Акция "тъмни стъкла"

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Акция "тъмни стъкла"

Мнениеот kris11 » Нед 10 май 2015 19:41

вчера се движихме в паралел с 1 Г5 с турска регистрация. Страничните предни стъкл с фолио биещо на виолетова. Защо ли не са го спрели / Или защо са го пуснали през границата - нека ми отговори някой .

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 10 май 2015 20:23

Какъв отговор очакваш? Тиквун да се регистрира във форума и да ти се извини?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 11 май 2015 8:05

kris11 написа:вчера се движихме в паралел с 1 Г5 с турска регистрация. Страничните предни стъкл с фолио биещо на виолетова. Защо ли не са го спрели / Или защо са го пуснали през границата - нека ми отговори някой .

Те ако КАТ имаха капацитет да спират всяка неизправна или нарушаваща правилника кола по пътищата щеше да е мноооого спокойно,но няма как да стане ! А колкото до границата,не знам митничарите да имат правомощия и компетентност да проверяват техническите параметри на всеки преминаващ автомобил !
myrshavija написа:Какъв отговор очакваш? Тиквун да се регистрира във форума и да ти се извини?

Предполагам визираш Бойко Борисов,само че той има доста по-важни неща за вършене от това да се извинява на някой си недоволен от нещо си icon_idea

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пон 11 май 2015 20:16

kris11 написа:вчера се движихме в паралел с 1 Г5 с турска регистрация. Страничните предни стъкл с фолио биещо на виолетова. Защо ли не са го спрели / Или защо са го пуснали през границата - нека ми отговори някой .

Какъв по лесен начин да се пълни хазната със глоби...ама сме тъпи.Що във Гърция глобяват за талони и тегличи и затъмнени стъкла и какво ли не...Ама ние винаги сме се дупили на всеки.Голам проблем е да назначим компетентни хора по границите щом според някои не сме..

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 11 май 2015 22:37

бат бойко не е единствения тиквеник в тази държава, дайте да не политизираме темата.

Незнам колегата от БМВ форума, какво точно е имал предвид в неговият кейс, но двата случая с бургаския май нямат много общо. Ако те спрат КАТ-джии и си с фолио, май няма накъде да бягаш. Ако са некви други ченгета, вече сигурно има разни варианти ... хубаво е да се уточни.
И това не го говоря, за да стимулирам неспазването на закона, а точно обратното ... защо тарикатите само да са облагодетелствани от дупките му, или важи за всички, или не важи за никого.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 12 май 2015 7:46

Вълчан написа:

Какъв по лесен начин да се пълни хазната със глоби...ама сме тъпи.Що във Гърция глобяват за талони и тегличи и затъмнени стъкла и какво ли не...Ама ние винаги сме се дупили на всеки.Голам проблем е да назначим компетентни хора по границите щом според някои не сме..
Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли ...

Потребителски аватар
icokr
Автомобил: GOLF 3 GTI 16V
Двигател:

Мнениеот icokr » Вто 12 май 2015 8:07

:exclaim :arrow
http://www.dunavmost.bg/Bulgaria/News/16735-koga-kat-mozhe-da-ni-globyava-za-tamni-stakla
В закона си пише:
чл. 105 в Закона за движение по пътищата се забранява "ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им".

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Вто 12 май 2015 19:33

myrshavija написа:
Вълчан написа:

Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли ...

О извинете господин Мършав...вие сте на друго ниво ....и нашите елементарни разсъждение будят само смях и лека апатия във високо интелигентното ви АЗ....Още веднъж извинете че не можем да достигнем вашето ниво на разсъждения.... :3

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 15 май 2015 19:00

Вълчан - споко. Мършавия е на всяко гърне похлюпак.
Когато написах тоза турския Голф имах в предвид ситуазиите в Гърция и др. държави , ама нашите боклуци КАТ аджии не се помръдват за да не отслабнат . След като няма "кво ша правим сега " - няма размърдване.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 15 май 2015 19:15

Отидете на кой да е паркинг на РПУ и подобни и им вижте колите на ченгетата.

golf4eto99
Автомобил: Golf II 1.3
Двигател: 2 G

Мнениеот golf4eto99 » Пет 15 май 2015 20:05

При положение, че самите стъкла или в твоя случай предното стъкло не е тонирано фабрично знам че полицайчетата ти се барат на яки. По отношение на лента като сенник при определена от тях широчина не смятам че ще е проблем.

Потребителски аватар
DrugiaBliznak
Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
Двигател: 450bhp

Мнениеот DrugiaBliznak » Съб 16 май 2015 17:18

Аз не разбирам кому са притрябвали тъмни задни, че и предни стъкла ? Ако возите Обама отзад или Меркел - да, но иначе не виждам смисъл. Преди няколко месеца баща ми си купи една Голф 3-ка да ръчка всеки ден от едни лапетии, които сложили фолио на задните стъкла и 5-та врата. Като влезнах да я покарам - ми аз нищо не виждам назад какво се случва. Всеки шофьор, най-вече млад, трябва да има абсолютна кристално-максимална видимост към заобикалящата го среда, но това е мое мнение и мой маниер на шофиране.
А най-любими са ми тези с потъмнени стопове и фарове. Колата му черна или тъмно сива и като наслагал едни фолиа отзад на стоповете - не се вижда кога натиска спирачката, та трябва да хвърлям боб в движение за да реша спира ли или не.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Съб 16 май 2015 20:18

е са заради някoлко келеша няма смисъл да се отписва тотално затъмняването на стъклата. Качественото затъмнява си има плюсове и като комфорт, и като прайвъси, и като по-голяма сигурност за багажа, който оставяме в колата (всички тези неща важат в още по-голяма степен за нашите климатични и бандитски условия).

При качествено затъмняване, било то оригинално или афтермаркет, видимостта от вътре на вън се променя незабележимо.

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Мнениеот kambone » Съб 16 май 2015 22:27

DrugiaBliznak написа:Аз не разбирам кому са притрябвали тъмни задни, че и предни стъкла ? Ако возите Обама отзад или Меркел - да, но иначе не виждам смисъл. Преди няколко месеца баща ми си купи една Голф 3-ка да ръчка всеки ден от едни лапетии, които сложили фолио на задните стъкла и 5-та врата. Като влезнах да я покарам - ми аз нищо не виждам назад какво се случва. Всеки шофьор, най-вече млад, трябва да има абсолютна кристално-максимална видимост към заобикалящата го среда, но това е мое мнение и мой маниер на шофиране.
А най-любими са ми тези с потъмнени стопове и фарове. Колата му черна или тъмно сива и като наслагал едни фолиа отзад на стоповете - не се вижда кога натиска спирачката, та трябва да хвърлям боб в движение за да реша спира ли или не.

Затъмнените задни стъкла имат много предимства.
От както затъмних задните врати и комбито на моята :
1. купето е много по-хладно лятото - спирането на слънчевите лъчи в този парник държи колата по-хладна и климатроника работи доста по-леко.
2. на детето не му пече
3. не се вижда отвън какво има в комбито и по седлаките

Така че си имат предимства затъмнените стъкла. Когато са затъмнени спрямо закона и с качествено фолио няма никакви проблеми.

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Нед 17 май 2015 0:46

Съгласен с колегата и да добавя за стоповете.
Моите стопове са си черни,но съм ги направил със специално за целта фолио,с което няма промяна в светенето,така че колега изказването ти е малко крайно...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”