Акция "тъмни стъкла"
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Акция "тъмни стъкла"
вчера се движихме в паралел с 1 Г5 с турска регистрация. Страничните предни стъкл с фолио биещо на виолетова. Защо ли не са го спрели / Или защо са го пуснали през границата - нека ми отговори някой .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Какъв отговор очакваш? Тиквун да се регистрира във форума и да ти се извини?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:вчера се движихме в паралел с 1 Г5 с турска регистрация. Страничните предни стъкл с фолио биещо на виолетова. Защо ли не са го спрели / Или защо са го пуснали през границата - нека ми отговори някой .
Те ако КАТ имаха капацитет да спират всяка неизправна или нарушаваща правилника кола по пътищата щеше да е мноооого спокойно,но няма как да стане ! А колкото до границата,не знам митничарите да имат правомощия и компетентност да проверяват техническите параметри на всеки преминаващ автомобил !
myrshavija написа:Какъв отговор очакваш? Тиквун да се регистрира във форума и да ти се извини?
Предполагам визираш Бойко Борисов,само че той има доста по-важни неща за вършене от това да се извинява на някой си недоволен от нещо си

kris11 написа:вчера се движихме в паралел с 1 Г5 с турска регистрация. Страничните предни стъкл с фолио биещо на виолетова. Защо ли не са го спрели / Или защо са го пуснали през границата - нека ми отговори някой .
Какъв по лесен начин да се пълни хазната със глоби...ама сме тъпи.Що във Гърция глобяват за талони и тегличи и затъмнени стъкла и какво ли не...Ама ние винаги сме се дупили на всеки.Голам проблем е да назначим компетентни хора по границите щом според някои не сме..
бат бойко не е единствения тиквеник в тази държава, дайте да не политизираме темата.
Незнам колегата от БМВ форума, какво точно е имал предвид в неговият кейс, но двата случая с бургаския май нямат много общо. Ако те спрат КАТ-джии и си с фолио, май няма накъде да бягаш. Ако са некви други ченгета, вече сигурно има разни варианти ... хубаво е да се уточни.
И това не го говоря, за да стимулирам неспазването на закона, а точно обратното ... защо тарикатите само да са облагодетелствани от дупките му, или важи за всички, или не важи за никого.
Незнам колегата от БМВ форума, какво точно е имал предвид в неговият кейс, но двата случая с бургаския май нямат много общо. Ако те спрат КАТ-джии и си с фолио, май няма накъде да бягаш. Ако са некви други ченгета, вече сигурно има разни варианти ... хубаво е да се уточни.
И това не го говоря, за да стимулирам неспазването на закона, а точно обратното ... защо тарикатите само да са облагодетелствани от дупките му, или важи за всички, или не важи за никого.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли ...Вълчан написа:kris11 написа:вчера се движихме в паралел с 1 Г5 с турска регистрация. Страничните предни стъкл с фолио биещо на виолетова. Защо ли не са го спрели / Или защо са го пуснали през границата - нека ми отговори някой .
Какъв по лесен начин да се пълни хазната със глоби...ама сме тъпи.Що във Гърция глобяват за талони и тегличи и затъмнени стъкла и какво ли не...Ама ние винаги сме се дупили на всеки.Голам проблем е да назначим компетентни хора по границите щом според някои не сме..
- icokr
- Автомобил: GOLF 3 GTI 16V
- Двигател:

http://www.dunavmost.bg/Bulgaria/News/16735-koga-kat-mozhe-da-ni-globyava-za-tamni-stakla
В закона си пише:
чл. 105 в Закона за движение по пътищата се забранява "ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им".
myrshavija написа:Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли ...Вълчан написа:kris11 написа:вчера се движихме в паралел с 1 Г5 с турска регистрация. Страничните предни стъкл с фолио биещо на виолетова. Защо ли не са го спрели / Или защо са го пуснали през границата - нека ми отговори някой .
О извинете господин Мършав...вие сте на друго ниво ....и нашите елементарни разсъждение будят само смях и лека апатия във високо интелигентното ви АЗ....Още веднъж извинете че не можем да достигнем вашето ниво на разсъждения....

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Вълчан - споко. Мършавия е на всяко гърне похлюпак.
Когато написах тоза турския Голф имах в предвид ситуазиите в Гърция и др. държави , ама нашите боклуци КАТ аджии не се помръдват за да не отслабнат . След като няма "кво ша правим сега " - няма размърдване.
Когато написах тоза турския Голф имах в предвид ситуазиите в Гърция и др. държави , ама нашите боклуци КАТ аджии не се помръдват за да не отслабнат . След като няма "кво ша правим сега " - няма размърдване.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Отидете на кой да е паркинг на РПУ и подобни и им вижте колите на ченгетата.
-
- Автомобил: Golf II 1.3
- Двигател: 2 G
При положение, че самите стъкла или в твоя случай предното стъкло не е тонирано фабрично знам че полицайчетата ти се барат на яки. По отношение на лента като сенник при определена от тях широчина не смятам че ще е проблем.
- DrugiaBliznak
- Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
- Двигател: 450bhp
Аз не разбирам кому са притрябвали тъмни задни, че и предни стъкла ? Ако возите Обама отзад или Меркел - да, но иначе не виждам смисъл. Преди няколко месеца баща ми си купи една Голф 3-ка да ръчка всеки ден от едни лапетии, които сложили фолио на задните стъкла и 5-та врата. Като влезнах да я покарам - ми аз нищо не виждам назад какво се случва. Всеки шофьор, най-вече млад, трябва да има абсолютна кристално-максимална видимост към заобикалящата го среда, но това е мое мнение и мой маниер на шофиране.
А най-любими са ми тези с потъмнени стопове и фарове. Колата му черна или тъмно сива и като наслагал едни фолиа отзад на стоповете - не се вижда кога натиска спирачката, та трябва да хвърлям боб в движение за да реша спира ли или не.
А най-любими са ми тези с потъмнени стопове и фарове. Колата му черна или тъмно сива и като наслагал едни фолиа отзад на стоповете - не се вижда кога натиска спирачката, та трябва да хвърлям боб в движение за да реша спира ли или не.
е са заради някoлко келеша няма смисъл да се отписва тотално затъмняването на стъклата. Качественото затъмнява си има плюсове и като комфорт, и като прайвъси, и като по-голяма сигурност за багажа, който оставяме в колата (всички тези неща важат в още по-голяма степен за нашите климатични и бандитски условия).
При качествено затъмняване, било то оригинално или афтермаркет, видимостта от вътре на вън се променя незабележимо.
При качествено затъмняване, било то оригинално или афтермаркет, видимостта от вътре на вън се променя незабележимо.
- kambone
- Автомобил: Passat b5.5 2001
- Двигател: 1.8T AWT
- Контакти:
DrugiaBliznak написа:Аз не разбирам кому са притрябвали тъмни задни, че и предни стъкла ? Ако возите Обама отзад или Меркел - да, но иначе не виждам смисъл. Преди няколко месеца баща ми си купи една Голф 3-ка да ръчка всеки ден от едни лапетии, които сложили фолио на задните стъкла и 5-та врата. Като влезнах да я покарам - ми аз нищо не виждам назад какво се случва. Всеки шофьор, най-вече млад, трябва да има абсолютна кристално-максимална видимост към заобикалящата го среда, но това е мое мнение и мой маниер на шофиране.
Затъмнените задни стъкла имат много предимства.
От както затъмних задните врати и комбито на моята :
1. купето е много по-хладно лятото - спирането на слънчевите лъчи в този парник държи колата по-хладна и климатроника работи доста по-леко.
2. на детето не му пече
3. не се вижда отвън какво има в комбито и по седлаките
Така че си имат предимства затъмнените стъкла. Когато са затъмнени спрямо закона и с качествено фолио няма никакви проблеми.
- beuchat
- Автомобил: 1990 Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ
Съгласен с колегата и да добавя за стоповете.
Моите стопове са си черни,но съм ги направил със специално за целта фолио,с което няма промяна в светенето,така че колега изказването ти е малко крайно...
Моите стопове са си черни,но съм ги направил със специално за целта фолио,с което няма промяна в светенето,така че колега изказването ти е малко крайно...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”