Евтин чисто нов автомобил?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
alakazam4o
Автомобил:
Двигател:

Re: Евтин чисто нов автомобил?

Мнениеот alakazam4o » Нед 24 май 2009 8:45

Добре, мерси за отговорите ;)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 24 май 2009 16:01

Stivi написа:
Winner25 написа:Факт е че kadett-ите нов внос заедно с golf 2 и други подобни стари и ръбати коли издържаха повече време в ръцете на бакшишите в сравнение със дачията.

Кво речи ?? Г2 и Кадет такси ! Ти да не си размразен от миналото като Брендън Фрейзър в един филм :lol: Когато тези коли са можели да се регистрират като таксита в България Дачия имаше общо със сегашните си модели колкото аз с Бионсе :mrgreen: Интересно защо заводите на тази марка едвам смогват да изпълнят заявките за немския пазар,сигурно щото немците умират да си купуват боклуци които се саморазглабят след 10 000км :!: Не съм адвокат на чехите нито съм дилър на марката и даже лично аз не бих си купил нова Дачия понеже нямат двигател над 110кс дизел но за парите си колата е добра!

Не са ме размразявали :lol:
Просто като страничен наблюдател съм забелязъл че старите коли се експлоатираха по дълго време :wink:
Докато дачиите не издържаха много, а и вече бакшишите не ги купуват. Защо ли? :Mr Green Fun

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пон 25 май 2009 13:50

Значи за тия пари нов автомобил и надежден са несъвместими неща. Мираж. Ще си навлечеш белята, слушай ме. Аз не мога да го разбера това...хич не е добра идея да си вземеш дачия или киа или шкода фобия... Един познат точно вчера ми разправя как негов приятел си е взел кия сийд, дето и аз си мислех че са ок, ама не. На първата седмица се е появило скърцане в купето :screwy Смятай какво става под капака :bishop

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пон 25 май 2009 14:26

skotis написа:Значи за тия пари нов автомобил и надежден са несъвместими неща. Мираж. Ще си навлечеш белята, слушай ме. Аз не мога да го разбера това...хич не е добра идея да си вземеш дачия или киа или шкода фобия... Един познат точно вчера ми разправя как негов приятел си е взел кия сийд, дето и аз си мислех че са ок, ама не. На първата седмица се е появило скърцане в купето :screwy Смятай какво става под капака :bishop

м/у другото киа сиид никак не е евтина :idea: отива към 25 бона

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 25 май 2009 15:05

Тата Нано европейската версия за 10 000 лв с климатик и въздушна възглавница и си в играта. Всички ще те гледат mhihi Което е по-добре от някой безличен Голф 3 mhihi

Потребителски аватар
wizardone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wizardone » Пон 25 май 2009 15:13

Най-яко е като се почне с "един приятел нещо си". Пичове, единични случай колкото щете. Моя баща така..., брат ми нещо..., еми моя пък е доволен :talk:, какво ще ми кажете по въпроса? Има си достатъчно статистики в световен мащаб(за сигурност, издръжливост, цени) и далеч по-кадърни от нас хора се изказват по тези въпроси.
Конкретно първо съветвам автора на темата да не се вслушва в пристрастни мнения да не си взима това или онова, защото току виж те убедили да си купиш едно голфче от 1990 с аргумента, че не се чупи примерно :063: .
Аз лично бих препоръчал опел-а или фабията(доста солидна количка, като семейна е идеална и е призната като модел в Европа).Чисто нова кола си има гаранция, която при едно нормално каране ти осигурява прилично време гарантирана поддръжка, така че няма защо да се притесняваш. :wink:

Лично мнение :wink:

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пон 25 май 2009 16:20

rosy написа:Тата Нано европейската версия за 10 000 лв с климатик и въздушна възглавница и си в играта. Всички ще те гледат mhihi Което е по-добре от някой безличен Голф 3 mhihi

къде я продават тая Тата :?: Дай линк :idea:

Потребителски аватар
ch2mod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ch2mod » Пон 25 май 2009 19:46

wizardone написа:Най-яко е като се почне с "един приятел нещо си". Пичове, единични случай колкото щете. Моя баща така..., брат ми нещо..., еми моя пък е доволен :talk:, какво ще ми кажете по въпроса? Има си достатъчно статистики в световен мащаб(за сигурност, издръжливост, цени) и далеч по-кадърни от нас хора се изказват по тези въпроси.
Конкретно първо съветвам автора на темата да не се вслушва в пристрастни мнения да не си взима това или онова, защото току виж те убедили да си купиш едно голфче от 1990 с аргумента, че не се чупи примерно :063: .
Аз лично бих препоръчал опел-а или фабията(доста солидна количка, като семейна е идеална и е призната като модел в Европа).Чисто нова кола си има гаранция, която при едно нормално каране ти осигурява прилично време гарантирана поддръжка, така че няма защо да се притесняваш. :wink:

Лично мнение :wink:

мисля че всички сме попадали на едно или друго нещо което се прецаква веднага след като му изтече гаранцията
а тук повечето от нас карат коли на които са им изтекли гаранциите мооооого преди да ги купят
също така не видях някой да му е казал на колегата купи си голф (поправете ме ако бъркам)
нямам нищо против хората които карат опел, шкода или ... и те като нас са си харесали дадена марка кола и си държат на нея
просто сравни изброените марки от последните няколко мнения произведени в една и съща година
и сам ще видиш разликата...

вярно е че това си е лично мнение както си написал(нищо против всеки си има такова) но аз мисля че тук повече се споделят наблюдения отколкото лични мнения

и последно само да те питам ти каква кола караш?

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 25 май 2009 19:52

Да, ама колегата пита за чисто нов автомобил. 15к за нова кола, е голям компромис всеки го знае.
Вие тука се вкарахте във филма... 100 годишния голф бил по добър, нови ако ги произвеждали и т.н
Всеки си хвали своето, но нали... аз не мога да си похвала моето пред нова кола(като изключиме дачиа)

Потребителски аватар
ch2mod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ch2mod » Пон 25 май 2009 20:05

абе каквото и да си говориме не очаквай кой знае какво за 15000
то ако е така вземи 5 индийски чисто новички със сигурност ще караш повече време от колкото 1 за 15000

евтин чисто нов автомобил!!!

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 25 май 2009 20:09

Тия за 15к са ясни... те макдоналнд прават по добри за детските менюта, но нова шкода, кия, корса за 20к и нагоре не е чак толкова зле, колкото се опитват да го изкарат някой хора, или те може би за тяхно успокоение mhihi

Потребителски аватар
ch2mod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ch2mod » Пон 25 май 2009 20:29

а да не говорим за 30к какво може да се купи
ама човека иска за 15000
аз бих избирал тази с най нисък процент на дефектирали екземпляри в сръвнение с другите от същия клас
(не че аз се сетих да го направя но явно съм имал късмет)

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Вто 26 май 2009 8:26

астра класик не е 15 а 18 600 лева с два пекета опции и боя това е с 30 % отстъпка даже и на полицията не беше такава отстъпката колата е здрава много

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 26 май 2009 8:51

momo 1 написа:астра класик не е 15 а 18 600 лева с два пекета опции и боя това е с 30 % отстъпка даже и на полицията не беше такава отстъпката колата е здрава много

Колата може да е здрава първите две години, но е морално остаряла и дори цената от 18 600 лв според мен не е актуална.

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momo 1 » Вто 26 май 2009 9:11

като гледам плана на завода за изминалине две години и темпа на изчерпване на складовите наличности в момента за европа си мисля че колата се предпочита и то много, факт е че от 97г до сега е пройзвеждан този автомобил също не е за пренебрегване ,а това че в България практичноста не е на мода е друг въпрос
/друго си е да си купиш баварец за тези пари на 200 000км,/ Съотношението продадени и сервизирани коли говори против твоето мнение за двете години и км. :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”