Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
atanasovbg
Автомобил:
Двигател:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот atanasovbg » Сря 25 окт 2017 11:39

Колеги, бихте ли ми дали мнение за зимни гуми GISLAVED EURO*FROST 6 91H 205/55 R16, като се има предвид зимните условия в София, ще пътувам един два пъти по магистрала и 3-4-5 пъти по балканите, за да карам ски? Мисля, че не е нужно да давам пари за най-най гумите, защото реално условията в БГ са мокри през по-голямата част от зимата, а за няколкото пъти в балкана предполагам и тези ще свършат работа - все пак са нови зимни гуми.

valio_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valio_ » Сря 25 окт 2017 12:03

Дали гума с размер 195/65 R15 с товарен индекс 95 е с по-здрави странични бордове от същия размер гума с товарен индекс 91?
Според данните за носимоспособност, 690кг на гума за 95 и 615кг за 91, май няма да има голяма разлика.

Търся лек за случайното минаване през дупки и бордюри (когато са скрити от непочистен сняг).
Ах тези нови технологии с техните икономии ...........

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 25 окт 2017 12:07

atanasovbg написа:а за няколкото пъти в балкана предполагам и тези ще свършат работа - все пак са нови зимни гуми.

Атанасов, ходиш ли на балкан носи и вериги за всеки случай.
Според данните за носимоспособност, 690кг на гума за 95 и 615кг за 91, май няма да има голяма разлика.

Ами тя в процентно изражение не е голяма, ама все пак пипни двата борда и си прецени на място дали си струва по-скъпата цена.

Потребителски аватар
nikolay_ss
Автомобил: Touareg 7P6
Двигател:

Мнениеот nikolay_ss » Сря 25 окт 2017 12:42

В крайна сметка, ако човек иска да даде пари за по-хубава зимна гума TS860 ли е изборът?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 25 окт 2017 13:49

stefan4o написа:

Ами тя в процентно изражение не е голяма, ама все пак пипни двата борда и си прецени на място дали си струва по-скъпата цена.

То германците защото са тъпи дават заводска комплекртация с товарен индекс 95 на вана , а не 91

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Сря 25 окт 2017 14:34

nikolay_ss написа:В крайна сметка, ако човек иска да даде пари за по-хубава зимна гума TS860 ли е изборът?

Според почти всички - тестове - да. Аз лично също мисля да поръчам 4 парчета от тях, след като вече намерих купувач на GY UG9, с които изкарах 3 сезона. Въпреки че като цяло става ли дума за премиум марки, там разликата в представянето между различните, не е чак толкова голяма.

Потребителски аватар
viksanlg
Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
Двигател: пб
Контакти:

Мнениеот viksanlg » Сря 25 окт 2017 16:29

Колеги,темата започва да минава в графа заядлива и то без смисъл.Всеки изказва някакво мнение ,ако ще и да е мнението ,че АДАК са "мушенници".До тук няма страшно,до момента в който не се стигне кой какъв "рабирач" е и колко е зле или каквото и да е там.Мненията са да се казват,но да не минава на лични напатки ,че става грозно..!Не чиждам причина да се влиза в спор кой е по "прав".Пишете си позицията и толкова и ако има някой новобранец влизащ в темата да състави въпреки всичко някакво мнение и да прочете защо единия смята така и защо другия е на такава позиция ,а да не чете епитети спрямо един друг.
С уважение към всички Вас!

Потребителски аватар
deodriver
Автомобил: Passat B7 DSG 4motion
Двигател:

Мнениеот deodriver » Сря 25 окт 2017 20:35

MMX написа:Иначе както подозирах - явно ADAC са мега експерти, но тая зима са взели подкуп и са фалшифицирали резултатите за Клебер. Ако на тяхно място бяха Нокиан, тогава нямаше да има съмнение, че всичко е професионално измерено.

Не мисля.Хората пишат,че силата на Клебер е неговата балансираност,а това Нокиан го няма.Пробега им,както казва колегата не е голям.АутоБилд са стигнали до същото заключение(въпреки,че е друг размер),а също така и там Нокиан-а е на 12 място.Сигурно и тях са ги подкупили.
Експерта от Финландия сигурно не знае,че нашите модели гуми и техните,нямат нищо общо.А и забравихте скандала с Нокиан от руския завод и тяхното качество.

П.п Колкото до меките бордове,Конти е с много по-мек борд от Клебер и БФГудрич,за Дебица няма да говорим.

Потребителски аватар
deodriver
Автомобил: Passat B7 DSG 4motion
Двигател:

Мнениеот deodriver » Сря 25 окт 2017 20:39

atanasovbg написа:Колеги, бихте ли ми дали мнение за зимни гуми GISLAVED EURO*FROST 6 91H 205/55 R16, като се има предвид зимните условия в София, ще пътувам един два пъти по магистрала и 3-4-5 пъти по балканите, за да карам ски? Мисля, че не е нужно да давам пари за най-най гумите, защото реално условията в БГ са мокри през по-голямата част от зимата, а за няколкото пъти в балкана предполагам и тези ще свършат работа - все пак са нови зимни гуми.

Ще ти вършат чудесна работа,взимай смело.По-добре са от Debica същия размер.

i.stojanov
Автомобил: Golf 5 TDI
Двигател: BXE 2007

Мнениеот i.stojanov » Сря 25 окт 2017 21:08

Какво ви е мнението за https://diana-ltd.com/tire?21771 ?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 25 окт 2017 21:12

Карал съм с такава фулда, много удачен среден вариант. :th_up

i.stojanov

Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот i.stojanov » Сря 25 окт 2017 21:42

Благодаря!
Тази уж май е нова от 2016. На място ще го решавам дали Филдата и БФ. Благодаря. Аз все пак не съм съгласен, че единствено високия клс стават и всичко останало е компромис. И премиум класа има компромис една спрямо друго.
В крайна сметка най-добре на никой да не му се налага да тества гумите си, до колко могат да издържат.
ПП: като си купя гумите отивам на един плац и проверявам, какво съм купил и с какво рзполагам. За да намаля изненандите.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 25 окт 2017 21:50

Прав си, по-нов модел е това. Предишния изглеждаше по сходен начин. Добре се държеше, тази също ще е ок. :th_up

i.stojanov

Мнениеот i.stojanov » Сря 25 окт 2017 21:55

Блаходаря отново. Ще следя все пак още малко. Като опре ножа ще вземем всички бързо решения. :)))

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Чет 26 окт 2017 1:45

deodriver написа:
MMX написа:Иначе както подозирах - явно ADAC са мега експерти, но тая зима са взели подкуп и са фалшифицирали резултатите за Клебер. Ако на тяхно място бяха Нокиан, тогава нямаше да има съмнение, че всичко е професионално измерено.

Не мисля.Хората пишат,че силата на Клебер е неговата балансираност,а това Нокиан го няма.Пробега им,както казва колегата не е голям.АутоБилд са стигнали до същото заключение(въпреки,че е друг размер),а също така и там Нокиан-а е на 12 място.Сигурно и тях са ги подкупили.
Експерта от Финландия сигурно не знае,че нашите модели гуми и техните,нямат нищо общо.А и забравихте скандала с Нокиан от руския завод и тяхното качество.

Същевременно Нокиан при тестовете на размерите 185 65 15 и 215 65 16 са на трето и четвърто място, което показва, че не са чак толкова лоши. Но тук като гледам продължават да се правят обобщения за някой модел от теста на един размер.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”