Коя от трите да избера?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Коя от трите да избера?

Мнениеот hooligan_sk » Пет 03 дек 2010 15:00

mitov_tdi написа:Вземи си Г4 90 коня. За 110 коня само ще плащаш петорен данък.... Иначе части,всичко е 1:1... от към вървеж е мноого минимална разликата.. слагаш чип и мачкаш всички 110-тки :Mr Green Fun

Разликата не е малка във вървенето, пробвали са се 90ки с чип, изостават макар и с малко. Има такива 90ки с разпръсквачи, генерация, софтуер и тн които много са ме дърпали, но то си идва цифра там. А тва с данъка не е голям аргумент. 100лв разлика за 1 година е последния разход който ще усетиш в тая кола :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Alex_Heat
Автомобил: Audi TT
Двигател: 1.8T

Мнениеот Alex_Heat » Пет 03 дек 2010 17:38

Ако питаш мен и 3-те варианта са добри, но на Бмв-то данъка е доста по-голям от този на 110 конъовия голф, така че горе-долу за същите пари, което струва бмв-то можеш да си намериш Голф с 131 магарета и ако имаш малко познати в Кат, може да го регистрираш с по-малко киловати. Незнам защо ти е обаче дизел, след като ще караш 5 К на година. По-добре си вземи един бензин на газ. Подръжката на дизела е по-скъпа от на бензина! Успех с избора и да кажеш непременно какво си си избрал.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 03 дек 2010 17:58

Alex_Heat написа:Ако питаш мен и 3-те варианта са добри, но на Бмв-то данъка е доста по-голям от този на 110 конъовия голф, така че горе-долу за същите пари, което струва бмв-то можеш да си намериш Голф с 131 магарета и ако имаш малко познати в Кат, може да го регистрираш с по-малко киловати. Незнам защо ти е обаче дизел, след като ще караш 5 К на година. По-добре си вземи един бензин на газ. Подръжката на дизела е по-скъпа от на бензина! Успех с избора и да кажеш непременно какво си си избрал.

Ти нищо не каза :roll: Не му трябва дизел за тоя пробег, пък му трябва да си набие газова в колата mhihi

Потребителски аватар
Alex_Heat
Автомобил: Audi TT
Двигател: 1.8T

Мнениеот Alex_Heat » Пет 03 дек 2010 18:01

hooligan_sk написа:
Alex_Heat написа:Ако питаш мен и 3-те варианта са добри, но на Бмв-то данъка е доста по-голям от този на 110 конъовия голф, така че горе-долу за същите пари, което струва бмв-то можеш да си намериш Голф с 131 магарета и ако имаш малко познати в Кат, може да го регистрираш с по-малко киловати. Незнам защо ти е обаче дизел, след като ще караш 5 К на година. По-добре си вземи един бензин на газ. Подръжката на дизела е по-скъпа от на бензина! Успех с избора и да кажеш непременно какво си си избрал.

Ти нищо не каза :roll: Не му трябва дизел за тоя пробег, пък му трябва да си набие газова в колата mhihi

Не да си набие газова в колата, а да си купи кола с готова газова уредба. Има ги в изобилие като обяви.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 03 дек 2010 19:38

Alex_Heat написа:
hooligan_sk написа:

Не да си набие газова в колата, а да си купи кола с готова газова уредба. Има ги в изобилие като обяви.

тя тая с готовата газова е каранаа, каранаа.Абе за 5хил годишно ходи взимай едно БМВ, стига да имаш гараж все ще си стои "новичко" и едва ли ще сменяш всяка година по нещо.Ако въртиш по 50хил км годишно в града и наоколо вземи си дачия или шкода или рено и го попилей от каране без да ти пука много за колата.

val4ana
Автомобил: Бора
Двигател: AUM

Мнениеот val4ana » Съб 04 дек 2010 17:32

Според мен ако търсиш икономии в подръжка и разход голфчето 110 коня е супер ако си мислиш че бмв е супер здрава кола и няма да се чупи :не: на тея пътища и тея части death и бмв се разкърцват рано или късно а предимството е по големия багажник а недостатък на бмв е пластмасовите кори на предните седалки които пречат на задните пасежери и разбира се доста по скъпите цени на частите за голфа има доста писано в дизел раздела а също и в бмв форума има доста писано виж и на двете места за дизелите и прецени но ако ще караш на по 5-6к на година бензин

Потребителски аватар
elena ilieva
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот elena ilieva » Съб 04 дек 2010 19:43

Lancia Lybra1.9 jtd -2.4 jtd брат ми има 1.9 комън рейл, преди 2 години си я взе - фул екстри, 110 коня стокова, в момента е леко чипната и е на 140 - 150 коня. Голяма пушка и няма нищо общо с тези трите като съотношение качество - цена - комфорт. Проблема на тази кола е ... че е италиянска (кошница) и доста подценена от "големите разбирачи"...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Съб 04 дек 2010 19:52

elena ilieva написа:Lancia Lybra1.9 jtd -2.4 jtd брат ми има 1.9 комън рейл, преди 2 години си я взе - фул екстри, 110 коня стокова, в момента е леко чипната и е на 140 - 150 коня. Голяма пушка и няма нищо общо с тези трите като съотношение качество - цена - комфорт. Проблема на тази кола е ... че е италиянска (кошница) и доста подценена от "големите разбирачи"...

mhihi даже са надценявани...

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Съб 04 дек 2010 19:53

elena ilieva написа:Lancia Lybra1.9 jtd -2.4 jtd брат ми има 1.9 комън рейл, преди 2 години си я взе - фул екстри, 110 коня стокова, в момента е леко чипната и е на 140 - 150 коня. Голяма пушка и няма нищо общо с тези трите като съотношение качество - цена - комфорт. Проблема на тази кола е ... че е италиянска (кошница) и доста подценена от "големите разбирачи"...

Колегата се е спрял на ФВ и БМВ,то и Пежо 406 е много здрава,ама тва е друга тема!Либрата освен,че е с недостатъчна надеждност,се откроява и с висока загуба на стойност след години,а Голф и Е46 си държат цена.

Потребителски аватар
deliveryman1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deliveryman1 » Съб 04 дек 2010 23:37

Везните определено клонят към Голф 110. Един приятел днес много ми хвали фият пунто jtd 2003g.
Казва че имали евтина поддръжка и малко харчели-били идеални за градски условия, а и цената била около 3500-4000лв.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 05 дек 2010 5:52

Alex_Heat написа:... на Бмв-то данъка е доста по-голям от този на 110 конъовия голф...
Колко точно? 20лв? 30лв? 200лв?

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 05 дек 2010 9:06

deliveryman1 написа:Везните определено клонят към Голф 110. Един приятел днес много ми хвали фият пунто jtd 2003g.
Казва че имали евтина поддръжка и малко харчели-били идеални за градски условия, а и цената била около 3500-4000лв.

ами не са лоши, ако не ти прави впечатление кофти материалите в купето.common rail двигател.По-малка по размери и вътрешно пространство от Г4.

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Нед 05 дек 2010 9:34

Dead man написа:Голф 4 90 коня

+1

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 05 дек 2010 9:56

Не очаквам във VW-форума да намериш доста хора, които да предпочитат БМВ, пред Фолксваген.
С риск и моя съвет да бъде доста необективен, ще те посъветвам да си вземеш Голфа! А аз съм с предпочитания за 90 к.с. двигател, защото имам няколко познати с Г4 1.9 - 90к.с. и всички са доста доволни! Данъка е малък, а е железен двигател. :да:

Потребителски аватар
deliveryman1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deliveryman1 » Нед 05 дек 2010 11:14

Дашо написа:Не очаквам във VW-форума да намериш доста хора, които да предпочитат БМВ, пред Фолксваген.
С риск и моя съвет да бъде доста необективен, ще те посъветвам да си вземеш Голфа! А аз съм с предпочитания за 90 к.с. двигател, защото имам няколко познати с Г4 1.9 - 90к.с. и всички са доста доволни! Данъка е малък, а е железен двигател. :да:

Някой ще сподели ли колко е данъка на 90 и колко на 110 за да разбера дали наистина разликата е сериозна или...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”