Днес ходих до КАТ - Видеонаблюдение
- xcalibur
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Днес ходих до КАТ - Видеонаблюдение
Има ли нарушение - взимат ти златния талон, без нзачение дали се отнемат точки за това нарушение или не. В случая - плащаш само глобата и губиш талона за водач без нарушения!
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
xcalibur написа:Има ли нарушение - взимат ти златния талон, без нзачение дали се отнемат точки за това нарушение или не. В случая - плащаш само глобата и губиш талона за водач без нарушения!
Ще ми липсва мазния и ехиден поглед на полицая като ме спре за проверка и види оранжевия талон

- kambone
- Автомобил: Passat b5.5 2001
- Двигател: 1.8T AWT
- Контакти:
Колко години без нарушение беше за златен талон, мисля че се класирам но нямам време да отида да проверя
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
kambone написа:Колко години без нарушение беше за златен талон, мисля че се класирам но нямам време да отида да проверя
Притежател може да стане всеки шофьор, който 6 години няма регистрирано нарушение, което е санкционирано с акт или фиш.
- gogata66
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имах същия акт на орлов мост.Взеха ми 3 точки и 20 лева.Дуг е въпроса , че за такова нещо няма да те спре полицай никога 

- chicki
- Автомобил:
- Двигател:
Tomcat написа:Ludia написа:http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Kreuzung-alleenring-eschersheimer-ffm001.jpg
тия колко са тъпи да не спират след линиите, нали ?![]()
![]()
като разчертаят всички кръстовища в софия по показания начин, не само ще спирам преди линиите, ами и в бус лентата няма да ходя, и пешеходците няма да стряскам.
пътищата са ни супер зле, карам все едно съм на 3 ракии само и само да избегна поредния трап, от гадните шахти ми изпадат тонколоните по таблото, толкова е кално че точно 10 минути след като съм си измил фаровете пак не виждам нищо, очертани ленти за движение не съществуват, съоветно колите са наредени шахматно по платното, и между тях се движат разни автомобили с повтарящи се номера, на 3-4 лентови булеварди има наслагани абсурдни пешеходни пътеки, светофари и ограничениия 40, от 3 дена не мога да си влезна спокойно в квартала си заради неизчистения сняг, да продължавам ли.
кажи ми защо да ме глобяват заради настъпена линия на светофара, защо аз не мога да ги глобя за кочината в която живеем и шофираме
Батко Топчо е отговорил на всички "разбирачи по кръстовища и стоп линии".
Аз съм на абсолютно същото мнение като неговото

Ами не е много логично да те глобяват според мен, защото например на мен ми се е случвало да чакам за десен завой с още една кола пред мен, която чака пешеходците да минат. Светва жълто колата пред мен минава и аз оставам на червено върху линията. Просто с тези камери не е домислена работата, защото има неща, които немогат да се предвидят от шофьора, като например колко и през какво разстояние ще минават пешеходците 

- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Спиро, може и да си прав. Но закона казва друго.
Според закона ти нямаш право да навлизаш в кръстовището, ако не можеш да се изнесеш от там в определеното време, което в случая е подаване на червен сигнал от светофара.
Навлязал в кръстовището е всеки, който е настъпил или прекосил стоп линията.
Имаше и други дивотии, като за ляв завой нямаш право да навлизаш в кръстовището ако там вече има 2 коли, които чакат да завият.
Тука в София, както правят всяка сутрин 3 ленти на Румънското посолство и естествено тез най-отляво, които са стигнали там като са минали през трамвайната спирка, са за направо, а не за на ляво. Всяка сутрин благодаря на съдбата, че съм минал читав от там.
Е те там искам КАМЕРА!
Според закона ти нямаш право да навлизаш в кръстовището, ако не можеш да се изнесеш от там в определеното време, което в случая е подаване на червен сигнал от светофара.
Навлязал в кръстовището е всеки, който е настъпил или прекосил стоп линията.
Имаше и други дивотии, като за ляв завой нямаш право да навлизаш в кръстовището ако там вече има 2 коли, които чакат да завият.
Тука в София, както правят всяка сутрин 3 ленти на Румънското посолство и естествено тез най-отляво, които са стигнали там като са минали през трамвайната спирка, са за направо, а не за на ляво. Всяка сутрин благодаря на съдбата, че съм минал читав от там.
Е те там искам КАМЕРА!
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Днес, колеги, и аз го изядох
На 29.11.2008 в 14:09 мин. съм преминал стоп линията заедно с още 7 автомобила и съм спрял на червен сигнал на "Цар Освободител" и "Васил Левски" посока "Попа". Пуснаха ми записа - няма такъв зуум (всичко се вижда) Бях 2 метра зад стоп линията и с останалите 7 колеги си чакахме да светне зелено, ама си бутахме лека полека - пред мене един пич с Жигулка беше сигурно с 5 метра в нарушение
Резултата бърз нов акт (нямаше опашка пред 21-ва стая). Старият акт за без винетка от януари тази година, по който все още не ми е излезнало постановлението ми го прибраха - та в крайна сметка в момента съм с 2 акта.
Внимавайте!

На 29.11.2008 в 14:09 мин. съм преминал стоп линията заедно с още 7 автомобила и съм спрял на червен сигнал на "Цар Освободител" и "Васил Левски" посока "Попа". Пуснаха ми записа - няма такъв зуум (всичко се вижда) Бях 2 метра зад стоп линията и с останалите 7 колеги си чакахме да светне зелено, ама си бутахме лека полека - пред мене един пич с Жигулка беше сигурно с 5 метра в нарушение

Резултата бърз нов акт (нямаше опашка пред 21-ва стая). Старият акт за без винетка от януари тази година, по който все още не ми е излезнало постановлението ми го прибраха - та в крайна сметка в момента съм с 2 акта.

Внимавайте!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Баси, с такива закъснения ли се пращат честитките, аз тъкмо се радвах, че 1-2 декемврийски нарушения не са ги хванали 

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
добре де
там точно на СУ всеки ден поне 1000 коли излизат зад стоп линията, всички ли ще бъдат санкционирани
или избирателно се действа
просто ми стана интересно
там точно на СУ всеки ден поне 1000 коли излизат зад стоп линията, всички ли ще бъдат санкционирани

- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
Pichaga написа:добре де
там точно на СУ всеки ден поне 1000 коли излизат зад стоп линията, всички ли ще бъдат санкционирани![]()
Всички таратанци...които не са им симпатични явно

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Ей за това съм се зарекъл като ми дойде честитка от КАТ да си обришем дупата с нея, да заснема това свещенодействие и да го пусна по всички налични форуми! 

- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
На сестра ми й дойде повиквателна. Аз й обяснявам всичко за редовното и нередовнот призоваване, след като услужливи юристи от форума ми разясниха нещата
А тя въпреки това, взе че отиде. Резултата е акт за минаване на жълто-червено по Патриярха на "Попа", посока към НДК. Камерите са на едни стълб малко преди светофара.

А тя въпреки това, взе че отиде. Резултата е акт за минаване на жълто-червено по Патриярха на "Попа", посока към НДК. Камерите са на едни стълб малко преди светофара.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Извинявам се за оф-а, но до коя дата са излезнали НП ?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”