Къде ви се е случвало да катастрофирате?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Къде сте катастрофирали

На магистрала
6
3%
На междуградски път
25
12%
На междуселски път
8
4%
В града
158
75%
В село
9
4%
На друго място
6
3%

Общо гласове: 212
Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Пет 09 мар 2007 9:07

В града бях на работа когато една мацка с Корса се опита да мине през колата ми

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 09 мар 2007 9:40

neon написа: Еми аз съм се удрял и в града и извън него- кое да пиша,а?! Освен това тези резултати не означават нищо- повечето хора карат колите си 95% от времето в града! Еми много ясно че вероятността да се ударят там е по-голяма!!!! :?

Ами посочи два отговора колега. Това не изкривява анализа на анкетата. Не съм писал, че не е желателно да се посочват повече от един отговор.

Не съм убеден за този процент, но дори и по-голямата част от нас да навъртат километрите в града, информацията е показателна за причините, довели до пътен инцидент. Може да се пусне отделна анкета за това. Аз лично изминавам средногодишно ок 60%-градско. Имал съм години, в които този процент е бил 50. :wink:

Потребителски аватар
OuT-OF-CoNtRoL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OuT-OF-CoNtRoL » Пет 09 мар 2007 10:15

И аз съм имал малко инциденти (да чукам на дърво , не толкова сериозни) , 1 път бях виновен , и поне 4 пъти мене са ме удряли , ама дееа тва голфе мноо здраво ;), един с едно ауди реши на светофара да мине през мене , че явно м,ного бързаше и ми се удари в предната броня ,та на мене ми падна пронята и се одра на ъгъла където тоя ме удари , а на пича му се огъна предната и задната врата + една сочна червена линия ,и понеже тоя не спря на време му се закачи задната броня за моята предна и тогава майче и двете паднаха, та човека ме помоли да не викаме КАТ , даде ми 40 лева , след завоя аз спрях , закачих си бронята и бях с 40 лева напред ;)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 09 мар 2007 10:20

dpp написа:
Ами посочи два отговора колега. Това не изкривява анализа на анкетата. Не съм писал, че не е желателно да се посочват повече от един отговор.

Е как да стане ? Аз гласувах веднъж, и не ми дава втори път. Предполагам не се налага да се регистрирам наново (като друг потребител) ? :wink:

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Пет 09 мар 2007 10:49

Да чукам на дърво.....още съм девствен в това отношение.....
:lol:
пу-пу-пу...да не ме урочаса сега някой :roll:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 09 мар 2007 10:55

1х градско - на завоя преди моста над ЖП линията от Надежда към Орион, с един форд ескорт комби дето за последен път е видял амортесьор в завода. Помогнах му и с малко несъобразена скорост и пясък по пътя. Задницата започна да ме изпреварва и благодарение на моите 2 месечни шофьорски умения паднаха големи танци на пътя като най-накрая приключиха в поляната през бордюра. За щастие се разминах със стълба ( 50-на сантиметра ме деляха ). Кофти беше че след това колата беше застанала на кантар та се наложи дърпане. След това на собствен ход...

Потребителски аватар
snider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snider » Нед 11 мар 2007 10:49

1 Паркирал Каката с ладата не ме видя на заден ход. :)
2 Спрял на къстовище Девойчето му дойде малко мястото за завиване. :) 3 И последния на пътя Шумен-Карнобат вечерта един глиган изскочи на 10-15м пред мен и го нокаутирах :D леко се разминах само фар и калник а глигана стана и избяга. :D :D

Потребителски аватар
Golf_Blade
Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
Двигател: M43B16

Мнениеот Golf_Blade » Нед 11 мар 2007 17:52

В Стара Загора, прибирах се по оживена улица в 5:23 след обед(помня го като ден днешен),когато ненадейно отсрани се появи мацка с много,ама много къса пола :!: :twisted: :!: Батко се загледа, и не видя че баничарката(Ситроен Ц15) пред него е спряла вече на червено и тряяяяяяяссссссс! Отворих му вратите на товарното без ръце! Хубавото беше че пича имаше пълно автокаско! :lol:

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Нед 11 мар 2007 18:14

катастрофа е пресилено да се каже, на едно кръстовище си подпряхме броните с един бус :oops: :oops: :oops:
а онзи ден един тъ*ак щеше да ме отнесе челно

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Нед 11 мар 2007 18:20

vesellin написа:катастрофа е пресилено да се каже, на едно кръстовище си подпряхме броните с един бус :oops: :oops: :oops:
а онзи ден един тъ*ак щеше да ме отнесе челно

Мен днес един Фиат в Младост 4 щеше да ме отнесе челно, но добре че го видях и излязох от пътя :roll: :?

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 11 мар 2007 20:57

мен са ме блъскали вътре в КАТ. един дядка с една лада се забля и ме шибна и с цялата си наглост взе да бибка с клаксона.мале като побеснях,таман купих колата някаде на 4-5 ден.мнооооо виках.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 11 мар 2007 21:04

Опазил ме Господ,още не съм правил ПТП!!!

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 13 мар 2007 16:46

Ще допълня картината на анлиза, който направих по-горе. Радостно е, че има колеги, на които не им се е случило да изпаднат до сега в неприятна ситуация по пътищатата. Искренно им пожелавам никога да не им се случва.
Утвърждава се факта, че невниманието е с най-голям дял, като причина за пътен инцидент. Неспазването на пътните знаци/маркировка и несъобразяването на пътните и метеорологични условия увеличават относителният си дял, но несобразената скорост все още държи второто място.
Не се срещат случаи, с изключение на един при който, колега е писал, че поради неопитността(млад шофьор) си все още е катастрофирал, слава Богу без да има други участници.
Има няколко случая които бих определил, като такива произтекли от надценяване на собствените и възможностите на автомобила. Ако трябва да им определя място в класацията, бих ги сложил м/у 4-та и 5-та позиция.
Вярно е, че както писаха мнозина лошото състояние на голяма част от пътната мрежа, а и техническото състояние на много МПС-та не са за пренебрегване. Но според мен, за да се подобри това положение и ние самите трябва да станем по-взискателни, както към себе си, така и към институциите отговрни затова.

Hertz™, аватара ти ми действа малко подтискащо, но пък има и крещящо подсещащ ефект, за да внимаваме да не се случи непоправимото.

Има промяна в темата, благодарение на която можете да пускате повече от един отговор. Вижте първия пост.

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 13 мар 2007 17:23

Изображение

Изображение

Изображение

Според мен тея са доста въздейставащи също.....

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 13 мар 2007 18:42

dpp написа:...Има промяна в темата, благодарение на която можете да пускате повече от един отговор. Вижте първия пост.

Вероятно това се отнася за тези, които още не са гласували. За тези като мен, които вече са гласували, промяна няма.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”