Мнение за RAV 4!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 28 май 2008 13:38

Хахахахаха
то какво му остава на човек, да си кара старото паджеро както прави баща ми.Амам човека си оди по горите с него.
ТЕ няма как да не са паркетни след като мъкнат 18, 19 цолови джанти с гуми по 245 и нагоре, амам понеже човеко иска високи скорости да дига, с писалки не става тая работа.

И пак никои не ми каза на кое друго джипче таблото е по малко пластмасова и по не дървено.
Посочете ми поне едно.
Кажете кое е по добро от него молим ви се, па мое и да се съглася:)
:arrow:
Понеже преди година ги разглеждах сичките, та за това питам?

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 28 май 2008 13:45

zaro написа:Хахахахаха
то какво му остава на човек, да си кара старото паджеро както прави баща ми.Амам човека си оди по горите с него.
ТЕ няма как да не са паркетни след като мъкнат 18, 19 цолови джанти с гуми по 245 и нагоре, амам понеже човеко иска високи скорости да дига, с писалки не става тая работа.

И пак никои не ми каза на кое друго джипче таблото е по малко пластмасова и по не дървено.
Посочете ми поне едно.
Кажете кое е по добро от него молим ви се, па мое и да се съглася:)

Ми да - старото Паджеро, ако се подържа добре, ще надживее всички нови Рав-ове.
А от този клас джипчета мисля, че БМВ Х3 е с по-качествени материали, и не е много по-скъпо - ама си е цифра пак.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 28 май 2008 13:46

Мене пък и то ми е доста дървено.
Новото джипче на хонда по ме кефи.

Абе като цяло се примирете че новите коли не са като старите и тва е :)
всичките са еднакво дървени :) само френските са малко по дървени:)

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Сря 28 май 2008 13:54

Ами може ли въобще тези "бутикови" джипове да се нарекат джипове! Единствено Тойота си остава за мене фирма която запази свойте джипо и те все още са тези високопроходими коли, не случайно Тойотите са по 100 000лв и нагоре, за разлика от другите от 40 000 до 60-70 000лв. То самата цена си казва разликата!

Потребителски аватар
ВАН
Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
Двигател: PN

Мнениеот ВАН » Сря 28 май 2008 14:03

zaro написа:Кажете кое е по добро от него молим ви се, па мое и да се съглася:)

Ясно, какво те е мъчило!
Споко, по-убаФ от твоя нема :lol:

Никой нямаше да се разсърди, ако беше казал и какво му е хубавото и ако го беше сравнил с другите, които си ги гледал. Ама с гледане не става!

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Сря 28 май 2008 14:09

Тва се опитвам да ти обясня, че с гледане нестава, качи се, покарай, усети колата на пътя.
Иначе аз имам пасат Б5 и си го карам него, нямам рав 4 за да го хваля, просто имам наблюдени върху него и със останал с доста положително мнение.
Колата е много удобна за каране, доста пъргава, доста икономична.
на сняг има добро поведение!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 28 май 2008 18:31

connor cane написа:150-коньовия дизел не е лош.

Няма такъв, предполагам говориш за някой друг модел, на РАВ4 са само два дизелите - 136 и 177 к.с., като последния нещо не се предлага в БГ в момента, заради хубавата ни нафта най-вероятно. :wink:
Иначе като я взема, ще споделя впечатления, и с удоволствие ще я докарам на някоя месечна среща, да обсъдим предимства и недостатъци.

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Сря 28 май 2008 19:47

AUDI allroad е колата която би паснала идеално за пътищата по които караме, но цената му много висока! Шкода скаут също става, но нея започнаха да я правят 2008г. и трябва да се купи нова, пък и не е ясно дали е читава. В момента имаме един дизелов авенсис от който сме много доволни с изключение на маховика, които ни излезе 3700лв :shock и това е причината да се спрем на равчето.
Мисля да проверя и как стои въпроса и с Витарата, един колега я коментира че е добро джипче!
Колата най-вероятно ще е бенз за да и се сложи газ инжекция.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 28 май 2008 20:56

dobrinb написа:
connor cane написа:150-коньовия дизел не е лош.

Няма такъв, предполагам говориш за някой друг модел, на РАВ4 са само два дизелите - 136 и 177 к.с., като последния нещо не се предлага в БГ в момента, заради хубавата ни нафта най-вероятно. :wink:
Иначе като я взема, ще споделя впечатления, и с удоволствие ще я докарам на някоя месечна среща, да обсъдим предимства и недостатъци.

Oпа...проверих...136 конски сили е този, за които става дума :oops: :oops: .
Двойката бензин май е 150 коня и оттам съм се объркал. :lol: Моля да ме извините за подвеждащата информация. :wink: :arrow:
mod edit: dobrinb

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Сря 28 май 2008 22:04

Какво мислите за това джипче:

http://mobile.bg/pcgi/main.cgi

34300 ЛВ.

Данни:
Дата на производство - август 2007 г.
Тип двигател - Бензинов
Мощност (к.с.) - 140 к.с.
Скоростна кутия - Ръчна
Категория - Дълга база
Пробег - 20000 км
Цвят - Черен

Особености:
4x4
ABS
Airbag
Аларма
Ел. Огледала
Ел. Стъкла
Застраховка
Имобилайзер
Климатик
Лети джанти
Лизинг
Металик
Серво управление
Стерео уредба
Халогенни фарове
Центр. заключване

Допълнителна информация:
нова кола, перфекна. без забележки. 2 години гаранция. Нови гуми. Климатроник.

Продавач:
Регион: София
тел.: 0884999667

публикувана в 17:40 часа
на 26 май, 2008 год.

Обявата е посетена XXXXX пъти.

Suzuki Grand vitara

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 29 май 2008 20:55

На мен ми изглежда добре, само провери дали няма някакви вноски, или знам ли. Цената е доста добра. Иначе аз не съм фен на бензина, ама щом сте решили ...

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Вто 03 юни 2008 18:23

И аз да се изкажа (за РАВ4) от личен опит на таквоз служебно за 6 месеца. Чудна кола (наистина), ама невороятен пластмасор ... Нема такава пластмаса просто от 20 години. Абе материали Голф 2. Иначе е добре .... Харесва ми. Единственото ми възражение, че тая пластмаса 60 бона нема как да струва ... :!: :!: :!:

Потребителски аватар
DanZki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DanZki » Вто 03 юни 2008 18:28

Имам преки впечатления и от последното поколение РАВ4 и от второто.Мога да кажа само добри неща и за скорости и за двигатели.И двата са с 2.0 л бензинови двигатели автомат и досега само смяна на консумативи и нищо друго.Вярно,че не става да го вкараш в 3 метра кал,но се съмнявам колегата да търси точно това :wink:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 03 юни 2008 21:53

Става въпрос за нов РАВ4 2.2 D4-D, 136ps, беше на 54 км като го взех от шоуруума :Mr Green Fun .
Моите първи впечатления са повече от добри. Автомобилът се държи прекрасно на пътя, дори в поредица от завои /Петрохан/ е много приятен за каране. Няма никакво олюляване или какъвто и да е било недостатък в поведението, породен от по-високия център на тежестта. Същото важи и при рязка смяна на посоката на движение. Воланът реагира много директно. Седалките са добри, дори при дълго пътуване, можеше да имат съвсем малко повече странична опора, но това са капризи от Пасата.
Двигателят е добър. Ускорява както си му е реда. Има много голяма еластичност, приятен е за каране, и дори на високи предавки ускорява приятно и без много газ. При пълно натоварване с петима пътници, пълен багажник и включен климатроник не се усеща липса на мощност. Турбината изглежда внушително голяма. Много е приятно да се управлява автомобилът на шеста скорост, и при 100 км/ч да се започне ускоряване. За сега не съм пробвал максимална скорост - малко по-внимателно първите няколко хиляди километра, както и избягване на много резки ускорявания от място докато се поразработи двигателят.
Купето е много просторно. При условие, че съм 189см, като си наглася удобно за мен седалката, отзад има достатъчно място. Багажникът е голям, има удобни кутии в пода за дребен багаж. Уредите се супер удобни, има добра уредба със сд чейнджър за 6 диска и управление от волана. Двузоналния климатроник работи супер, охлажда бързо купето, управлението му е много лесно с огромни бутони, може и без да се гледа в тях. Обезшумяването е на ниво. Много приятни са воланът и скоростният лост от кожа. Единствен недостатък са малко по-евтините материали на таблото, но пък кой пипа постоянно таблото - все пак воланът, скоростният лост и дръжките на вратите са супер удобни и приятни на допир.
Леки колебания при превключването от първа на втора, но за сега отдавам това на факта, че не съм свикнал на чисто новия съединител и скоростна кутия - угасих няколко пъти даже :oops:
Както беше написано в едно авто списание - получавате много автомобил за парите си. За мен много добър, отличен автомобил. Силен конкурент на Тигуан.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 03 юни 2008 22:41

dobrinb написа:Става въпрос за нов РАВ4 2.2 D4-D, 136ps, беше на 54 км като го взех от шоуруума :Mr Green Fun .
Моите първи впечатления са повече от добри. Автомобилът се държи прекрасно на пътя, дори в поредица от завои /Петрохан/ е много приятен за каране. Няма никакво олюляване или какъвто и да е било недостатък в поведението, породен от по-високия център на тежестта. Същото важи и при рязка смяна на посоката на движение. Воланът реагира много директно. Седалките са добри, дори при дълго пътуване, можеше да имат съвсем малко повече странична опора, но това са капризи от Пасата.
Двигателят е добър. Ускорява както си му е реда. Има много голяма еластичност, приятен е за каране, и дори на високи предавки ускорява приятно и без много газ. При пълно натоварване с петима пътници, пълен багажник и включен климатроник не се усеща липса на мощност. Турбината изглежда внушително голяма. Много е приятно да се управлява автомобилът на шеста скорост, и при 100 км/ч да се започне ускоряване. За сега не съм пробвал максимална скорост - малко по-внимателно първите няколко хиляди километра, както и избягване на много резки ускорявания от място докато се поразработи двигателят.
Купето е много просторно. При условие, че съм 189см, като си наглася удобно за мен седалката, отзад има достатъчно място. Багажникът е голям, има удобни кутии в пода за дребен багаж. Уредите се супер удобни, има добра уредба със сд чейнджър за 6 диска и управление от волана. Двузоналния климатроник работи супер, охлажда бързо купето, управлението му е много лесно с огромни бутони, може и без да се гледа в тях. Обезшумяването е на ниво. Много приятни са воланът и скоростният лост от кожа. Единствен недостатък са малко по-евтините материали на таблото, но пък кой пипа постоянно таблото - все пак воланът, скоростният лост и дръжките на вратите са супер удобни и приятни на допир.
Леки колебания при превключването от първа на втора, но за сега отдавам това на факта, че не съм свикнал на чисто новия съединител и скоростна кутия - угасих няколко пъти даже :oops:
Както беше написано в едно авто списание - получавате много автомобил за парите си. За мен много добър, отличен автомобил. Силен конкурент на Тигуан.

Напълно съм съгласен :006: :006: :006:
Аз на нашето му викам тупалката!
Друго е да изказва мнение някой който я е покарал малко тая кола!

И пак казвам - не очаквайте чудо от една кола - това е просто кола!

И колега - честито:) много безавариини ти желая:)
ако не си си сложил Блутут го направи, доста е удобно!
също така те съветвам да си сложиш калобрани ако нямаш, някой казват че не имй харесват, обаче да са доста практични
:)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”