Въпрос за карането по инерция

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 27 юни 2007 12:24

Masserati написа:Само на скорост,щото веднъж по енерция ми изгасна колата и за момент нямах нито серво нито спирачки и усещането не е никак приятно :072:

Е те това не е верно! Единствено до сега от колите които съм имал само Пасата карам по инерция щото на пета самоволно намалява на 80-90.Предварително правих на няколко пъти този експеримент -изключвах колата от контактния ключ и сервото и спирачките си работеха поне половин километър-после включвах отново.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Сря 27 юни 2007 12:44

K22 написа:
Masserati написа:Само на скорост,щото веднъж по енерция ми изгасна колата и за момент нямах нито серво нито спирачки и усещането не е никак приятно :072:

Е те това не е верно! Единствено до сега от колите които съм имал само Пасата карам по инерция щото на пета самоволно намалява на 80-90.Предварително правих на няколко пъти този експеримент -изключвах колата от контактния ключ и сервото и спирачките си работеха поне половин километър-после включвах отново.
:idea: Тая твоя кола ще да е някакъв хибрид бре.Имаш ли въобще серво управление,а за спирачки няма да питам!Става въпрос за УГАСЕН МОТОР и по инерцията която се получава без колата да е на каквато и да е предавка?

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 27 юни 2007 12:48

K22 написа:.....

Tва е абсурд. Изкасиш ли колата губи всекви конекции и ерекции - ни серви, ни спирачки

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 27 юни 2007 12:54

scuba написа:Tва е абсурд. Изкасиш ли колата губи всекви конекции и ерекции - ни серви, ни спирачки

Ако изгасиш колата и си на скорост всичко си работи - и волана лесно се върти, и спирачки има. Казвам го от личен опит. Само ако има АБС най вероятно няма да работи.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 27 юни 2007 12:57

Winner25 написа:
scuba написа:Tва е абсурд. Изкасиш ли колата губи всекви конекции и ерекции - ни серви, ни спирачки

Ако изгасиш колата и си на скорост всичко си работи - и волана лесно се върти, и спирачки има. Казвам го от личен опит. Само ако има АБС най вероятно няма да работи.

Tи ме утрепа. Мойта като я загася, освен че губи ума и дума, даже заключва волана веднага (верно, че НА СКОРОСТ не съм пробвал... говоря ако е изключена от скорост...)

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 27 юни 2007 13:06

scuba написа:
Winner25 написа:

Tи ме утрепа. Мойта като я загася, освен че губи ума и дума, даже заключва волана веднага (верно, че НА СКОРОСТ не съм пробвал... говоря ако е изключена от скорост...)

На скорост(5-та примерно) при изгасен двг се върти и хидравлика и всичко Викторе. Иначе няма да можеш да я влачиш на буксир до някой сервиз.
А би трябвало да ти заключва волана само след като извадиш контактния ключ!!

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 27 юни 2007 13:20

Какъв е смисъла да я "изключваш" от контактния ключ докато си на скорост?
Всички инжекциони, и голяма част от карбураторите спират горивото в такъв режим. Нищо не печелиш като я изключиш, напротив - не ти работят уредите, не работи запалването поради което при карбуратор може да се задави (ако е без ППХ е гаранция), даже акумулатора вече не ти се зарежда. И мигачи не работят и т.н.

Иначе по темата - простото правило е по нанадолнище да се използват спирачки колкото се може по-малко. Т.е. ако не върви дори на 5-та с желаната скорост - оставяш я на ПХ, иначе - избираш подходяща предавка. По някой баирчета и на 3-та че и на 2-ра може да се наложи да слезеш.

А спускането по стръмен баир само на спирачки е кретенизъм. Такива свършват в деретата.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 27 юни 2007 13:22

psstv18rp написа:..
Всички инжекциони, и голяма част от карбураторите спират горивото в такъв режим....

Toва мисля, че се отнася САМО ЗА БЕНЗИНА. При ГАЗ_та нещата стоят по-друг начин май

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Сря 27 юни 2007 14:43

K22 написа:

Спирачките е нормално да работят едно две натискания след загасянето на мотора и ако не си на скорост. Ако си на скорост ще си работят без проблем и сервото и спирачките. Маслената помна и хидравликата не правят разлика дали ги върти двигатела или инерцията на колата.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 27 юни 2007 19:11

"Toва мисля, че се отнася САМО ЗА БЕНЗИНА. При ГАЗ_та нещата стоят по-друг начин май"

За газта, ако си с газов инжекцион, или с нормална уредба но с ламбда контрол - също важи.

Вече ако си с най-обикновена уредба можеш просто да си спираш газта от ключа газ-бензин.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 27 юни 2007 20:57

BECK0 написа:
kris11 написа:
BECK0 написа:Където позволява и аз карам по енерция, не на скорост. Примерно по магистралата по голям баир (Шумен-Варна) като не са на гъсто колите какво ми пречи да изкюча от скорост и не използвам спирачки, за да не загряват.

По този метод горното разстояние го вземам само за 28 минути като гледам да не падам по 180 км/ч

Ако наистина е така, не говори добре за тебе :oops:

Защо ? Двигателя си работи на ПХ. Ако загасне по-лесно мога да преместя блок отколкото колата. Нямам случаи тази кола да ми загасне на ПХ .Коеф. на аеродин. съпротивление е само 0,29 - как да не използваш инерцията на колата ?? На магистрала и прави участъци няма никакъв проблем, а на всеки 6 месеца се минава проверка на ходова част и евентуална смяна на тръгнали си части.

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Сря 27 юни 2007 23:57

Имах впредвид за скороста - 180 ..

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 28 юни 2007 6:24

scuba написа:
psstv18rp написа:..
Всички инжекциони, и голяма част от карбураторите спират горивото в такъв режим....

Toва мисля, че се отнася САМО ЗА БЕНЗИНА. При ГАЗ_та нещата стоят по-друг начин май

А при газ инжекцион?

Отг: Като на бензин :wink: ,0.0л/100 км.
Вече с обикновена уредба двигателя си смуче газ и я изразходва,няма начин.Затова един мой приятел като слиза от Смолян там,където може щрака копчето на бензин,за да не му гори.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 28 юни 2007 8:00

Абе пълно с вълшебници тука. Карайте колело, разхода е по-малък!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 29 юни 2007 15:33

BECK0 написа:Имах впредвид за скороста - 180 ..

Това е долната граница - горната е 220 -225км/ч :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”