За карането на халогени и още нещо...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
лайномета
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот лайномета » Съб 18 авг 2007 8:46

не знам,но на мен лично някоя тъмна и мъглива вечер ще ми писне от селските тарикати с фаровете за мъгла и ще вдигна и къси и дълги с по няколко градуса нагоре :evil: сега даже левият ми фар бие по-долу именно с цел да не се заслепява насрещния,ама просто ми писна вече :evil:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 18 авг 2007 9:01

лайномета написа:не знам,но на мен лично някоя тъмна и мъглива вечер ще ми писне от селските тарикати с фаровете за мъгла и ще вдигна и къси и дълги с по няколко градуса нагоре :evil: сега даже левият ми фар бие по-долу именно с цел да не се заслепява насрещния,ама просто ми писна вече :evil:

Точно в мъгла, като вдигнеш фаровете и нищо няма да виждаш.
Не случайно хората са ги нарекли фарове за мъгла.

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Съб 18 авг 2007 9:03

vasstop написа:
лайномета написа:не знам,но на мен лично някоя тъмна и мъглива вечер ще ми писне от селските тарикати с фаровете за мъгла и ще вдигна и къси и дълги с по няколко градуса нагоре :evil: сега даже левият ми фар бие по-долу именно с цел да не се заслепява насрещния,ама просто ми писна вече :evil:

Точно така - не случайно фаровете за мъгла са разположени по-ниско от основните ;)

Потребителски аватар
Wizi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Wizi » Съб 18 авг 2007 9:58

vasstop написа:Не случайно хората са ги нарекли фарове за мъгла.

Човека си го написа, бре! ХАЛОГЕНКИ му се вика! Ти и L&R фарове за мъгла, та фарове за мъгла.... :004:

За онези с dial-up връзките, дето са от по-далеко: халоген е вид крушка. Ксенон е също вид крушка. А онова на което му викате "халогенки" всъщност са фарове за мъгла. :D

лайномета
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот лайномета » Съб 18 авг 2007 15:30

колеги,'мъглива нощ' беше метафора,пропуснах да я сложа в кавички :wink:
имах предвид,че явно вечерите са все мъгливи за тия,дето карат нон-стоп на халогени :)

Потребителски аватар
SLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SLO » Съб 18 авг 2007 20:31

Wizi написа:
vasstop написа:Не случайно хората са ги нарекли фарове за мъгла.

Човека си го написа, бре! ХАЛОГЕНКИ му се вика! Ти и L&R фарове за мъгла, та фарове за мъгла.... :004:

За онези с dial-up връзките, дето са от по-далеко: халоген е вид крушка. Ксенон е също вид крушка. А онова на което му викате "халогенки" всъщност са фарове за мъгла. :D

mhihi :да:

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Съб 18 авг 2007 22:50

Li4o написа:
vasstop написа:

Точно така - не случайно фаровете за мъгла са разположени по-ниско от основните ;)

Именно за това, ако някой нарочно не ги е вдигнал и особенно ако са с лупа не заслепяват дори и кучетата на пътя ;)

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Съб 18 авг 2007 23:03

и аз съм силно против изполването на фаровете за мъгла в ясно време.за мен хората които ги използват в неподходящото време са извинявам се за израза ама селски рацери които карат така силно и просташки из града за да правят впечатление на хората и да будят гняв във тях.и аз си мисля че точно това им прави удоволствие да те нервират като ти застрашават живота

Потребителски аватар
keksa
Автомобил: Golf VI
Двигател: CAXA
Контакти:

Мнениеот keksa » Нед 19 авг 2007 10:48

Rabbit_TDI написа:Ако не виждаш без халогени начи не са ти добре настроени фаровете-вероятно са леко високо да хвърлятн напред но светлината не е плътна - което ме води на друга мисъл че освен че заслепяваш с халогени заслепяваш и с фарове :!: Бутона за задната светлина е с отделно положение ,но доста тъпаци дори не знаят че има такава и просто дърпат назад докрай :cry:
P.S. Аз сега си монтирам блиц и ще вида как ще ги лекувам такива с кофти фарове.Баща ми някой като го заслепява включва дълги и влиза в насрещната лента и в последния момент се връща в неговата :lol:

аз правя същото...
дори ми се е случвало да изкарвам такъв тъпак от пътя по тоя начин...

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 19 авг 2007 10:55

аууууу палав Кекс такъв

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 19 авг 2007 12:35

keksa написа:
Rabbit_TDI написа:Баща ми някой като го заслепява включва дълги и влиза в насрещната лента и в последния момент се връща в неговата :lol:

аз правя същото...

А Я СИ ПРЕДСТАВЕТЕ ЧЕ "ТЪПАКА" ТРЪГНЕ ДА БЯГА В ТВОЙТО ПЛАТНО. КВО ПРАИШ:?: ПИТАМ АЗ:!: :!:

Последна промяна от znainainai на Нед 19 авг 2007 13:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Нед 19 авг 2007 13:31

znainainai написа:
keksa написа:
Rabbit_TDI написа:Баща ми някой като го заслепява включва дълги и влиза в насрещната лента и в последния момент се връща в неговата :lol:

аз правя същото...

А Я СИ ПРЕДСТАВЕТЕ ЧЕ "ТЪПАКА" ТРЪГНЕ ДА БЯГА В ТОВОЙТО ПЛАТНО. КВО ПРАИШ:?: ПИТАМ АЗ:!: :!:

Тогава става всичко става на салата

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Нед 19 авг 2007 17:50

hilqdarka написа:
znainainai написа:
keksa написа:

аз правя същото...

А Я СИ ПРЕДСТАВЕТЕ ЧЕ "ТЪПАКА" ТРЪГНЕ ДА БЯГА В ТОВОЙТО ПЛАТНО. КВО ПРАИШ:?: ПИТАМ АЗ:!: :!:

Тогава става всичко става на салата

Хитро.
Във вестниците ще пише:
Причина за зверската катастрофа - вероятно шофьорът на единият автомобил е заспал

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Нед 19 авг 2007 18:57

Ами на мен ми написаха акт, когато беше задължително да се кара на къси през деня! Полицията може да почне да глобява за каране с включени халогени, както мисля че го правеха преди! Даже бяха забранени крушки за фарове с повече от 55 вата!

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 19 авг 2007 20:25

Geleto написа:Ами на мен ми написаха акт, когато беше задължително да се кара на къси през деня! Полицията може да почне да глобява за каране с включени халогени, както мисля че го правеха преди! Даже бяха забранени крушки за фарове с повече от 55 вата!

Сега състоянието на бългрските катаджии е толкова мизерно,че се съмнявам някой да седне да се разправя с това.Особено с това колко силно ти светят крушките.Но все пак е добро като идея

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”