Става въпрос за нов РАВ4 2.2 D4-D, 136ps, беше на 54 км като го взех от шоуруума

.
Моите първи впечатления са повече от добри. Автомобилът се държи прекрасно на пътя, дори в поредица от завои /Петрохан/ е много приятен за каране. Няма никакво олюляване или какъвто и да е било недостатък в поведението, породен от по-високия център на тежестта. Същото важи и при рязка смяна на посоката на движение. Воланът реагира много директно. Седалките са добри, дори при дълго пътуване, можеше да имат съвсем малко повече странична опора, но това са капризи от Пасата.
Двигателят е добър. Ускорява както си му е реда. Има много голяма еластичност, приятен е за каране, и дори на високи предавки ускорява приятно и без много газ. При пълно натоварване с петима пътници, пълен багажник и включен климатроник не се усеща липса на мощност. Турбината изглежда внушително голяма. Много е приятно да се управлява автомобилът на шеста скорост, и при 100 км/ч да се започне ускоряване. За сега не съм пробвал максимална скорост - малко по-внимателно първите няколко хиляди километра, както и избягване на много резки ускорявания от място докато се поразработи двигателят.
Купето е много просторно. При условие, че съм 189см, като си наглася удобно за мен седалката, отзад има достатъчно място. Багажникът е голям, има удобни кутии в пода за дребен багаж. Уредите се супер удобни, има добра уредба със сд чейнджър за 6 диска и управление от волана. Двузоналния климатроник работи супер, охлажда бързо купето, управлението му е много лесно с огромни бутони, може и без да се гледа в тях. Обезшумяването е на ниво. Много приятни са воланът и скоростният лост от кожа. Единствен недостатък са малко по-евтините материали на таблото, но пък кой пипа постоянно таблото - все пак воланът, скоростният лост и дръжките на вратите са супер удобни и приятни на допир.
Леки колебания при превключването от първа на втора, но за сега отдавам това на факта, че не съм свикнал на чисто новия съединител и скоростна кутия - угасих няколко пъти даже
Както беше написано в едно авто списание - получавате много автомобил за парите си. За мен много добър, отличен автомобил. Силен конкурент на Тигуан.