Все си мисля че пак ще е по добре отколкото с мито.Незнам ще видим живи и здравиPlamen_VR6 написа:Вярно е колега, мой познат който вкарва коли от време на време ми каза същото нещо - ако си купиш колата от автокъща от Италия примерно, пак ще ти начислят ДДС, освобождаването от данък ще важи само при покупка от чуждестранно физическо лице - демек трябва да си търсиш кола по обяви...нали се сещате къто се юрнем ние и всички румънци по обяви какво ще стане /те са към 50 милиона население/търсенето вдига цената..........
Митата догодина?
- iceberg
- Автомобил: Skoda Octavia Scout II FL
- Двигател: BMM 2009
Както казах в предишна тема, купуването на кола отвън в момента си е набутвация. http://dnes.dir.bg/2006/10/03/news743728.html
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
iceberg написа:Както казах в предишна тема, купуването на кола отвън в момента си е набутвация. http://dnes.dir.bg/2006/10/03/news743728.html
Вносът на стари коли - по-евтин, все пак
03 октомври 2006 / News.dir.bg
Министерството на финансите не обмисля нова форма на облагане, която да компенсира отпадането на ДДС за вноса на употребявани коли. Това съобщи пред Дарик радио заместник-министърът на финансите Георги Кадиев.
По разчети на министерството загубите от промяната ще са между 180 и 200 млн. лв, а общите загуби за бюджета от ДДС през следващата година ще са 400-450 млн. лв. Георги Кадиев уточни, че различните варианти за компенсиране на липсата на ДДС за старите коли са извън данъчната политика и компетенциите на Министерството на финансите. Такива варианти биха могли да бъдат увеличена цена при регистриране на автомобила в КАТ или увеличени екотакси. Кадиев даде за пример Полша, където след падането на ДДС за употребяваните коли са били увеличени таксите за регистрация в КАТ, но цената е останала далеч от размера на отпадналия данък. Местните власти съобщиха за бум на вноса на стари коли в Полша след присъединяването й към ЕС. Междувременно председателят на Съюза на вносителите на автомобили в България Стоян Желев заяви пред Дарик, че новите коли от 1 януари ще поскъпнат.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
оф ... едно е ясно, в БГ ще важат правилата от ЕС - демек както е там в момента, така ще е при нас от 1.1.07 - нищо сложно, някой да провери в Германия, Полша, Унгария, Холандия и т.н. какви такси се плащат
Аз от проучването, което съм си направил, разбрах, че ДДС няма, акциза евентуално ще се промени, няма да има допълнителни такси от тези, които са в момента.
Парите които ще загуби държавата от ДДС-то ще ги навакса с течение на времето, като увеличи данъка за по-стари коли чувствително и както и за такива, които замърсяват (нямат примерно евро 4). Тогава хората сами ще стигнат до извода, че не им е изгодно да дават по 1000 лева на година заради кефа да карат Г2, а по-добре да ги дадат за лизинг на нова Г5 (или почти нова) и да имат данък 100 лева на година
Аз от проучването, което съм си направил, разбрах, че ДДС няма, акциза евентуално ще се промени, няма да има допълнителни такси от тези, които са в момента.
Парите които ще загуби държавата от ДДС-то ще ги навакса с течение на времето, като увеличи данъка за по-стари коли чувствително и както и за такива, които замърсяват (нямат примерно евро 4). Тогава хората сами ще стигнат до извода, че не им е изгодно да дават по 1000 лева на година заради кефа да карат Г2, а по-добре да ги дадат за лизинг на нова Г5 (или почти нова) и да имат данък 100 лева на година
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”