз ще променя моето мнение, нито Вие ще промените Вашето. Всеки си прави своят избор, негова е колата, негови са парите. Лек ден :beer

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 04 фев 2011 7:42

Спретнах си едно бързо проучване из автофорумите по темата "Политрон". Първото споменаване навсякъде обикновено изглежда ето така:
...Здравейте,някои ползвал ли е добавките и маслата на марката политрон.Пускам тази тема за да събера повече информация за марката.Благодаря предварително.

...Здравейте колеги
Някой ползвал ли е на своя голф маслата Polytron, американски са .
Ако е ползвал да изкаже мнение.
Благодаря Ви
-това от нашия :roll:

...Интересно ми е, дали някой от вас е ползвал масло "Polytron" и какво е мнението му за качеството на маслото.

...и т.н...в в англоговорящи форуми въпросът изглежда така:
Hi,
has anyone heard of and tried Polytron Motor Oil?
who is the manufacturer?
thanks
-johnny

Масовият отговор пък изглежда ето така:
Аз ги ползвам от около година,моето мнение е че са много добри смазочни продукти и най важното е че работят наистина при екстремни условия!
Ако имаш повече въпроси предпочитам на лични

Параноя?
Теория на конспирацията?
Ъъъъъ...реклама? :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 04 фев 2011 8:07

Това с температурата направо ме разби! Хубавото масло сваля триенето в мотора и оттам - температурата. По тая логика калпавото ще я вдигне, нали?
Хайде да направим опит с моята кола, наближило е да сменям масло. Ще я пробваме със старото каква Т държи и после ще сипя М 10Д и ще видим градусите. Това е най - нисък клас масло, което го има на пазара. Ако някой изрови клас "Ц", може и с него да опитаме.
Колко ли трябва да е повече триенето в мотора, за да вдига с 5 градуса повече? И то въпреки охлаждането и изправен термостат?
Не е луд тоя, дето яде баницата...

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 04 фев 2011 10:02

chakarov написа:Преди 3 дни сложих на колата присадка за масло Политрон. Слуховете наистина се оказаха вярни - двигателят утихна наполовина, а работната температура спадна с около 5-10 градуса!

Това реклама ли е или антиреклама,понеже аз искам да си гледам стрелката винаги на 90 а не на 80 и това е достатъчно да не си купя никога това масло :)

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Пет 04 фев 2011 16:44

Еее вие се хванахте за тва триене и тая температура аман mhihi .Казах го малко хипотетично все пак ако искаш дай да пробваме твоята кола със масло кава темп и без масло кава ще стане.То м/у качественото и некачественото масло разликата е минимална.За това колко е качествено маслото си има стендове измерващи триенето,с това исках да кажа че КПД то се определя от това колко полезна и колко паразитна енергия се отделя.Затова бензиновите двг с ниско кпд топлят яко а тди например с по високо кпд едвам загрява.Ел мотора почти не загрява и кпд то му е много високо но ако му задържат лагерите кво ще стане ще падне кпд и ще почне да отделя повече паразитна топлина (да грее).И пак казвам това дали добавката е смъкнала темп или обичайните заподозрени трудно може да се разбере.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 04 фев 2011 19:05

Ми нали по това си разбрал, че има ефект от нея! Щом това ти е в сферата на "може би", явно и другите ползи от добавката са там!
:D :beer

Потребителски аватар
iv0_bs90
Автомобил: VW Golf Mk3
Двигател: AAA

Мнениеот iv0_bs90 » Пет 28 окт 2011 13:48

някой ще обобщи ли все пак най-накрая маслото Polytron хубаво ли е или не.
Извинявам се за може би баналния въпрос но в търсачката ми излизат 20000000 теми и се отказах на 10тата страница. Къде в София да си сменя маслото и с какво ако не този извънземен политрон. 2.0 абф е мотора и малко трака като дизел :screwy

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 28 окт 2011 14:40

Колкото по се продава маслото, толкова е по - добро за търговеца! :D
Какво друго да ти кажа...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”