За карането на халогени и още нещо...
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
лайномета написа:не знам,но на мен лично някоя тъмна и мъглива вечер ще ми писне от селските тарикати с фаровете за мъгла и ще вдигна и къси и дълги с по няколко градуса нагоресега даже левият ми фар бие по-долу именно с цел да не се заслепява насрещния,ама просто ми писна вече
Точно в мъгла, като вдигнеш фаровете и нищо няма да виждаш.
Не случайно хората са ги нарекли фарове за мъгла.
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vasstop написа:лайномета написа:не знам,но на мен лично някоя тъмна и мъглива вечер ще ми писне от селските тарикати с фаровете за мъгла и ще вдигна и къси и дълги с по няколко градуса нагоресега даже левият ми фар бие по-долу именно с цел да не се заслепява насрещния,ама просто ми писна вече
Точно така - не случайно фаровете за мъгла са разположени по-ниско от основните
vasstop написа:Не случайно хората са ги нарекли фарове за мъгла.
Човека си го написа, бре! ХАЛОГЕНКИ му се вика! Ти и L&R фарове за мъгла, та фарове за мъгла....
За онези с dial-up връзките, дето са от по-далеко: халоген е вид крушка. Ксенон е също вид крушка. А онова на което му викате "халогенки" всъщност са фарове за мъгла.
Wizi написа:vasstop написа:Не случайно хората са ги нарекли фарове за мъгла.
Човека си го написа, бре! ХАЛОГЕНКИ му се вика! Ти и L&R фарове за мъгла, та фарове за мъгла....![]()
За онези с dial-up връзките, дето са от по-далеко: халоген е вид крушка. Ксенон е също вид крушка. А онова на което му викате "халогенки" всъщност са фарове за мъгла.

- shenko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Li4o написа:vasstop написа:лайномета написа:не знам,но на мен лично някоя тъмна и мъглива вечер ще ми писне от селските тарикати с фаровете за мъгла и ще вдигна и къси и дълги с по няколко градуса нагоресега даже левият ми фар бие по-долу именно с цел да не се заслепява насрещния,ама просто ми писна вече
Точно така - не случайно фаровете за мъгла са разположени по-ниско от основните
Именно за това, ако някой нарочно не ги е вдигнал и особенно ако са с лупа не заслепяват дори и кучетата на пътя
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
и аз съм силно против изполването на фаровете за мъгла в ясно време.за мен хората които ги използват в неподходящото време са извинявам се за израза ама селски рацери които карат така силно и просташки из града за да правят впечатление на хората и да будят гняв във тях.и аз си мисля че точно това им прави удоволствие да те нервират като ти застрашават живота
- keksa
- Автомобил: Golf VI
- Двигател: CAXA
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:Ако не виждаш без халогени начи не са ти добре настроени фаровете-вероятно са леко високо да хвърлятн напред но светлината не е плътна - което ме води на друга мисъл че освен че заслепяваш с халогени заслепяваш и с фаровеБутона за задната светлина е с отделно положение ,но доста тъпаци дори не знаят че има такава и просто дърпат назад докрай
![]()
P.S. Аз сега си монтирам блиц и ще вида как ще ги лекувам такива с кофти фарове.Баща ми някой като го заслепява включва дълги и влиза в насрещната лента и в последния момент се връща в неговата
аз правя същото...
дори ми се е случвало да изкарвам такъв тъпак от пътя по тоя начин...
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
keksa написа:Rabbit_TDI написа:Баща ми някой като го заслепява включва дълги и влиза в насрещната лента и в последния момент се връща в неговата
аз правя същото...
А Я СИ ПРЕДСТАВЕТЕ ЧЕ "ТЪПАКА" ТРЪГНЕ ДА БЯГА В ТВОЙТО ПЛАТНО. КВО ПРАИШ:?: ПИТАМ АЗ:!:
Последна промяна от znainainai на Нед 19 авг 2007 13:44, променено общо 1 път.
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
znainainai написа:keksa написа:Rabbit_TDI написа:Баща ми някой като го заслепява включва дълги и влиза в насрещната лента и в последния момент се връща в неговата
аз правя същото...
А Я СИ ПРЕДСТАВЕТЕ ЧЕ "ТЪПАКА" ТРЪГНЕ ДА БЯГА В ТОВОЙТО ПЛАТНО. КВО ПРАИШ:?: ПИТАМ АЗ:!:![]()
Тогава става всичко става на салата
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
hilqdarka написа:znainainai написа:keksa написа:Rabbit_TDI написа:Баща ми някой като го заслепява включва дълги и влиза в насрещната лента и в последния момент се връща в неговата
аз правя същото...
А Я СИ ПРЕДСТАВЕТЕ ЧЕ "ТЪПАКА" ТРЪГНЕ ДА БЯГА В ТОВОЙТО ПЛАТНО. КВО ПРАИШ:?: ПИТАМ АЗ:!:![]()
Тогава става всичко става на салата
Хитро.
Във вестниците ще пише:
Причина за зверската катастрофа - вероятно шофьорът на единият автомобил е заспал
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Geleto написа:Ами на мен ми написаха акт, когато беше задължително да се кара на къси през деня! Полицията може да почне да глобява за каране с включени халогени, както мисля че го правеха преди! Даже бяха забранени крушки за фарове с повече от 55 вата!
Сега състоянието на бългрските катаджии е толкова мизерно,че се съмнявам някой да седне да се разправя с това.Особено с това колко силно ти светят крушките.Но все пак е добро като идея
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”