За всеки 5 км/ч над ограничението 50 лева глоба?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
black`
Автомобил:
Двигател:

Re: За всеки 5 км/ч над ограничението 50 лева глоба?

Мнениеот black` » Сря 17 ное 2010 11:35

Как да не дава бре колега. Сега ще ти кажа. Значи аз си плащам винетка нали? Платих си и 350 лева актове тая година нали? Другите коли по Е79 също си плащат винетките и глобите нали? И какво става в един момент. Имаше една много тъпа дупка точно на моста преди OMV Сандански. Тая дупка седя там забележи цяла година. А не беше по голяма от 40 на 40 сантиметра! Значи на фона на събраните милиарди от винетки и глоби да ми излизат с номера, че нямало пари за една толкова малка дупка и то на път дето минават по 50000 коли дневно минимум някак си не върви. Да не говорим пък камионите колко винетки плащат, че там вече сумите са космически. Същата трагедия е и в дефилето. Пълно с дупки и ями. Та тая дупка я запълниха тука чак оня ден. За дефилето още не съм сигурен кога.
Веднага ти давам и друг пример. Тук пред нас разкопахме за водопровод. Е там вече дупката се запълни доста "по-бързо". За половин година. Щото се плаща в общината еди колко си на квадрат. mhihi
Айде сега кажи ми другия път как да ида пак доброволно да си плащам за нещо. Дето плащам вече толкова години наред и не могат две дупки 40 на 40 сантиметра да запълнят цяла година? :roll:
Естествено, че ще гледам вече да каширам каквото мога за себе си. Като виждам, че нищо не се променя с толкова години даване. Да не съм луд да им ги дам на тях за банкети, самолети и хеликоптери да си фъркат отгоре, пък аз да си трошим колата по "главните" им пътища всеки ден? Пък и да си плащам за това удоволствие като поп. Да не броим пък гръцките коли дето плащат седмични винетки колко приходи има от тях. И карат като индианци тука. Не знаят къде се намират по тия здробени пътища. Та накрая да ми викат немало пари за две дупки. Пък вие взехте, че им повярвахте даже. Айде нема нужда. Не ядем колците с доматите, нито падаме от марс в България. mhihi

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Сря 17 ное 2010 16:43

Колега, нали се сещаш, че не е само тази дупка? Има и други. Освен това, ти какво направи по въпроса? Алармира ли съответните органи?

Не разбирам какво ви притеснява вдигането на глобите. Не правете нарушения, няма да има актове. Еди си кой бил въшлив от пари и можел да кара еди как си ... бъди и ти въшлив от пари и карай като него ...

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 17 ное 2010 16:49

Rijo написа:..... Еди си кой бил въшлив от пари и можел да кара еди как си ... бъди и ти въшлив от пари и карай като него ...

да де
ако си карам сам на пътя (наеме го или го затвори само за него) и не застрашава никого - ОК !

ама при положение, че е заплаха за всички други участници в движението - не ми е се тая какво и как !

аз искам да е в затвора такъв, а не на пътя да застрашава мен, моите близки и приятели .....

карал с превищена скорост - глоба и без книжка
кара пил, дрогитан, без книжка - в панделата да се научи на мъжки ласки !!!
ай сиктир !

тия празни кратуни предлагащи и приемащи закони , еле па тия катаджиите - срещу 20-50 лева дето пускат кретена да продължава така да си кара - не си ли дават сметка избщо, че не са застраховани да ги срещне челно тях или техни близки точно такъв идиот на пътя ????
кво си мислят че правят изобщо????

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 17 ное 2010 17:11

Искам да уточня, че става въпрос закона да е равен за всички. А не кой има пари и кой няма, и кой кво кара. Щото и аз може да нямам, но да дам 10-20 лева подкуп нали? Отколкото да платя 100 лева глоба после... :roll: Явно не сте разбрали тънкия намек 2-3ма човека дето пишете тука така по инерция. :beer

Колега Rijo за съжаление става въпрос буквално за 2(две) дупки от Кулата до Сандаски-22км.. Разбирай го както искаш. Това тук не е точно като лунните пейзажи във Варна дето гледам, както сигурно си го представяш ти, та да има толкова какво да се запълва за 1 година с такива големи приходи от глоби и винетки. :wink:

Потребителски аватар
Garion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garion » Пет 19 ное 2010 15:50

Много съм горд с Вас/нас. Четири (4) страници коментари със смисъл нула (0).

Айде отворете някоя друга тема и вижте как всички реват че трябва да се вдигат глобите, как богатите трябвало да плащат повече щот карат нон стоп над ограничението..

Аман от мрънкане. Ако вземат че свалят някоя глоба пак ще има подобна тема, пак същият процент хора
от форума ще мрънкат. За кво? -Щото трябва да се мрънка. За всичко. Винаги.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пет 19 ное 2010 19:22

Французите , Англичаните , Гърците... не мрънкат, като имат проблем с правителството го решават ребром, на площада , бой кютеци , палежи , докато не влязат в релси ония "дупетати" и "министри". Щото не трябва да се пазим от тях , не трябва да отбиваме в дясно като ни разминават, НЕ, те трябва на нас път да правят. Та нали "простия народ" им плаща заплатата.

Аз пуснах темата, и спрях да пиша в нея, точно поради причината че слушаме само жалби. Целта беше да се изясни въпроса, и да стане ясно за конкретното ограничение. Ако ще се жалваме, НЕЩА! , давайте да се срещнем на пл. "Народно събрание", да се събере народа и да им дадем и на тях да разберат и да усетят кякво е аджеба да ти ЕБ*Т майката повече от 20 години.Със ридание и оплакване не става. Има ли кой да излезе, да се удари в гърдите и да каже "Аз съм БЪЛГАРИН, и няма да позволя да ме унижават и мачкат, както не са позволявали и предците ми.Ще има бунт!" , НЯМА кой!. Всички са интернет гангстери, и са най-силни на клавишите.На колко от вас им е реално ясно къде отиват събраните от народа данъци. Аз лично бих искал да има достъп всеки гражданин, до базата данни и да може да направи справка и да вижда всички похарчени пари къде са похарчени.Искам пълна прозрачност! Искам , ако реши човек да вижда и каква тоалетна хартия се купува за парламента........

Хай със здраве. Да са дупки да са дупки, колко да са дупки...

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 19 ное 2010 22:49

Мноо хубаво. Давай да се събираме и да се ударим в гърдите с гордия вик "Булгаррр....."... опа-това май беше едно друго произведение :roll:
Само да попитам колко от вас в какви народни недоволства са участвали напоследък? Щото аз за последно бях пред парламента през студената зима на 1997-ма -трошихме огради и стъкла ,псувахме депутатите,правихме си гаргара с полицайчетата и изтръпналите жандармеристчета...абе весело си прекарахме с три думи,изляхме си негативните емоции за последните 9 (тогава бяха толкова) години. Само дето после се оказа, че сме били масовката в сценария на едни други хорица...няма да казвам кои за да не излезе, че говоря за политика :wink: И от физическите участници в цялата патаклама почти единственият печеливш обикновен човек беше един портиер на хотел от Самоков...капиш? :idea:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 21 ное 2010 17:12

Еми имаше протести и след това нали. И за сестрите ходих, дори със сплескана кола. И накрая какво излезе. Излезе това, че може да са си били и виновни. Правили са всичко за пари и т.н. Та всички протести тука се опорочават. Айде сега кажи ми как да ида пак и да доде някъв си пульо, дето много го знаеш какво цели с тия протести, за да оглави всичко с користните си задни мисли? И какво ще спечелим всички протестиращи от това накрая? От 97ма до сега какво спечелихме, освен строшените глави и парламент? Даже и по-зле стана сега. Тука и един протест не може да стане като хората и за хората. Винаги ще се появяват пульовци и сеирджии. Аааайййй..... А това за клавишните незнам си какви няма да го коментирам, щото всички клавишни джедаи дето дори не ги и знаете още бяха там... Сигурно и тях ги е много яд сега. :063:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 24 ное 2010 20:48

Ако летиш с над 50 км/ч, оставаш без книжка,нови промени бистрят депутатите на приетите преди месец поправки.Тази промяна ще бъде гласувана утре от транспортната комисия в парламента.Принципът на системност се запазва за превишаване на скоростта с 30 км/ч, където при повторно нарушение ще ви отнемат книжката. :drunk

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 24 ное 2010 20:58

godfadar написа:Ако летиш с над 50 км/ч, оставаш без книжка,нови промени бистрят депутатите на приетите преди месец поправки.Тази промяна ще бъде гласувана утре от транспортната комисия в парламента.Принципът на системност се запазва за превишаване на скоростта с 30 км/ч, където при повторно нарушение ще ви отнемат книжката. :drunk

Налълно съм с 2 ръце за увеличението на глобите за превишена скорост! Но има едно "НО" това въжи само за нас, простосмъртните! А за тия чичковците с пластмасовите лъскачки, за тех уграничение няма, минава покрай теб като "Тазманинският дявол" на милиметри от огледалото ти, и ти тегли майните "Аре бе мърдай с тая гнилотия" И накрая ние отнасяме глобите! Докато не станат законите равни за всички, няма да се оправи всичко!
Няма будали вече, аз лично не стенкам и не мрънкам! Просто няма да плащам за неща който не получавам!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 25 ное 2010 21:05

hooligans написа:Я се върнете и прочетете от начало, Омрех от смях, всеки коментира хората който имат пари и коли, а никой не си гледа в собствената паница...
жалко е за всички...
Отностно глобите, нека ги вдигнат, но не това е начина, някой над мен каза за инфраструктората-това е начина
Но както народа обича да взима, а не да дава, та така и държавата....

ПП: Под това жалко исках да кажа, че е жалко за всички да гледат в чуждата паница, вместо в собствената си, не искам да обидя никой
:beer

Абе така е,но ..като няма нищо в собствената ни паница...На босия цървулите пак ще вземат..

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 13 дек 2010 17:17

Понеже в темата спорихме за аварийните ленти на магистралата...Днес това излезна в новините
Пистите за аварийно кацане на автомагистрала “Тракия” край Пазарджик и Пловдив от км 108 до км 111 и от км 155 до 158 ще станат нормална част от пътя,съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".
Ще бъде осигурена и технологична възможност мантинелите да бъдат демонтирани при необходимост от пренасочване на моторните превозни средства в другото платно.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Пон 13 дек 2010 18:55

Тъкмо го четох в Днес.бг и щях да поствам, еми най накрая се сетиха!

Потребителски аватар
zlatko83
Автомобил: VW GOLF 2
Двигател: PN

Мнениеот zlatko83 » Пон 13 дек 2010 19:49

понеже доста работи са написани в тази тема за богатите и за незнам си какво и някои хора се обадиха неподготвени да си гледаме собствената паница :evil:
Само да ги питам ако оня тъпак с кънките Максим Ставийски или нещо такова,беше прегазил някои ваш приятел или познат пак ли щяхте да ми казвате да си гледам моята паница :screwy
ще си гледам в чуждите паници щото тая държава за едни е майка а за други е мащеха. :banghead:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пон 13 дек 2010 21:21

Подкрепям! С подписки няма да стане. Камъни дървета и БОЙ. Ама много, и от много хора. Но в БГ от времето на османците насам мъжете все повече намаляват, както и Българите. Остават само разни Евг. Минч-овци..... които ни управляват.

Един Бойко пролет не прави!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”