Днес ходих до КАТ - Видеонаблюдение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
xcalibur
Автомобил:
Двигател:

Re: Днес ходих до КАТ - Видеонаблюдение

Мнениеот xcalibur » Сря 25 фев 2009 0:59

Има ли нарушение - взимат ти златния талон, без нзачение дали се отнемат точки за това нарушение или не. В случая - плащаш само глобата и губиш талона за водач без нарушения!

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Сря 25 фев 2009 2:45

xcalibur написа:Има ли нарушение - взимат ти златния талон, без нзачение дали се отнемат точки за това нарушение или не. В случая - плащаш само глобата и губиш талона за водач без нарушения!

Ще ми липсва мазния и ехиден поглед на полицая като ме спре за проверка и види оранжевия талон :drinking:

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Мнениеот kambone » Сря 25 фев 2009 10:03

Колко години без нарушение беше за златен талон, мисля че се класирам но нямам време да отида да проверя

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Сря 25 фев 2009 10:22

kambone написа:Колко години без нарушение беше за златен талон, мисля че се класирам но нямам време да отида да проверя

Притежател може да стане всеки шофьор, който 6 години няма регистрирано нарушение, което е санкционирано с акт или фиш.

Потребителски аватар
gogata66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogata66 » Сря 25 фев 2009 23:49

И аз имах същия акт на орлов мост.Взеха ми 3 точки и 20 лева.Дуг е въпроса , че за такова нещо няма да те спре полицай никога :)

Потребителски аватар
chicki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chicki » Чет 26 фев 2009 0:11

Tomcat написа:
Ludia написа:http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Kreuzung-alleenring-eschersheimer-ffm001.jpg
тия колко са тъпи да не спират след линиите, нали ? :shock :shock :shock

като разчертаят всички кръстовища в софия по показания начин, не само ще спирам преди линиите, ами и в бус лентата няма да ходя, и пешеходците няма да стряскам.
пътищата са ни супер зле, карам все едно съм на 3 ракии само и само да избегна поредния трап, от гадните шахти ми изпадат тонколоните по таблото, толкова е кално че точно 10 минути след като съм си измил фаровете пак не виждам нищо, очертани ленти за движение не съществуват, съоветно колите са наредени шахматно по платното, и между тях се движат разни автомобили с повтарящи се номера, на 3-4 лентови булеварди има наслагани абсурдни пешеходни пътеки, светофари и ограничениия 40, от 3 дена не мога да си влезна спокойно в квартала си заради неизчистения сняг, да продължавам ли.

кажи ми защо да ме глобяват заради настъпена линия на светофара, защо аз не мога да ги глобя за кочината в която живеем и шофираме

Батко Топчо е отговорил на всички "разбирачи по кръстовища и стоп линии".
Аз съм на абсолютно същото мнение като неговото :bowdown

Потребителски аватар
Cnupo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cnupo » Чет 26 фев 2009 17:08

Ами не е много логично да те глобяват според мен, защото например на мен ми се е случвало да чакам за десен завой с още една кола пред мен, която чака пешеходците да минат. Светва жълто колата пред мен минава и аз оставам на червено върху линията. Просто с тези камери не е домислена работата, защото има неща, които немогат да се предвидят от шофьора, като например колко и през какво разстояние ще минават пешеходците :)

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Чет 26 фев 2009 17:17

Спиро, може и да си прав. Но закона казва друго.

Според закона ти нямаш право да навлизаш в кръстовището, ако не можеш да се изнесеш от там в определеното време, което в случая е подаване на червен сигнал от светофара.
Навлязал в кръстовището е всеки, който е настъпил или прекосил стоп линията.
Имаше и други дивотии, като за ляв завой нямаш право да навлизаш в кръстовището ако там вече има 2 коли, които чакат да завият.
Тука в София, както правят всяка сутрин 3 ленти на Румънското посолство и естествено тез най-отляво, които са стигнали там като са минали през трамвайната спирка, са за направо, а не за на ляво. Всяка сутрин благодаря на съдбата, че съм минал читав от там.
Е те там искам КАМЕРА!

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Вто 10 мар 2009 15:42

Днес, колеги, и аз го изядох :Mr Green Fun
На 29.11.2008 в 14:09 мин. съм преминал стоп линията заедно с още 7 автомобила и съм спрял на червен сигнал на "Цар Освободител" и "Васил Левски" посока "Попа". Пуснаха ми записа - няма такъв зуум (всичко се вижда) Бях 2 метра зад стоп линията и с останалите 7 колеги си чакахме да светне зелено, ама си бутахме лека полека - пред мене един пич с Жигулка беше сигурно с 5 метра в нарушение :mrgreen:
Резултата бърз нов акт (нямаше опашка пред 21-ва стая). Старият акт за без винетка от януари тази година, по който все още не ми е излезнало постановлението ми го прибраха - та в крайна сметка в момента съм с 2 акта. :063:

Внимавайте! ;)

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Вто 10 мар 2009 15:48

Баси, с такива закъснения ли се пращат честитките, аз тъкмо се радвах, че 1-2 декемврийски нарушения не са ги хванали :horror:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 10 мар 2009 18:20

добре де
там точно на СУ всеки ден поне 1000 коли излизат зад стоп линията, всички ли ще бъдат санкционирани :shock
или избирателно се действа
просто ми стана интересно

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 10 мар 2009 22:22

Pichaga написа:добре де
там точно на СУ всеки ден поне 1000 коли излизат зад стоп линията, всички ли ще бъдат санкционирани :shock
или избирателно се действа
просто ми стана интересно

Всички таратанци...които не са им симпатични явно :roll:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 10 мар 2009 22:45

Ей за това съм се зарекъл като ми дойде честитка от КАТ да си обришем дупата с нея, да заснема това свещенодействие и да го пусна по всички налични форуми! :beer

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 10 мар 2009 23:09

На сестра ми й дойде повиквателна. Аз й обяснявам всичко за редовното и нередовнот призоваване, след като услужливи юристи от форума ми разясниха нещата mhihi
А тя въпреки това, взе че отиде. Резултата е акт за минаване на жълто-червено по Патриярха на "Попа", посока към НДК. Камерите са на едни стълб малко преди светофара.

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Вто 10 мар 2009 23:38

Извинявам се за оф-а, но до коя дата са излезнали НП ?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”