Що за глупост - допустимо количество алкохол - 1.5 промила

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 04 окт 2007 22:55

В щатите, в Калифорния, до 0.7 промила не си пил!

Защо искат тази промяна?

ciucci_galant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ciucci_galant » Пет 05 окт 2007 7:57

Според мен не е само заради фигуристчето. Ония у мвр жмугльовци са тъпи. Усетиха се че техните хора демек полицайчетата каран пияни като бъчвета и са искат и тях да оправдаят. Много са се побъркали. То сега има "шофьори" дето нон стоп си карат къркани до козирката, а сега ако го приемат това сметайте че 90% ще си карат с бутилка в ръка. :drinking: :drive

Само да напомня за случаят преди няколко месеца може би година, когато на бул. "Дондуков" една голема кука мина през едно 20 или 25 годишно момиче и я остави на място. Кой караше БМВ-то (шеф от МВР). После казаха, че нищо не може да се направи, защото камерата на Министерски съвет, която снималата участъка с инцидента не работила в този часови пояс на случилото се. А ние очакваме от управата на държавата коректно отношение към гражданите на Р България. Нямам думи в каква "Европейска" държава живеем!!!

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Пет 05 окт 2007 8:06

Олигофрени!!! :evil:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 05 окт 2007 8:12

100 грама водка(40 градуса) се метаболизират от здрав мъжки черен дроб за 2 часа....при жените за 4 часа
ако се включат и мускулите(там също има ензима алкохолдехидрогеназа) времето се ускорява двойно!!!Това са доказаните факти!Проверил съм ги върху себе си с Дрегер!
правете си изводите.....аз лично усещах замайване до концентарция 0.8 промила....под нея вече нямах никакви субективни усещания(което не значи,че няма забавяне на реакциите!!!)...
но има огромни индивидулани вариации тъйкато активността на ензима алкохолдехидрогеназа е различна при мъже и жени,както и при различни индивиди от един и същи пол!
Вариант за да ви падне концентрацията на алкохол ако ви засекат е да приложите максимално натоварване на мускулите преди да ви вземат венозна кръв....(бягане,скачане и т.н)....
Лелелеййййй какви съвети давам.... :oops: :oops: :oops:
А промяната в закона се прави ясно заради кого.....успокоението е,че поне не е сводник като Ванко 1....който също си имаше съответното лоби.....

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пет 05 окт 2007 8:18

Вие пък кво се пънете... така е при нас в държавата на Абсурда.... мх то и до сега нямаше закон... сега съвсем ше го легализират.............. :gives:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пет 05 окт 2007 8:42

Цялата мизерия е заради онова говно М. Ставински дето уби човек лятото до река Ропотамо. Чудят се как да го измъкнат от фъшкиите.
Снощи майка ми вика "Жал ми е за него..."
На мен пък ми е жал за момчето което загина, за момичето което е в кома, за семействата и приятелите им!
Ставински е виновен и е за затвора! Това, че е световен по фигурно пързаляне не му дава право да кърка, да кара и да убива безнаказано!!!!

Ако питате мен аз съм за забрана и боза да си пил преди да се качиш зад волана...
Писна ми да гледам кървави новини сътворени от пияни "майстори"...
На мнение съм, че за пиян водач трябва да се предприемат моментални и строги мерки, а не да се чака да претрепе някой за да си понесе отговорноста.

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Пет 05 окт 2007 8:49

Vlad777 написа:В щатите, в Калифорния, до 0.7 промила не си пил!
Защо искат тази промяна?

Явно на някой му е :idea: , че българите държиме на бой, държиме на всичко,... а най- много държиме на :drinking:, та затова.
Жокер с неговите 0.8 промила не се брои! :wink:
Каквото и да си говориме, тази поправка на някой му е нужна ( някой, дето е забравил да си напомпа мускулите преди кръвната проба..) и след като му свърши работа, ще я върнат по европейски или както в Калифорния...
Ставийски е само прах в очите, доколкото знам неговата проба беше 1.1, така че оттървава затвора.. поне заради алкохола, а друг е въпроса заради смъртният случай, какава наказателна отговорност носи...
Остава само да чакаме и да видиме и тук, каква "гимнастика", ще се направи...

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пет 05 окт 2007 8:54

А бе не знам ама ако ме удари някой пийнал идиот е желателно да ме убие на място или поне да ме докара до състояние в което няма да мога да сляза на крака от колата си...
В противен случай няма въобще да чакам катаджии, а ще му откъсна тиквата на място!

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 05 окт 2007 10:01

Днес слушам по новините (канал 1) за поправката "ставийски" ,че се налагала защото имало много водачи които имали висящи дела за употреба на алкохол под 1.5 промила и съдебната система била претоварена

ЕБ@Х ТИ И ГЛУПОСТИТЕ ....ТОЯ ДЕТО ГО Е КАЗАЛ/ПРЕДЛОЖИЛ ТРЯБВА ДА СЕ УБИЕ С КАМАНИ ...... :evil:

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Пет 05 окт 2007 10:10

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Пет 05 окт 2007 10:16

еее ура имало и трезвомислещи

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пет 05 окт 2007 10:25

Dir.bg написа:Предложението бе отхвърлено с 30 гласа "за", 89 "против" и 45 "въздържал се", след прегласуване, предаде БТА.

Тия 30 човека в народното събрание сигурно са потенциялни алкохолици, а останалите 45 са на път да станат mhihi mhihi mhihi Останалите 89 са помислили реално над нещата :dontknow:

G3 написа:пиенето не пречи на разумното шофиране , бързото каране и пиенето тагава вече е опасно

Това нещо не би го казал един трезвомислещ човек :wink: Ае ся наздраве :beer mhihi

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Пет 05 окт 2007 10:26

пълен ташак!
това ако мине, организирам стачка, линчуване и т.н!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 05 окт 2007 11:24

стависки няма отношение
той требе да влезе у затвора за причиняване на смърт+тежка телесна повреда, алкохола му е само утежняващо вината обстоятелство
от 3 до 10 години е по неговия текст
има варианти и за условна присъда разбира се

Потребителски аватар
THE BATUGATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот THE BATUGATA » Пет 05 окт 2007 11:30

Няма такава простотия.Сега дават още по-голям кураж на пиандетата!!!! :evil:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”