Зимни гуми - кой с какви - оценка
- atanasovbg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Колеги, бихте ли ми дали мнение за зимни гуми GISLAVED EURO*FROST 6 91H 205/55 R16, като се има предвид зимните условия в София, ще пътувам един два пъти по магистрала и 3-4-5 пъти по балканите, за да карам ски? Мисля, че не е нужно да давам пари за най-най гумите, защото реално условията в БГ са мокри през по-голямата част от зимата, а за няколкото пъти в балкана предполагам и тези ще свършат работа - все пак са нови зимни гуми.
Дали гума с размер 195/65 R15 с товарен индекс 95 е с по-здрави странични бордове от същия размер гума с товарен индекс 91?
Според данните за носимоспособност, 690кг на гума за 95 и 615кг за 91, май няма да има голяма разлика.
Търся лек за случайното минаване през дупки и бордюри (когато са скрити от непочистен сняг).
Ах тези нови технологии с техните икономии ...........
Според данните за носимоспособност, 690кг на гума за 95 и 615кг за 91, май няма да има голяма разлика.
Търся лек за случайното минаване през дупки и бордюри (когато са скрити от непочистен сняг).
Ах тези нови технологии с техните икономии ...........
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
atanasovbg написа:а за няколкото пъти в балкана предполагам и тези ще свършат работа - все пак са нови зимни гуми.
Атанасов, ходиш ли на балкан носи и вериги за всеки случай.
Ами тя в процентно изражение не е голяма, ама все пак пипни двата борда и си прецени на място дали си струва по-скъпата цена.
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
В крайна сметка, ако човек иска да даде пари за по-хубава зимна гума TS860 ли е изборът?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
stefan4o написа:Според данните за носимоспособност, 690кг на гума за 95 и 615кг за 91, май няма да има голяма разлика.
Ами тя в процентно изражение не е голяма, ама все пак пипни двата борда и си прецени на място дали си струва по-скъпата цена.
То германците защото са тъпи дават заводска комплекртация с товарен индекс 95 на вана , а не 91
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
nikolay_ss написа:В крайна сметка, ако човек иска да даде пари за по-хубава зимна гума TS860 ли е изборът?
Според почти всички - тестове - да. Аз лично също мисля да поръчам 4 парчета от тях, след като вече намерих купувач на GY UG9, с които изкарах 3 сезона. Въпреки че като цяло става ли дума за премиум марки, там разликата в представянето между различните, не е чак толкова голяма.
- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
Колеги,темата започва да минава в графа заядлива и то без смисъл.Всеки изказва някакво мнение ,ако ще и да е мнението ,че АДАК са "мушенници".До тук няма страшно,до момента в който не се стигне кой какъв "рабирач" е и колко е зле или каквото и да е там.Мненията са да се казват,но да не минава на лични напатки ,че става грозно..!Не чиждам причина да се влиза в спор кой е по "прав".Пишете си позицията и толкова и ако има някой новобранец влизащ в темата да състави въпреки всичко някакво мнение и да прочете защо единия смята така и защо другия е на такава позиция ,а да не чете епитети спрямо един друг.
С уважение към всички Вас!
С уважение към всички Вас!
- deodriver
- Автомобил: Passat B7 DSG 4motion
- Двигател:
MMX написа:Иначе както подозирах - явно ADAC са мега експерти, но тая зима са взели подкуп и са фалшифицирали резултатите за Клебер. Ако на тяхно място бяха Нокиан, тогава нямаше да има съмнение, че всичко е професионално измерено.
Не мисля.Хората пишат,че силата на Клебер е неговата балансираност,а това Нокиан го няма.Пробега им,както казва колегата не е голям.АутоБилд са стигнали до същото заключение(въпреки,че е друг размер),а също така и там Нокиан-а е на 12 място.Сигурно и тях са ги подкупили.
Експерта от Финландия сигурно не знае,че нашите модели гуми и техните,нямат нищо общо.А и забравихте скандала с Нокиан от руския завод и тяхното качество.
П.п Колкото до меките бордове,Конти е с много по-мек борд от Клебер и БФГудрич,за Дебица няма да говорим.
- deodriver
- Автомобил: Passat B7 DSG 4motion
- Двигател:
atanasovbg написа:Колеги, бихте ли ми дали мнение за зимни гуми GISLAVED EURO*FROST 6 91H 205/55 R16, като се има предвид зимните условия в София, ще пътувам един два пъти по магистрала и 3-4-5 пъти по балканите, за да карам ски? Мисля, че не е нужно да давам пари за най-най гумите, защото реално условията в БГ са мокри през по-голямата част от зимата, а за няколкото пъти в балкана предполагам и тези ще свършат работа - все пак са нови зимни гуми.
Ще ти вършат чудесна работа,взимай смело.По-добре са от Debica същия размер.
-
- Автомобил: Golf 5 TDI
- Двигател: BXE 2007
Какво ви е мнението за https://diana-ltd.com/tire?21771 ?
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Карал съм с такава фулда, много удачен среден вариант. 

-
Зимни гуми - кой с какви - оценка
Благодаря!
Тази уж май е нова от 2016. На място ще го решавам дали Филдата и БФ. Благодаря. Аз все пак не съм съгласен, че единствено високия клс стават и всичко останало е компромис. И премиум класа има компромис една спрямо друго.
В крайна сметка най-добре на никой да не му се налага да тества гумите си, до колко могат да издържат.
ПП: като си купя гумите отивам на един плац и проверявам, какво съм купил и с какво рзполагам. За да намаля изненандите.
Тази уж май е нова от 2016. На място ще го решавам дали Филдата и БФ. Благодаря. Аз все пак не съм съгласен, че единствено високия клс стават и всичко останало е компромис. И премиум класа има компромис една спрямо друго.
В крайна сметка най-добре на никой да не му се налага да тества гумите си, до колко могат да издържат.
ПП: като си купя гумите отивам на един плац и проверявам, какво съм купил и с какво рзполагам. За да намаля изненандите.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Прав си, по-нов модел е това. Предишния изглеждаше по сходен начин. Добре се държеше, тази също ще е ок. 

-
Блаходаря отново. Ще следя все пак още малко. Като опре ножа ще вземем всички бързо решения. :)))
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
deodriver написа:MMX написа:Иначе както подозирах - явно ADAC са мега експерти, но тая зима са взели подкуп и са фалшифицирали резултатите за Клебер. Ако на тяхно място бяха Нокиан, тогава нямаше да има съмнение, че всичко е професионално измерено.
Не мисля.Хората пишат,че силата на Клебер е неговата балансираност,а това Нокиан го няма.Пробега им,както казва колегата не е голям.АутоБилд са стигнали до същото заключение(въпреки,че е друг размер),а също така и там Нокиан-а е на 12 място.Сигурно и тях са ги подкупили.
Експерта от Финландия сигурно не знае,че нашите модели гуми и техните,нямат нищо общо.А и забравихте скандала с Нокиан от руския завод и тяхното качество.
Същевременно Нокиан при тестовете на размерите 185 65 15 и 215 65 16 са на трето и четвърто място, което показва, че не са чак толкова лоши. Но тук като гледам продължават да се правят обобщения за някой модел от теста на един размер.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”