tiho_madjarov написа:Аз незнам само тези саморазправи дали няма да завъртят една безкрайна спирала от отмъщения и накрая и аз няма да имам кола и той няма да има такава.Стоя тука и си мисля най удачния вариант и все още немога да го измисля.Пределно ясно ми е,че полицията няма да си мръдне пръста за 2 гуми.А самото отмъщение може в такава беля да ме вкара,че като се знам ще го видя този и няма да мога да се озаптя и ще стане лошо.
Ще мисля какво да правя,но все още несъм го измислил.Че ще има бой ще има,но трябва така да се направи хитро.
Лелее, чета и не искам да вярвам на очите си!!!

Ще кажа една мисъл, която всеки трябва да помни, ако искаме света да се оправи - "
Няма път към мира, мирът е пътят!"
Пояснявам:
Всички разправяте в каква пропаднала държава живеем и какви боклуци са всички и 90% от вас в следващото изречение го съветвате да действа със саморазправа!?!?!

Що за мислене е това?!? Престъпници има и в най-развитите държави, въпроса е как разсъжзават, така да се каже "средностатистическите нормални хора", които би трябвало да са около 95% от населението. Като при нас "нормалните" хора разсъждават така, скоро няма да се оправим. И няма да стане всеки да се жалва, и после да ходи да "респектира" този и онзи. Цаката е да си каже за себе си "Аз няма да съм престъпник и да бия еди-кой-си!", дори и това да изглежда загубена кауза. Цаката е всеки да се грижи той да е добър човек, дори и другите да са лъжци и нечестници. Когато повече хора започнат да осъзнават това и да мислят така, тогава ще почнем да се оправяме.
Сигурен съм, че е много гадно, и аз съм купувал нови гуми, и на мен са ми крали неща по колата и т.н. Но моля те, седни на дивана у вас (ти, и всеки, на когото му се случи нещо такова), успокой се и се замисли честно и трезво какви за вариантите.
Вариант 1: Казваш си "пу да му се невиди и глупака", опитваш да си поискаш парите от застрахователите, независимо дали стане, или не, купуваш си нови гуми. Караш си колата и, повярвай ми, до три месеца максимум ще си забравил за случая и ще си се радваш на живота. Онзи кретен, ще си седи вкъщи умиращ от кеф как е супер нинджа и е нарязал гумите на еди-кой-си и му се е разминало, и няма да се сети повече за теб. Happy end.
Вариант 2: Отиваш, "респектираш го"... и тука вече стават 100 под-варианта, от които нито един не е с happy end. Естествено, че ще се превърне в спирала от отмъщения, смяташ ли че някой способен да събере достатъчно злоба да дойде през нощта да ти реже гумите, ще се примири да е надцакан? Не, разбира се. Ти ще го пребиш с твои приятели, после той ще те пребие с негови приятели, ти ще му счупиш стъклата, ще се събудиш един ден, бързащ за работа или нещо друго важно и точно тогава, ще намериш и твойта кола разфасована. Нещата ще стават все по-лоши, не знам на колко си, семеен ли си и т.н., но както каза някой, живееш в малък град, представи си това се разрастне и един ден ония причака някъде примерно детето ти и го смели от бой...заради едните гуми... И така и детето ти, примерно, се научава, че с отмъщение е правилния начин, и така поколение след поколентие, за това никога не се оправяме. А ако помниш при "вариант 1" на третия месец вече си забравил за случая и си живееш живота, при "вариант 2" има сериозен шанс на третата година още да се будиш вечер от параноя и да се разправяш със сто пъти повече счупени части и глупости...и за какво?
Замислям се дали е добре и жалба да подаваш. Ясно е, че полицията няма да направи нищо, само като го привикат и не му направят нищо, онзи ще се чувства още по-недусегаем и ще почне да ти прави мръсно просто за кеф.
Друг е въпроса, ако решиш да ме послушаш и да минеш на "вариант 1" и нещата все пак се повторят, в което силно се съмнявам. Тогава вече може да помислиш да дебнеш колата и да го снимаш, или нещо друго хитро, но в никакав, никакав случай не "вариант 2", никакви пари, коли, каму ли гуми не струват, колкото спокойния живот!
Седейки на дивана, когато не си афектиран и мислиш трезво, кажи, че не съм прав?
Пак повтарям, "
Няма път към мира, мирът е пътят!"