Евтин чисто нов автомобил?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Евтин чисто нов автомобил?
Добре, мерси за отговорите 

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Stivi написа:Winner25 написа:Факт е че kadett-ите нов внос заедно с golf 2 и други подобни стари и ръбати коли издържаха повече време в ръцете на бакшишите в сравнение със дачията.
Кво речи ?? Г2 и Кадет такси ! Ти да не си размразен от миналото като Брендън Фрейзър в един филмКогато тези коли са можели да се регистрират като таксита в България Дачия имаше общо със сегашните си модели колкото аз с Бионсе
Интересно защо заводите на тази марка едвам смогват да изпълнят заявките за немския пазар,сигурно щото немците умират да си купуват боклуци които се саморазглабят след 10 000км
Не съм адвокат на чехите нито съм дилър на марката и даже лично аз не бих си купил нова Дачия понеже нямат двигател над 110кс дизел но за парите си колата е добра!
Не са ме размразявали

Просто като страничен наблюдател съм забелязъл че старите коли се експлоатираха по дълго време

Докато дачиите не издържаха много, а и вече бакшишите не ги купуват. Защо ли?

- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Значи за тия пари нов автомобил и надежден са несъвместими неща. Мираж. Ще си навлечеш белята, слушай ме. Аз не мога да го разбера това...хич не е добра идея да си вземеш дачия или киа или шкода фобия... Един познат точно вчера ми разправя как негов приятел си е взел кия сийд, дето и аз си мислех че са ок, ама не. На първата седмица се е появило скърцане в купето
Смятай какво става под капака 

- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
skotis написа:Значи за тия пари нов автомобил и надежден са несъвместими неща. Мираж. Ще си навлечеш белята, слушай ме. Аз не мога да го разбера това...хич не е добра идея да си вземеш дачия или киа или шкода фобия... Един познат точно вчера ми разправя как негов приятел си е взел кия сийд, дето и аз си мислех че са ок, ама не. На първата седмица се е появило скърцане в купетоСмятай какво става под капака
м/у другото киа сиид никак не е евтина

- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Тата Нано европейската версия за 10 000 лв с климатик и въздушна възглавница и си в играта. Всички ще те гледат
Което е по-добре от някой безличен Голф 3 

- wizardone
- Автомобил:
- Двигател:
Най-яко е като се почне с "един приятел нещо си". Пичове, единични случай колкото щете. Моя баща така..., брат ми нещо..., еми моя пък е доволен
, какво ще ми кажете по въпроса? Има си достатъчно статистики в световен мащаб(за сигурност, издръжливост, цени) и далеч по-кадърни от нас хора се изказват по тези въпроси.
Конкретно първо съветвам автора на темата да не се вслушва в пристрастни мнения да не си взима това или онова, защото току виж те убедили да си купиш едно голфче от 1990 с аргумента, че не се чупи примерно
.
Аз лично бих препоръчал опел-а или фабията(доста солидна количка, като семейна е идеална и е призната като модел в Европа).Чисто нова кола си има гаранция, която при едно нормално каране ти осигурява прилично време гарантирана поддръжка, така че няма защо да се притесняваш.
Лично мнение

Конкретно първо съветвам автора на темата да не се вслушва в пристрастни мнения да не си взима това или онова, защото току виж те убедили да си купиш едно голфче от 1990 с аргумента, че не се чупи примерно

Аз лично бих препоръчал опел-а или фабията(доста солидна количка, като семейна е идеална и е призната като модел в Европа).Чисто нова кола си има гаранция, която при едно нормално каране ти осигурява прилично време гарантирана поддръжка, така че няма защо да се притесняваш.

Лично мнение

- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
rosy написа:Тата Нано европейската версия за 10 000 лв с климатик и въздушна възглавница и си в играта. Всички ще те гледатКоето е по-добре от някой безличен Голф 3
къде я продават тая Тата

- ch2mod
- Автомобил:
- Двигател:
wizardone написа:Най-яко е като се почне с "един приятел нещо си". Пичове, единични случай колкото щете. Моя баща така..., брат ми нещо..., еми моя пък е доволен, какво ще ми кажете по въпроса? Има си достатъчно статистики в световен мащаб(за сигурност, издръжливост, цени) и далеч по-кадърни от нас хора се изказват по тези въпроси.
Конкретно първо съветвам автора на темата да не се вслушва в пристрастни мнения да не си взима това или онова, защото току виж те убедили да си купиш едно голфче от 1990 с аргумента, че не се чупи примерно.
Аз лично бих препоръчал опел-а или фабията(доста солидна количка, като семейна е идеална и е призната като модел в Европа).Чисто нова кола си има гаранция, която при едно нормално каране ти осигурява прилично време гарантирана поддръжка, така че няма защо да се притесняваш.![]()
Лично мнение
мисля че всички сме попадали на едно или друго нещо което се прецаква веднага след като му изтече гаранцията
а тук повечето от нас карат коли на които са им изтекли гаранциите мооооого преди да ги купят
също така не видях някой да му е казал на колегата купи си голф (поправете ме ако бъркам)
нямам нищо против хората които карат опел, шкода или ... и те като нас са си харесали дадена марка кола и си държат на нея
просто сравни изброените марки от последните няколко мнения произведени в една и съща година
и сам ще видиш разликата...
вярно е че това си е лично мнение както си написал(нищо против всеки си има такова) но аз мисля че тук повече се споделят наблюдения отколкото лични мнения
и последно само да те питам ти каква кола караш?
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да, ама колегата пита за чисто нов автомобил. 15к за нова кола, е голям компромис всеки го знае.
Вие тука се вкарахте във филма... 100 годишния голф бил по добър, нови ако ги произвеждали и т.н
Всеки си хвали своето, но нали... аз не мога да си похвала моето пред нова кола(като изключиме дачиа)
Вие тука се вкарахте във филма... 100 годишния голф бил по добър, нови ако ги произвеждали и т.н
Всеки си хвали своето, но нали... аз не мога да си похвала моето пред нова кола(като изключиме дачиа)
- ch2mod
- Автомобил:
- Двигател:
абе каквото и да си говориме не очаквай кой знае какво за 15000
то ако е така вземи 5 индийски чисто новички със сигурност ще караш повече време от колкото 1 за 15000
евтин чисто нов автомобил!!!
то ако е така вземи 5 индийски чисто новички със сигурност ще караш повече време от колкото 1 за 15000
евтин чисто нов автомобил!!!
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тия за 15к са ясни... те макдоналнд прават по добри за детските менюта, но нова шкода, кия, корса за 20к и нагоре не е чак толкова зле, колкото се опитват да го изкарат някой хора, или те може би за тяхно успокоение 

- ch2mod
- Автомобил:
- Двигател:
а да не говорим за 30к какво може да се купи
ама човека иска за 15000
аз бих избирал тази с най нисък процент на дефектирали екземпляри в сръвнение с другите от същия клас
(не че аз се сетих да го направя но явно съм имал късмет)
ама човека иска за 15000
аз бих избирал тази с най нисък процент на дефектирали екземпляри в сръвнение с другите от същия клас
(не че аз се сетих да го направя но явно съм имал късмет)
астра класик не е 15 а 18 600 лева с два пекета опции и боя това е с 30 % отстъпка даже и на полицията не беше такава отстъпката колата е здрава много
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
momo 1 написа:астра класик не е 15 а 18 600 лева с два пекета опции и боя това е с 30 % отстъпка даже и на полицията не беше такава отстъпката колата е здрава много
Колата може да е здрава първите две години, но е морално остаряла и дори цената от 18 600 лв според мен не е актуална.
като гледам плана на завода за изминалине две години и темпа на изчерпване на складовите наличности в момента за европа си мисля че колата се предпочита и то много, факт е че от 97г до сега е пройзвеждан този автомобил също не е за пренебрегване ,а това че в България практичноста не е на мода е друг въпрос
/друго си е да си купиш баварец за тези пари на 200 000км,/ Съотношението продадени и сервизирани коли говори против твоето мнение за двете години и км.
/друго си е да си купиш баварец за тези пари на 200 000км,/ Съотношението продадени и сервизирани коли говори против твоето мнение за двете години и км.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”