Митата догодина?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
bigcat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bigcat » Пон 02 окт 2006 12:51

Plamen_VR6 написа:Вярно е колега, мой познат който вкарва коли от време на време ми каза същото нещо - ако си купиш колата от автокъща от Италия примерно, пак ще ти начислят ДДС, освобождаването от данък ще важи само при покупка от чуждестранно физическо лице - демек трябва да си търсиш кола по обяви...нали се сещате къто се юрнем ние и всички румънци по обяви какво ще стане /те са към 50 милиона население/ :lol: търсенето вдига цената..........
Все си мисля че пак ще е по добре отколкото с мито.Незнам ще видим живи и здрави :roll:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 02 окт 2006 12:52

.....то и без това и по европа са поизчезнали старите автомобили...........

Потребителски аватар
joro_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_stz » Пон 02 окт 2006 13:52

аз до колкото разбрах няма да дават стари трошки да се вкарват само коли на по малко от 5 години !

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пон 02 окт 2006 14:40

Това доколкото знам не е така колега, пренципа е че щом тази кола може да се кара някъде в ЕС, никой в БГ няма право да ти забранява да си я вкараш у нас, един вид тва му е идеята на ЕС :lol:

Потребителски аватар
iceberg
Автомобил: Skoda Octavia Scout II FL
Двигател: BMM 2009

Мнениеот iceberg » Вто 03 окт 2006 12:55

Както казах в предишна тема, купуването на кола отвън в момента си е набутвация. http://dnes.dir.bg/2006/10/03/news743728.html

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 03 окт 2006 17:15

iceberg написа:Както казах в предишна тема, купуването на кола отвън в момента си е набутвация. http://dnes.dir.bg/2006/10/03/news743728.html

Вносът на стари коли - по-евтин, все пак
03 октомври 2006 / News.dir.bg

Министерството на финансите не обмисля нова форма на облагане, която да компенсира отпадането на ДДС за вноса на употребявани коли. Това съобщи пред Дарик радио заместник-министърът на финансите Георги Кадиев.
По разчети на министерството загубите от промяната ще са между 180 и 200 млн. лв, а общите загуби за бюджета от ДДС през следващата година ще са 400-450 млн. лв. Георги Кадиев уточни, че различните варианти за компенсиране на липсата на ДДС за старите коли са извън данъчната политика и компетенциите на Министерството на финансите. Такива варианти биха могли да бъдат увеличена цена при регистриране на автомобила в КАТ или увеличени екотакси. Кадиев даде за пример Полша, където след падането на ДДС за употребяваните коли са били увеличени таксите за регистрация в КАТ, но цената е останала далеч от размера на отпадналия данък. Местните власти съобщиха за бум на вноса на стари коли в Полша след присъединяването й към ЕС. Междувременно председателят на Съюза на вносителите на автомобили в България Стоян Желев заяви пред Дарик, че новите коли от 1 януари ще поскъпнат.

Zax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zax » Вто 03 окт 2006 19:43

Напоследък няколко пъти се чуха изказвания от официални лица (поне така ги представяха). Един път казват нещо подобно на тая последна статия, цитирана по-горе, друг път точно обратното. Докато не дойде 1.януари не може да се каже кое ще е вярното - май всеки вярва на това, което му харесва.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Вто 03 окт 2006 22:27

Май истината е че никой не знае какво ще стане след тази дата или просто не искат да ни кажат......да не знаят ми се струва абсурдно, сигурно крият приятни изненади :lol:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 03 окт 2006 22:39

оф ... едно е ясно, в БГ ще важат правилата от ЕС - демек както е там в момента, така ще е при нас от 1.1.07 - нищо сложно, някой да провери в Германия, Полша, Унгария, Холандия и т.н. какви такси се плащат :)

Аз от проучването, което съм си направил, разбрах, че ДДС няма, акциза евентуално ще се промени, няма да има допълнителни такси от тези, които са в момента.

Парите които ще загуби държавата от ДДС-то ще ги навакса с течение на времето, като увеличи данъка за по-стари коли чувствително и както и за такива, които замърсяват (нямат примерно евро 4). Тогава хората сами ще стигнат до извода, че не им е изгодно да дават по 1000 лева на година заради кефа да карат Г2, а по-добре да ги дадат за лизинг на нова Г5 (или почти нова) и да имат данък 100 лева на година :)

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Вто 03 окт 2006 22:45

доста теми изчетох по този въпрос и мнението ми напълно съвпада с това на musura.....ще има панаири заради еко нормите....това е сигурно...

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Сря 04 окт 2006 8:24

Колеги от няколко месеца съм във форума и много нещо изписахме за вноса на коли от догодина, дали няма да е най-удобно да се съберат темите на едно място.....

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Сря 04 окт 2006 11:31

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Сря 04 окт 2006 12:39

Аз само да вметна, че ако падне цената на внасяните трошляци с 1000-2000 лева, то и цената на курниците които караме в момента ще падне също с толкова, а може би и с по-голяма сума даже ....

mhihi mhihi mhihi mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”