Хубавото е, че ако не е много голям го ремонтират успешно и не създава повече проблеми, до края на живота на гумата.
xploda написа:някакси по-бързо набира, но спирам много трудно. Първите няколко пъти със солидно пищене на гуми. Не знам що така, ама трудно си спират. Сега винаги на скорост спирам да не се претрепя някъде или някого.
MMX написа:xploda написа:някакси по-бързо набира, но спирам много трудно. Първите няколко пъти със солидно пищене на гуми. Не знам що така, ама трудно си спират. Сега винаги на скорост спирам да не се претрепя някъде или някого.
1) точно от гумите набира по-бързо сигурно
2) зимни гуми щом на сухо не спират лесно представи си на сняг какво ще е. като цяло - анти-удар си направил с тоя матадор, предполагам в снега ще разбереш
MMX написа:xploda написа:някакси по-бързо набира, но спирам много трудно. Първите няколко пъти със солидно пищене на гуми. Не знам що така, ама трудно си спират. Сега винаги на скорост спирам да не се претрепя някъде или някого.
2) зимни гуми щом на сухо не спират лесно представи си на сняг какво ще е. като цяло - анти-удар си направил с тоя матадор, предполагам в снега ще разбереш
stefan4o написа:2. Зимните гуми спират най-добре на сняг. На сухо, на мокро имат доста по-лош сп.път от всесезонните и чисто летните.
stefan4o написа:MMX написа:xploda написа:някакси по-бързо набира, но спирам много трудно. Първите няколко пъти със солидно пищене на гуми. Не знам що така, ама трудно си спират. Сега винаги на скорост спирам да не се претрепя някъде или някого.
1. Да, ако за един размер по-малки. Давам пример с мен. Карам лятото със 195/50/15, зимата със 175/70/13, разликата в ускорението си е осезаема и се усеща, повярвай ми. При по-слабите мотори се усеща повече разликата, при по-яките по-малко, но я има и почти не се усеща.
2. Зимните гуми спират най-добре на сняг. На сухо, на мокро имат доста по-лош сп.път от всесезонните и чисто летните.
Ми имам по 500 км на седмица,без значение от метереологичните условия,не съм имал проблем.Ти виждам,че си много компетентен,сподели ни с какво караш ти,на каква кола и колко опит имаш,че само мнения за марките чета от теб,пък и като не споделиш,не си в темата.Вярно,че е Матадор,ама не всеки човек може да си позволи скъпа гума,още повече в размер на 16 цола.MMX написа:stefan4o написа:2. Зимните гуми спират най-добре на сняг. На сухо, на мокро имат доста по-лош сп.път от всесезонните и чисто летните.
С летните на сухо и на прах редовно се усеща превъртане. Като сложа зимните няма такова нещо. Въобще не съм съгласен, че спират по-зле - освен ако не е +40 градуса температурата. А за Матадор всеобщото мнение е, че са много зле. Явно има единици, които си хвалят своето или си затварят очите.
MMX написа:stefan4o написа:2. Зимните гуми спират най-добре на сняг. На сухо, на мокро имат доста по-лош сп.път от всесезонните и чисто летните.
С летните на сухо и на прах редовно се усеща превъртане. Като сложа зимните няма такова нещо. Въобще не съм съгласен, че спират по-зле - освен ако не е +40 градуса температурата. А за Матадор всеобщото мнение е, че са много зле. Явно има единици, които си хвалят своето или си затварят очите.
Един написа:Виж цената на Матадор и после го хвали. Аз специално не разбирам идеята да се изхвърля някой с нископрофилни гуми 16" и в същото време да прави икономии от марката. Почти като Порше на газ.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 53 госта