Мнението ви за зимни гуми "Кормoран" и "Барум

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Вто 04 сеп 2007 18:16

Дайте съвет за зимни гуми, ако може и цени :roll:
Корморана го намерих за 65лв, а Барума за 68лв за 1бр.

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Вто 04 сеп 2007 18:21

bu4komobil написа:аз имам зимни корморан и съм много доволен(купувани са чисто нови)и за съотношението цена качество мисля че е супер.все пак мое мнение :wink:

Абе сравнително евтини и като нови изглеждат долу горе добре. Но реално летните корморани са умряла работа - във всеки прахоляк ще ти превъртат колелата, а за хлъзгане със скорост си прави изводи.

PS: Натрупаха се всякакви форми на извращение на името - казват се Kormoran с 2 "о"-та.

Потребителски аватар
parazita
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот parazita » Вто 04 сеп 2007 18:50

Вредестейн са ми зимните и са ми мн. добрички , а летни 185 клебер и да ви кажа колата си спира с тях не се пурзаля и съм мн стабилен на пътя !

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Вто 04 сеп 2007 19:49

Аз имам Snow Pro, три зими съм ги карал, за цената си са перфектни, не съм имал никакви проблеми, размер 185/60/14 взех ги за 80 лв парчето.
Иначе за тия размери най-добрата зимна гума е Дънлоп.

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Вто 04 сеп 2007 20:07

Тази зима карах с Barum Polaris 2 и останах доволен, въпреки че не беше зима като зима :lol:

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Вто 04 сеп 2007 23:55

корморана са гадни,аз карах 2 зимета с едни щото немаше как и никаде неме качваха и прибираха,нема си взема повече такива.

Потребителски аватар
paparak23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paparak23 » Сря 05 сеп 2007 9:12

кормуран модобре

Потребителски аватар
jivotarae
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jivotarae » Сря 05 сеп 2007 11:03

Гола H2O са и двете марки-независимо дали са летни или зимни с тях автомобила се пързаля все 1 е с кънки.След попадане в някоя и друга дупка задължително правят жабки.Има шанс да се скъсат и теловете...............и въобще изцяло отрицателно и негативно отношение!

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Сря 05 сеп 2007 11:17

golfarata написа:пластмасарки са и 2та вида баце...................... тънки зимни гуми........ ако искаш цена /качество най-тънките са ма.оя креста. меки гуми за зимата на добра цена. стават според мене! фен съм на марката ма..я и карам само с това и зиме и лете! малко комерсиално ама за мене е така. за хора без пара е идеалната комбинация!

И аз съм фен на Малоя. Зимните (Cresta) са по-добри, според мен, от корморан. И двата вида съм ги карал и има разлика. А за летни да не говорим ...
Барум не съм карал и не мога да кажа.

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Сря 05 сеп 2007 11:47

Летните на голфа са Корморан .Иначе преди 3 година от магазина на ВАЗ в Плевен имаше едни гуми(още ги има сиг.) Medved.Е тва е гума и бяха доста евтини и вече 3та зима по пресен сняг на огромни баири пежото излиза без проблем с тях.Затва знайте ,че не винаги най-скъпото е най-хубаво

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Сря 05 сеп 2007 12:22

Пламен Маринов вдигна цените и Медвед вече никак не са евтини - за качеството си... Копаят здраво /като нови/, но често идват партиди, от които на гумарите, които ги балансират им се изправят косите... Към 2-те марки, посочени от колегата твърдо не поглеждам, в момента се чудя между Фриго 2 /от Фриго 1 съм доволен, но на мокър асфалт имам малко забележки.../ и Кumho KW 17... Лошото е, че Дебика-та е поскъпнала доста /а все пак не е Гудиър, а само имитацията му.../, а корейките пък са асиметрични, което с тия стари коли не винаги е предимство - разбирате ме... Малоя-та ме блазни, но тук в Пл. са само прекупвачи-"представители", цените са издути, а гумите - стари - дот близо с 1 год. назад... При това отказват да приемат заявка за същия размер, но по-нови, докато не си разчистят стелажите... :evil:

П.П. Полска Фулда /и др./, румънски Унироял /и др.../, турско Пирели, малайзиска Йокохама и т.н., но на цена на оригинала - писнало ми е да ми отговарят, че размера, който търся - 14-ки - се правят само в "такива" заводи... :evil:

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Сря 05 сеп 2007 20:32

Големи ментета и с гумите стават. Разни китайски се появиха вече. Аз не бих рискувал.

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Сря 05 сеп 2007 20:54

kokovanev написа:Пламен Маринов вдигна цените и Медвед вече никак не са евтини - за качеството си... Копаят здраво /като нови/, но често идват партиди, от които на гумарите, които ги балансират им се изправят косите... Към 2-те марки, посочени от колегата твърдо не поглеждам, в момента се чудя между Фриго 2 /от Фриго 1 съм доволен, но на мокър асфалт имам малко забележки.../ и Кumho KW 17... Лошото е, че Дебика-та е поскъпнала доста /а все пак не е Гудиър, а само имитацията му.../, а корейките пък са асиметрични, което с тия стари коли не винаги е предимство - разбирате ме... Малоя-та ме блазни, но тук в Пл. са само прекупвачи-"представители", цените са издути, а гумите - стари - дот близо с 1 год. назад... При това отказват да приемат заявка за същия размер, но по-нови, докато не си разчистят стелажите... :evil:

П.П. Полска Фулда /и др./, румънски Унироял /и др.../, турско Пирели, малайзиска Йокохама и т.н., но на цена на оригинала - писнало ми е да ми отговарят, че размера, който търся - 14-ки - се правят само в "такива" заводи... :evil:

Преди 4 години ги взехме 2 гуми (за отпред) за 50 лева бройката + монтаж от магазина на ВАЗ на Гренадерска ако се сещаш

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 05 сеп 2007 22:54

3-та зима съм с Корморан за цената си стават, катеря се по Витоша без проблем до 30-40см сняг.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 06 сеп 2007 16:30

А сняг номера да не се вижда и да правя път из квартала? Kormoran Snow Pro е отговора :idea:
п.с.чисто нови а не изпечени през лятото :!:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”