Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Мнениеот agent_kowalski » Нед 18 дек 2011 9:37

Благовест,
толерантност разбира се.Винаги се старая да бъда толерантен за каквото и да е.Ако щеш и някой в колоната на светофара,който се престроява постоянно винаги го пускам стига да е дал мигач.Въпреки че съм убеден че не всеки бърза и не всеки е на зор,но поне като даде мигач това е някакво отношение към останалите в движението.
за магистралата казваш изчакай тези ,които летят.еми ако се виждат чакаш.колко ти е видимостта назад..примерно километър.ако някой кара с 200 този километър го минава за под 20 секунди.ако аз изпреварвам два тира ,които примерно са дълги 50 метра с разстоянието между тях със 130,а те се движат със 120 ми трябва пффф близо 3 метра в секунда пак около 20 секунди и този вече ме вижда и святка защото трябва да намали.еми добре какво да направя колата ми е слаба смъкнал съм една предавка ,газта до пода и колкото може карам.все си мисля че като се движа с максималната скорост никой няма право да има морални и каквито и да е претенции спрямо мен.който иска да бърза да бърза стига да е разумно.как един път не видях някой с обикновенна кола да му се е наложило да бърза,а все разни мюнхенски котори и незнайни сув-ове.и точно защото трянва да има толерантност тоя пича трябва да си каже "абе чай да намаля тука човека да си изпревари и си карам" забравил е май увисналия голф с лепенката газ на баща му как върви на магистрала,тоест как не върви.сега разбирам някой да се лепне със 100 в лявата лента ,тогава да като не може колата не дей се мъчи,но щом колата е вдигнала 130 или 140 или колкото е скоростта е тъпо някой да ти святка.
един път го срещнах на една бензиностанция един такъв с една х6-ца святкаш и спрях зад него на криво,пича си седи вътре си сърба някакво сокче по ланци и къс ръкав зимата и му казах че му давам голфа да кара ,а аз зад него с неговата кола да светкам и той да се мъчи да пробие пода от натискане на газта.и тоя ме гледа и само вика премести колата МОЛЯ ТЕ че трябва да вървя и се прави че не знае за какво му говоря... :screwy

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 18 дек 2011 11:01

icoico написа:
tisho_psg написа:Да,докато манталитета ни е "ма как някакъв ще ми се катери на багажника и ще си позволява да ме изпревари" и аргументите за забрана на по-високи скорости са "аз съм тръгнал на някъде и искам да стигна жив" ще си караме на криви магистрали стари кочини,защото манталитета не ни позволява по-хубави неща.Сами сме си виновни за всичко,тва е.

Сети се през какво ми е дали някой ще ме изпревари ,стига да не се опитва да се пребие заедно с мен.Твърдя,че такава промяна на ограничението най-вече ще премахне още няколко ограничителя в кратуните на подобни субекти:
А... поначало причината за съществуването на шосетата изобщо и на магистралите в частност е желанието на хората да отидат някъде и да стигнат там по възможност живи.А какво ни позволявал манталитета...Хайтов чел ли си?Едно е да искаш ,друго е да можеш ,а трето и четвърто да го направиш :idea:

То бяха Бойко Борисов,Хайтов,Хеликоптери,Закони само и само да намери оправдание да не разрешават на тези с по-новите и по-бързи коли от твоята да карат по-бързо от теб,защото това ще те убие.Кажи с колко ще се увеличи броя на загиналите по пътищата при разрешена макс.скорост 140 и с колко ще намалеят загиналите при разрешена скорост 125км? Я дай статистика колко от тези дето те изпреварват всъщност правят опит за самоубийсто с твое участие? И как ще се намали броя им-като не се вдига скоростта ли?
Сякаш някой хора всъщност са коне с капаци и не могат да видят календара отстрани,че показва вече 2011година!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 18 дек 2011 11:43

tisho_psg написа:...То бяха Бойко Борисов,Хайтов,Хеликоптери,Закони само и само да намери оправдание да не разрешават на тези с по-новите и по-бързи коли от твоята да карат по-бързо от теб,защото това ще те убие.Кажи с колко ще се увеличи броя на загиналите по пътищата при разрешена макс.скорост 140 и с колко ще намалеят загиналите при разрешена скорост 125км? Я дай статистика колко от тези дето те изпреварват всъщност правят опит за самоубийсто с твое участие? И как ще се намали броя им-като не се вдига скоростта ли?
Сякаш някой хора всъщност са коне с капаци и не могат да видят календара отстрани,че показва вече 2011година!

Можеш ли да ми посочиш някакъв смислен аргумент в полза на увеличението на максималната скорост НАД почти всички лимити по света освен "да позволим на тези с по-новите и по-бързи коли да карат по-бързо и да не ги спират катаджиите"? И мнооого моля да не ми се дава Германия за пример ,по разбираеми причини mhihi

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 18 дек 2011 13:38

Да,мога-защото има участъци от нашите магистрали където не е опасно да се кара с по-висока скорост от 130км/ч и условията позволяват по-висока скорост.Това не е задължение винаги и навсякъде да се кара бързо.
И защо трябва да се сравняваме с другите държави винаги? Овцете ходят след стадото като тръгне на някъде,ние трябва да имаме кураж сами да си определяме поведението.Овцизма обаче ни пречи.
Ще чакам да ми отговориш и на моите въпроси :deal

tisho_psg написа:Кажи с колко ще се увеличи броя на загиналите по пътищата при разрешена макс.скорост 140 и с колко ще намалеят загиналите при разрешена скорост 125км? Я дай статистика колко от тези дето те изпреварват всъщност правят опит за самоубийсто с твое участие? И как ще се намали броя им-като не се вдига скоростта ли?

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 18 дек 2011 13:49

Увеличаване на максималната скорост на 140кмч - пълна глупост!
Ние имаме две магистрали и три отсечки който приличат на такива... По магистралите е пълно с участъци дето 140 ще те изхвърлят от пътя, понеже пътя е като за каруци... А ние ще вдигаме скоростта и ще се бием в гърдите след това че искаме да намалим смъртността по пътя...
И цялата работа е понеже сме първенци в Европа по глупост.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 18 дек 2011 14:05

Те и без това паметниците са доста!!!И като гледам все са машини с 6 скорости!!!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 18 дек 2011 14:47

tisho_psg написа:Да,мога-защото има участъци от нашите магистрали където не е опасно да се кара с по-висока скорост от 130км/ч и условията позволяват по-висока скорост.Това не е задължение винаги и навсякъде да се кара бързо.
И защо трябва да се сравняваме с другите държави винаги? Овцете ходят след стадото като тръгне на някъде,ние трябва да имаме кураж сами да си определяме поведението.Овцизма обаче ни пречи.
Ще чакам да ми отговориш и на моите въпроси :deal

tisho_psg написа:Кажи с колко ще се увеличи броя на загиналите по пътищата при разрешена макс.скорост 140 и с колко ще намалеят загиналите при разрешена скорост 125км? Я дай статистика колко от тези дето те изпреварват всъщност правят опит за самоубийсто с твое участие? И как ще се намали броя им-като не се вдига скоростта ли?

Да бе ,как не се сетих :Mr Green Fun Според някои даже има участъци ,където не е опасно да се кара с 200.Кога ще спрете да мислите за движението по пътищата като за някакво скапано драг-състезание?Виждал ли си някога истинска магистрала?Ограничение 140 има в Полша ,която е някъде около нас във върховете на топкласацията за брой убити по пътищата.Основна причина за което между другото е ниската култура на движение и несъобразена с пътните условия скорост.Броят им ще се намали с ежегоден психологически преглед и отнемане на СУМПС на лица с изразено агресивно поведение на пътя,но това в сферата на фантастиката...а статистика ще ти дам следната: ако правиш по 30-40-000 километра като мен предимно по магистрали неминуемо се срещаш поне няколко пъти в годината с опити за неумишлено убийство чрез катастрофа при висока скорост.Почти всеки от тях е предизвикан от турбогъзар с мощна кола.Виждал ли си наживо как изглежда такава катастрофа?

Виждаш ли двете коли най-отпред ,които всъщност са предизвикали тази?

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Нед 18 дек 2011 16:24

Всичко е до мислене колеги незначи че като караш голема кола требва да избиваш комплекси по патищата,това не е Европа :063: Всички тиа вапроси и мнения требва да мине време зада отлежат в нашите глави требва толерантност несамо на патя а и в живота това е всеки ден се сбласкваме с това и никои несе учи всеки казва абе даси гледат работата и това е ама не е така в живота :deal Това за катерене по багажници свирене и други ефекти е вапрос на етика има водачи които наистина несе саобразяват и почват да изпреварват като може да изчакат ама казват ще чака каде ще стигне :Mr Green Fun нали :D Мисленето е важно не скороста,карането по патищата е 1 вид изява на личноста но преди всичко трябва да бадем по толерантни, всеки може да допусне грешка може дасе изчака нали ама несе прави :063:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 22 дек 2011 1:04

след като е до мислене ,има ли обяснение факта че почти всеки кара на халогени и задни светлини за мъгла в ясно време?
за две седмици по бг пътищата ми направи впечатление още по фрапантен случай:всеки трети на магистрала първо се изнася да изпреварва без да погледне назад и чак след няколко секунди пуска мигача
по темата-аз лично съм за още малко над 140км/час-по добре по малка скорост от разрешеното ,отколкото санкции

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Чет 22 дек 2011 3:16

Не знам защо, но конкретно за нас българите като народ, като се напише, че ни се ограничава нещо и вдигаме голям шум. Ето и сега, вдигат "ограничението", но пак си остава "ограничение" и продължаваме да негодуваме. Ами ако може въобще да го няма, а?! По-добре ли ще е?!
Както много колеги пишат, манталитета е важен. Не може да има някакви възрастни водачи, на по над 60 години, и до вчера карали Жигулката с 90км/ч, а днес карат някой очукан "западняк" пак с толкова. Грешно е. Всички над 60 да им се отнеме правото да управляват автомобил. Ама виждате ли то било дискриминация. Не ми пука. Много добре мислят да направят възрастните шофьори да ходят на 2 години на очен преглед, даже всички трябва да ходят. Това е едно решение.
Да се заложи, да не могат да се вкарват автомобили над 7-8 години. И не да чета тук по форума теми от вида "Съвети за купуване на Голф2". Като нямаш пари, няма да караш. С тази "таратайка" си опасен за другите участници в движението, както и за себе си и семейството си.
И друго, за скоростните пътища. Предполагам сте забелязали, че по другите държави всеки път е направен с изходи/отклонения за отделните населени места. Тук подхода е коренно различен. "Не можело да откъсваме селото Х от цивилизацията, и главният път минава през центъра му". А знаем застаряващото все повече население, колко "бързо" може да пресече, колко "добре" е със зрението и слуха. Не става така, просто трябва от друго място да се почне, а не от вдигането на ограничението.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Чет 22 дек 2011 7:33

Няма как да се въведе такова ограничение при вноса на коли,тъй като лобистките кръгове няма да го допуснат.Въпросът не е в 20-годишния голф,а в това че както той така и жигулата на бай Иван минават един фиктивен технически преглед. :idea: .Колкото до пасивната сигурност на старите автомобили-за това две мнения е ясно че няма.
Сам по себе си автомобилът е един инструмент и се превръща в оръжие,заради некомпетентност,а не заради възрастта си(когато е изправен).

По-опасен е ония чичка в Х5-цата със самочувствие на властелин на пътя,щото като той изпревари неправилно и сече завоя, ония хора в старата таратайка ще станат на плескун,пък и тия в новата таратайка и те.

Иначе и аз съм за това да се засили контрола над водачите,не само при тези над 60.
Пътната инфраструктура на страната е тотално сбъркана и няма как да се направят обходни маршрути към градове,села и полянки,просто няма как да се случи това на този свят.
Приемете факта,че за да стигнете от точка А до точка Б,ще трябва да минаваме още 100 години през хиляди малки точици с много баби,дядовци,деца,кучета,кози,котки,крави и какво ли не.
Затова спазвайте ограниченията особенно в такива населени места-верно след 300км изминати по път,който не позволява висока средна скорост това е изнервящо,но нямаме друг избор,рискува се прекалено много за един половин час по-рано стигане

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 22 дек 2011 9:16

Aimbotfan айде сега глупости за възрастните водачи...имам познат 76 годишен карал цял живот лада и вартбург,сега кара един нисан да не ти казвм как ме е карал в София и по планински път..всичките маршруткаджии ще му завидят за каране в софия.не говоря за някакви тъпизми и разминавания на косъм,а за хубаво ,бързо,стегнато и премерено каране.да ти е удоволствие да се возиш и изобщо да не се притесняваш че ще се натресете някъде.
това че някой не вижда може да не вижда и на 30,като някой не вижда да си оправи очите ако може,ако го е страх да кара да не кара по-добре.
като цяло и аз съм на мнение че жените и възрастните хора не трябва да карат,но и от двете имам познати,пред които бледнея като шофьор,а съм пътувал наистина доста.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 22 дек 2011 9:42

Брей, толкова глупост на едно място! Пътищата са за придвижване от едно място до друго, без да застрашаваш нечий живот. Да пристигнеш невредим физически и психически.
Аман от състезатели и пишкомерци. Не мислех да пиша в тая тема, ала да попитам - кого, мислите, обслужва вдигането на максималната скорост? Като е свързана с увеличен разход на гориво?

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 22 дек 2011 9:46

Ми ползвай БДЖ тогава

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 22 дек 2011 9:46

muns това е ясно,идеята е че който си кара бавно ще кара бавно,който кара по-бързо пак ще го прави дори с тия 140.единици са тия който карат точно със 130 и сега ще карат точно със 140.така че който си мисли че ще увеличи потреблението на горива и печалбата си по този начин много не го е сметнал.
макар че ако така си мислят аз съм навит,защото е по-добре да си осигуряват приходи така отколкото с цената на колонката.който иска да кара по-бързо да им дава повече при,който не иска си е негово право.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”