Дилема за покупка на нова кола или стягане на старата

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Re: Дилема за покупка на нова кола или стягане на старата

Мнениеот Johnsword » Вто 11 ное 2014 18:48

Така като гледам по снимките пасата изобщо не изглежда зле. Ако решиш да стегнеш пасата и случайно да му сменяваш мотор, 1.8 е добър вариант, не се чупи лесно, но не е казано,че не се и чупи :icon_lol Всичко зависи от теб как го караш. До колкото 1.8 няма да е огромна разликата във вървежа, но 15 коня и 20nM от горе въртящ момент ще се усети. :c020 Това е строго индивидуално решение, ще чуеш доста разнообразни мнения,критики и т.н. Но според мен B3-ката си остава B3-ка, поддръжката редовна ли е и да е като хората, ще ти изкара още поне 4,5 години до събирането на добра сума за подходящ за теб автомобил. Успех ! :beer

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Вто 11 ное 2014 21:50

Абе спор няма за комфорта на семейството, ама не и ако вземе ауди а3... тва животно си друса мъжката (слезнах от пасат б5 и се качих на ауди а3) усещането е зверско.Дори пасат б3 ще му достави повече комфорт от ауди а3.Окачването е еднакво, но пасата е по голям кола.

Потребителски аватар
crank1968
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank1968 » Вто 11 ное 2014 22:28

Колега, аз ще те посъветвам да си вземеш по-нов автомобил, но да запазиш този или да го дадеш на някой твой роднина и да знаеш, че е покрай теб. Истината е, че си се привързал към автомобила, знаеш си му минусите, но и плюсовете. Прекарал си доста години с него, нормално да е трудно да се разделиш с него, но по-новата кола ще ти донесе също радости, а и ще забравиш старата. То общо взето като в любовта.
Хората се привързват към вещите и точно пред теб стой тази дилема да се разделиш с нея или да не се разделиш. Най-лошото е, че ще трябва да я смениш за малко по-млад стар автомобил, който ще има трески за дялане, но такъв ни е стандарта на живот. Според мен в една добре развита държава едно семейство би трябвало да си позволи един чисто нов автомобил между 14 и 20 бона.

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Чет 13 ное 2014 16:32

Остава да уточниш валутата. Че ако са левове, ще си купиш най-много някоя Дачия.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Чет 13 ное 2014 18:28

Да обобщя дилямата е инвентиране в сегашната

Или закупуване на нова с допълнителено наливане на пари.

Потребителски аватар
momcho_bg
Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
Двигател: 2.5
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Чет 13 ное 2014 18:57

Колега, след като си наумил и имаш възможност купи си по-нова кола. Гледаи да е от сигурен продавач - официален вносител. Поискаи и гаранция. Старата кола, колкото и да и наливаш винаги ще има какво да се прави по нея - не можеш да я направиш нова. Всяка система се амортизира и те прави потенциален донор по сервизите. Аз карах 8 години пасат Б3. Да, съгласен съм здрава кола, но и доста парирички отидоха по поддръжката. И след като веднъж ме остави на паркинга на Метро, чашата преля.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 13 ное 2014 19:03

Аз ако имах необходимата сума,въобще няма да се замисля за по-новата кола :th_up

Потребителски аватар
crank1968
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank1968 » Чет 13 ное 2014 19:45

ALESYZ написа:Остава да уточниш валутата. Че ако са левове, ще си купиш най-много някоя Дачия.

Не само Дачия освен нея Great Wall, New Ford Fiesta, Focus, Skoda Rapid и т.н. А и не мисля, че една нова кола ще е по-лоша от старата.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 13 ное 2014 20:08

momcho_bg написа:Колега, след като си наумил и имаш възможност купи си по-нова кола. Гледаи да е от сигурен продавач - официален вносител. Поискаи и гаранция. Старата кола, колкото и да и наливаш винаги ще има какво да се прави по нея - не можеш да я направиш нова. Всяка система се амортизира и те прави потенциален донор по сервизите. Аз карах 8 години пасат Б3. Да, съгласен съм здрава кола, но и доста парирички отидоха по поддръжката. И след като веднъж ме остави на паркинга на Метро, чашата преля.

Колега, в Червен бряг колите по 5000-6000лв от официални вносители и с гаранция ли ги взимате бре!? :biggrin

Потребителски аватар
momcho_bg
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Чет 13 ное 2014 20:10

За стария пасат - разходи малки, но често. Амортисьори - всяка година, лагерчета, маркуета, генераторче, разни датчици, някои накрайник, СЕРВО, гарнитурки и т.н и т.н. С майсторите сме си много близки, прекарваме доста време заедно.
Приятел си купи Дачия 1,5 dci за 6 бона и за една година през която я кара разходи за ремонти - 0,00лв. Само консумативи. Не ме разбирайте грешно, фен съм на Фолксваген. Няма база за сравнение между двете марки, но когато става дума за разходи и джоба ти отънява по поддръжка на ретро-автомобил, помисли добре.

Потребителски аватар
momcho_bg
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Чет 13 ное 2014 20:14

hooligan_sk написа:
momcho_bg написа:Колега, след като си наумил и имаш възможност купи си по-нова кола. Гледаи да е от сигурен продавач - официален вносител. Поискаи и гаранция. Старата кола, колкото и да и наливаш винаги ще има какво да се прави по нея - не можеш да я направиш нова. Всяка система се амортизира и те прави потенциален донор по сервизите. Аз карах 8 години пасат Б3. Да, съгласен съм здрава кола, но и доста парирички отидоха по поддръжката. И след като веднъж ме остави на паркинга на Метро, чашата преля.

Колега, в Червен бряг колите по 5000-6000лв от официални вносители и с гаранция ли ги взимате бре!? :biggrin

Не и от представителите на Фолксваген и Ауди :smile . Виж, от Еуратек може да се уредиш с гаранционна Фабии-ка. Ако излезем от формата, има и други марки автомобили от по-ниско престижния, бюджетен клас. Ако се заровиш в официалните сайтове на представителите можеш да намериш коли с гарантиран пробег - Кии, Алфи, Фордове от Мото-Пфое...търсене му е майката.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 13 ное 2014 20:39

hooligan_sk написа:Колега, в Червен бряг колите по 5000-6000лв от официални вносители и с гаранция ли ги взимате бре!? :biggrin

momcho_bg написа: Не и от представителите на Фолксваген и Ауди :smile . Виж, от Еуратек може да се уредиш с гаранционна Фабии-ка.

Викаш гаранционни коли с гарантиран пробег имало по 6000 !? :eek А хората будалите му с будали за по толкова си взимат 8 годишни с гарантирано върнати километри от 250 000 на 120 000 :mhihi Истината е че които има пари за нова /или почти нова/ кола не иска да чуе за стара а тези дето нямат си ги хвалят как се развалят по-малко от новите....и си вярват :) Усещането да се качиш в нова кола в която знаеш че всичко работи перфектно и просто ти остава да сипеш гориво и да тръгнеш за където се сетиш може да е скъпичко откъм финанси ,но е безценно от гледна точка на спокойствието и доброто настроение което е най-важното в живота !

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 13 ное 2014 21:05

Ако си карък и с новата може да си отвисиш, ама в официалния сервиз.

Потребителски аватар
momcho_bg
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Чет 13 ное 2014 21:12

Ето и факти ако не вярвате:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11409570752455808
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11412318645378181
http://www.motopfohe.bg/mp_auto_details.php?id=4419&make=17&order=p_asc

7 хилки за автомобил на 80 000км. Ако не бях 2метра бих инвестирал в подобна кола. Някак си имам повече доверие в Еуратек отколкото в Асан от автокъща "Асан и син", който е внесъл кола от Италия, закупена от 69 годишен пенсионер и за да изкарат колата са отрязали дърветата пред гаража.
Тук не искам да разубеждавам никой, който си харесва 20-годишната кола и сам си я ремонтира - това е ОК. Просто ви показвам една друга гледна точка.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 13 ное 2014 21:47

Стига бе човек....кой ше кара такъв аквариум, освен за служебен автомобил или за жената да кара детето на градина с него :mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”