Формула 1, сезон 2010

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Re: Формула 1, сезон 2010

Мнениеот mariovasi » Нед 30 май 2010 19:55

Barboukov написа:Грешката за мен беше
не е на Марк

:D

Гледай внимателно траекторията на Фетел, вижда се ясно.
Въпреки че ни ми дреме особенно.

http://www.vbox7.com/play:6bfd3f7c&start=5

http://www.youtube.com/watch?v=elpTVCAJBZk

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 30 май 2010 20:56

За мен грешката им беше абсолютно споделена на Ред бул, Фетел започна да се натиска, но и Уебър знаеше че Фетел е тръгнал да се забива в него и не отстъпи, запази си курса.

Както казват интрукторите - започваш да се прибираш в платното си чак когато видиш изпреварвания обект в ъгъла на дясното огледало, фетел не изчака :beer

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 30 май 2010 23:24

mariovasi написа:
не е на Марк
....

Абсолютно!
На това видео ясно се вижда 17-тата секунда как Фетел се отдалечава от тревата и тръгва към Марк. :banghead:
Трябваше Уебър да спре с десен мигач, за да пропусне колоната ли?! :No

Най ме издразни жеста на малкия ( :screwy ) докато крачеше по зоната за сигурност!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 31 май 2010 7:41

radotom написа:
mariovasi написа:
не е на Марк
....

Абсолютно!
На това видео ясно се вижда 17-тата секунда как Фетел се отдалечава от тревата и тръгва към Марк. :banghead:
Трябваше Уебър да спре с десен мигач, за да пропусне колоната ли?! :No

Най ме издразни жеста на малкия ( :screwy ) докато крачеше по зоната за сигурност!

е той се дърпа за да може да влезе в следващия завой... Уебър трябваше да му направи място, при положение че фетел го мина с половин кола.... И на двамата им е ясно коя е идеалната състезателна линия, просто Уебър не се отмести от нея...

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 31 май 2010 8:10

Говори се за грешка на Уебър само от гледна точка на това, че двамата са съотборници ...... Уебър постъпи с Фетел така както би постъпил всеки пилот към конкурент.... не му направи път ...това с половината кола е неписано правило ..... не е заложено в никой правилник ..да не говорим че е с половин кола ....но в неизгодна позиция за следващият завой..... изпреварването на Фетел беше прекалено оптимистично и по някое време, успехът на маневрата започна да се базира на това Уебър да се отмести ...което не стана ...и така :) На няколко пъти миналата и тази година психиката на Фетел не държи ...млад е още :) а и си спомням почти всички да са правили подобни, необмислени маневри ..така че нищо ново под слънцето ..... да не говорим, че Уебър, който в тази обиколка е вече на икономичен режим и затова е разликата в скоростта ...и идва Фетел който има още една обиколка състезателно темпо преди да премине и той на икономия ...полакоми се от лесно изпреварване вместо да помисли, че е по добре първи и втори във всякакъв ред ...вместо потенциално двама отпаднали....самтас люн самтайм люин....

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 31 май 2010 8:41

Марк е допуснал грешка в отборната стратегия. Комуникацията му преди инцидента е, че той е губел много време спрямо Фетел на правите, особено под натиска на МакЛарън. Настроението в пита беше, че ще си сменят местата.

На пистата, обаче, Фетел се държа нагло и си мисля, че той е виновен за инцидента. Наистина не му издържа психиката в определени моменти. Миналата година в Австралия удари Кубица по същия начин и отново в опит да направи невъзможно изпреварване. Стават такива неща, ще се поочупи следващите години.

Иначе честито на феновете на Макларън, включително и на мен! :banana

Не мога да не кажа, че много се радвам на темпото на любимия отбор, а грешката на пилотите на Ред Бул допълнително потвърди напредъка и хубавото представяне в Турция.

П.П.: Ако някой попадне на хубав анализ относно темпото на Ферари нека го пусне тук. Не мисля, че всички докараха толкова подобрения едновременно, че Ферари да изостанат. Според мен по-скоро болида не стоеше добре в конкретните условия в Турция.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 31 май 2010 9:39

Аз ще защитавам Фетел. След като Уебър вижда, че е по-бавен защо не се дръпна и да се предотврати инцидента? Фетел беше напред, а завоя идва. Къде да ходи? Нормално е да иска да се прибере вдясно за да може да завие нормално? Оня идиот защо не се дръпна? Вижте и изпреварването на Бътън. Хамилтън как не го сви и се дръпна?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 31 май 2010 9:42

е това м/у Бътън и Хами са си го играли много преди това mhihi
Видяли ,на финиша и след това колко много се прегръщаха mhihi

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 31 май 2010 9:43

....когато не си в идеалната линия и не те пускат ....натискаш спирачката ....не удряш наоколо .... при борба за позиция никой не е длъжен да пуска никого .... а Бътън и Хами добре си поиграха ..... ама и те не бяха на кеф на финала ;) ..сигурно Никол им се е карала по радиото..... mhihi

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 31 май 2010 10:12

Мартине, и аз не съм съгласен с теб. Наистина като виждаш, че няма да успееш и няма на къде - спирачките! Маневрата на Фетел беше прекалено оптимистична. Дори Уебър да му беше направил малко място не виждам как щеше да мине без да изправи завоя.

Бътън и Хамилтън ме изкефиха, но докато ги гледах в главата ми се повтаряше Фетел... mhihi

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 31 май 2010 11:08

"Мисля, че заради гумите Фетел беше по-бърз. Бяхме под огромен натиск от страна на Макларън. Те бяха по-бързи на правите, а ние поддържахме разликата в завоите. Фетел трябваше да атакува, иначе Хамилтън щеше да го мине. Фетел бе на 2 метра пред Уебър, а следващият завой беше ляв и не можеше да спре в мръсната страна на пистата", обясни Марко намеквайки, че Уебър е трябвало да се дръпне и е виновен за сблъсъка.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 31 май 2010 12:19

естествено, че като са в един отбор, и съотборника му е по-бърз, не трябва да се пречка... уебър е виновен за случката. Още повече, е било ясно че Хамилтън ще натисне Фетел в последните обиколки...

ПП : искам да видя през колата на Уебър за какво става дума...

ПП2 : Ето http://www.youtube.com/watch?v=-YPJjTs6-f0

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 31 май 2010 12:24

гледайки горното клипче, немога да преценя кой е по-виновен... защо уебър не направи място, защо фетел не го мина отдясно, пласирайки се по-добре за следващия ляв завой... май май и двамата имат вина...

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 31 май 2010 13:40

Барбуков ..... под прашна страна нали не разбираш дюни тип Сахара :lol: ... можеше да спре ако искаше без никакъв проблем ..и тогава щеше да бъде изпреварен от Хами, който си караше по правилната траектория .... можеше и да изпревари и от дясно ...той от там залъга че ще изпреварва ..и после се измести в ляво ..... за мен си беше чисто тактически сгрешено изпреварване .... дори съм сигурен, че не е погледнал къде е Уебър ....гледал е вече само как да успее да влезе в завоя след като е осъзнал, че се е прецакал .... :)

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 31 май 2010 13:48

Естествено, че не. Едно е сцеплението върху отложен каучук, друго е върху прашна писта за една и съща дистанция (не че съм карал болид де). Вярно е, че можеше да спре, но ако беше започнал да натиска спирачките по-рано. При условие, че ще го прави няма смисъл да започва атака. От онборд камерата на уебър се вижда, как Фетел е с половин кола пред него. Аз ако бях моментално въртя волана на дясно и нямаше и да опитвам да си запазвам позицията, защото завоя е ляв, а той е отвътре и пред мен.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”