В щатите, в Калифорния, до 0.7 промила не си пил!
Защо искат тази промяна?
Що за глупост - допустимо количество алкохол - 1.5 промила
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен не е само заради фигуристчето. Ония у мвр жмугльовци са тъпи. Усетиха се че техните хора демек полицайчетата каран пияни като бъчвета и са искат и тях да оправдаят. Много са се побъркали. То сега има "шофьори" дето нон стоп си карат къркани до козирката, а сега ако го приемат това сметайте че 90% ще си карат с бутилка в ръка.
Само да напомня за случаят преди няколко месеца може би година, когато на бул. "Дондуков" една голема кука мина през едно 20 или 25 годишно момиче и я остави на място. Кой караше БМВ-то (шеф от МВР). После казаха, че нищо не може да се направи, защото камерата на Министерски съвет, която снималата участъка с инцидента не работила в този часови пояс на случилото се. А ние очакваме от управата на държавата коректно отношение към гражданите на Р България. Нямам думи в каква "Европейска" държава живеем!!!

Само да напомня за случаят преди няколко месеца може би година, когато на бул. "Дондуков" една голема кука мина през едно 20 или 25 годишно момиче и я остави на място. Кой караше БМВ-то (шеф от МВР). После казаха, че нищо не може да се направи, защото камерата на Министерски съвет, която снималата участъка с инцидента не работила в този часови пояс на случилото се. А ние очакваме от управата на държавата коректно отношение към гражданите на Р България. Нямам думи в каква "Европейска" държава живеем!!!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
100 грама водка(40 градуса) се метаболизират от здрав мъжки черен дроб за 2 часа....при жените за 4 часа
ако се включат и мускулите(там също има ензима алкохолдехидрогеназа) времето се ускорява двойно!!!Това са доказаните факти!Проверил съм ги върху себе си с Дрегер!
правете си изводите.....аз лично усещах замайване до концентарция 0.8 промила....под нея вече нямах никакви субективни усещания(което не значи,че няма забавяне на реакциите!!!)...
но има огромни индивидулани вариации тъйкато активността на ензима алкохолдехидрогеназа е различна при мъже и жени,както и при различни индивиди от един и същи пол!
Вариант за да ви падне концентрацията на алкохол ако ви засекат е да приложите максимално натоварване на мускулите преди да ви вземат венозна кръв....(бягане,скачане и т.н)....
Лелелеййййй какви съвети давам....
А промяната в закона се прави ясно заради кого.....успокоението е,че поне не е сводник като Ванко 1....който също си имаше съответното лоби.....
ако се включат и мускулите(там също има ензима алкохолдехидрогеназа) времето се ускорява двойно!!!Това са доказаните факти!Проверил съм ги върху себе си с Дрегер!
правете си изводите.....аз лично усещах замайване до концентарция 0.8 промила....под нея вече нямах никакви субективни усещания(което не значи,че няма забавяне на реакциите!!!)...
но има огромни индивидулани вариации тъйкато активността на ензима алкохолдехидрогеназа е различна при мъже и жени,както и при различни индивиди от един и същи пол!
Вариант за да ви падне концентрацията на алкохол ако ви засекат е да приложите максимално натоварване на мускулите преди да ви вземат венозна кръв....(бягане,скачане и т.н)....
Лелелеййййй какви съвети давам....

А промяната в закона се прави ясно заради кого.....успокоението е,че поне не е сводник като Ванко 1....който също си имаше съответното лоби.....
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Цялата мизерия е заради онова говно М. Ставински дето уби човек лятото до река Ропотамо. Чудят се как да го измъкнат от фъшкиите.
Снощи майка ми вика "Жал ми е за него..."
На мен пък ми е жал за момчето което загина, за момичето което е в кома, за семействата и приятелите им!
Ставински е виновен и е за затвора! Това, че е световен по фигурно пързаляне не му дава право да кърка, да кара и да убива безнаказано!!!!
Ако питате мен аз съм за забрана и боза да си пил преди да се качиш зад волана...
Писна ми да гледам кървави новини сътворени от пияни "майстори"...
На мнение съм, че за пиян водач трябва да се предприемат моментални и строги мерки, а не да се чака да претрепе някой за да си понесе отговорноста.
Снощи майка ми вика "Жал ми е за него..."
На мен пък ми е жал за момчето което загина, за момичето което е в кома, за семействата и приятелите им!
Ставински е виновен и е за затвора! Това, че е световен по фигурно пързаляне не му дава право да кърка, да кара и да убива безнаказано!!!!
Ако питате мен аз съм за забрана и боза да си пил преди да се качиш зад волана...
Писна ми да гледам кървави новини сътворени от пияни "майстори"...
На мнение съм, че за пиян водач трябва да се предприемат моментални и строги мерки, а не да се чака да претрепе някой за да си понесе отговорноста.
- VW_forever
- Автомобил:
- Двигател:
Vlad777 написа:В щатите, в Калифорния, до 0.7 промила не си пил!
Защо искат тази промяна?
Явно на някой му е

Жокер с неговите 0.8 промила не се брои!

Каквото и да си говориме, тази поправка на някой му е нужна ( някой, дето е забравил да си напомпа мускулите преди кръвната проба..) и след като му свърши работа, ще я върнат по европейски или както в Калифорния...
Ставийски е само прах в очите, доколкото знам неговата проба беше 1.1, така че оттървава затвора.. поне заради алкохола, а друг е въпроса заради смъртният случай, какава наказателна отговорност носи...
Остава само да чакаме и да видиме и тук, каква "гимнастика", ще се направи...
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Dir.bg написа:Предложението бе отхвърлено с 30 гласа "за", 89 "против" и 45 "въздържал се", след прегласуване, предаде БТА.
Тия 30 човека в народното събрание сигурно са потенциялни алкохолици, а останалите 45 са на път да станат

G3 написа:пиенето не пречи на разумното шофиране , бързото каране и пиенето тагава вече е опасно
Това нещо не би го казал един трезвомислещ човек

- THE BATUGATA
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”