Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот evgenyh » Нед 07 ное 2010 16:28

И аз мисля, че от балон спасение няма :? На моите летни Бриждстоун Туранца ер300 205/55/16 също се случи за съжаление. Правил съм и на Мишелин и Файърстоун(чисто нов :evil: )
Хубавото е, че ако не е много голям го ремонтират успешно и не създава повече проблеми, до края на живота на гумата.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 07 ное 2010 16:49

дали е скъпа или евтина гумата, дали е с по-висок скоростен индекс или с по-нисък, няма значение-балони лесно стават.А при нископрофилните даже може да среже отстрани гумата както и джантата си замине де.Гледайте си по-често налягането в гумите зимно време, но не помпете гумата прекалено много, за да не ви търсят в нивите покрай пътя.
http://www.clubford.org/portal/content/view/102/95/

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Нед 07 ное 2010 23:49

Тази зима съм с 4 чисто нови Matador - MP59. Чудих се дали тези или Barum Polaris2, исках да поръчам барумките, ама го нямаха в наличност и поръчах матадорките. Впечатление досега - колата си вози по-меко, някакси по-бързо набира, но спирам много трудно. Първите няколко пъти със солидно пищене на гуми. Не знам що така, ама трудно си спират. Сега винаги на скорост спирам да не се претрепя някъде или някого.

Потребителски аватар
Fandak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fandak » Пон 08 ное 2010 12:02

Сложих 4 броя Ultra grip 7+ миналата седмица.
Уж са тихи4ки но за спиране и старт не мога да коментирам много, понеже температурите са много високи, а гумите са от по-меките( в сравнение с Континентал-а), та усилено ги пазя от излишни натоварвания.
чудех се между тях алпин а4, но баща ми има опит с ultra grip 7+ и са го измъквали от гилеми снегове :bowdown
реших да се доверя на неговия опит та да няма после :banghead: :banghead: в някой сервиз

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пон 08 ное 2010 12:53

xploda написа:някакси по-бързо набира, но спирам много трудно. Първите няколко пъти със солидно пищене на гуми. Не знам що така, ама трудно си спират. Сега винаги на скорост спирам да не се претрепя някъде или някого.

1) точно от гумите набира по-бързо сигурно :)
2) зимни гуми щом на сухо не спират лесно представи си на сняг какво ще е. като цяло - анти-удар си направил с тоя матадор, предполагам в снега ще разбереш

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 08 ное 2010 12:54

MMX написа:
xploda написа:някакси по-бързо набира, но спирам много трудно. Първите няколко пъти със солидно пищене на гуми. Не знам що така, ама трудно си спират. Сега винаги на скорост спирам да не се претрепя някъде или някого.

2) зимни гуми щом на сухо не спират лесно представи си на сняг какво ще е. като цяло - анти-удар си направил с тоя матадор, предполагам в снега ще разбереш

bullshit

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 08 ное 2010 13:19

MMX написа:

1. Да, ако за един размер по-малки. Давам пример с мен. Карам лятото със 195/50/15, зимата със 175/70/13, разликата в ускорението си е осезаема и се усеща, повярвай ми. При по-слабите мотори се усеща повече разликата, при по-яките по-малко, но я има и почти не се усеща.
2. Зимните гуми спират най-добре на сняг. На сухо, на мокро имат доста по-лош сп.път от всесезонните и чисто летните.

Потребителски аватар
Малко_Направен
Автомобил: Mercedes W203
Двигател: 270 CDI

Мнениеот Малко_Направен » Пон 08 ное 2010 16:24

Трета поредна зима с Матадор MP59,доволен съм много.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Пон 08 ное 2010 16:52

stefan4o написа:2. Зимните гуми спират най-добре на сняг. На сухо, на мокро имат доста по-лош сп.път от всесезонните и чисто летните.

С летните на сухо и на прах редовно се усеща превъртане. Като сложа зимните няма такова нещо. Въобще не съм съгласен, че спират по-зле - освен ако не е +40 градуса температурата. А за Матадор всеобщото мнение е, че са много зле. Явно има единици, които си хвалят своето или си затварят очите.

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Пон 08 ное 2010 16:59

stefan4o написа:
MMX написа:

1. Да, ако за един размер по-малки. Давам пример с мен. Карам лятото със 195/50/15, зимата със 175/70/13, разликата в ускорението си е осезаема и се усеща, повярвай ми. При по-слабите мотори се усеща повече разликата, при по-яките по-малко, но я има и почти не се усеща.
2. Зимните гуми спират най-добре на сняг. На сухо, на мокро имат доста по-лош сп.път от всесезонните и чисто летните.

От 205/50/16 сега съм на 195/50/15. Според мен спират по-зле от летните по няколко причини - шарката е асиметрична и много особена такава, на летните е симетрична - такава на която каналите са от центъра на гумата към периферията. Другата причина според мен е повърхостта на сцепление - ако с летните съм има примерно 20 кв.см. контакт сега съм с опрделено бяа по-малко. Другото са атмосферните условия. Като ги смених преди 2-3 седмици си беше яко студ тук в Бърно, вечерта до 1 градуса пада температурата, рано сутринта като тръгвам за работа 3-4 градуса, а сега се постопли времето, та ми се струва, че като застудее трайно под 5-6 градуса, ще може да се покаже гумата какво може :roll: .

Потребителски аватар
Малко_Направен

Мнениеот Малко_Направен » Пон 08 ное 2010 20:21

MMX написа:
stefan4o написа:2. Зимните гуми спират най-добре на сняг. На сухо, на мокро имат доста по-лош сп.път от всесезонните и чисто летните.

С летните на сухо и на прах редовно се усеща превъртане. Като сложа зимните няма такова нещо. Въобще не съм съгласен, че спират по-зле - освен ако не е +40 градуса температурата. А за Матадор всеобщото мнение е, че са много зле. Явно има единици, които си хвалят своето или си затварят очите.
Ми имам по 500 км на седмица,без значение от метереологичните условия,не съм имал проблем.Ти виждам,че си много компетентен,сподели ни с какво караш ти,на каква кола и колко опит имаш,че само мнения за марките чета от теб,пък и като не споделиш,не си в темата.Вярно,че е Матадор,ама не всеки човек може да си позволи скъпа гума,още повече в размер на 16 цола.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пон 08 ное 2010 21:20

Виж цената на Матадор и после го хвали. Аз специално не разбирам идеята да се изхвърля някой с нископрофилни гуми 16" и в същото време да прави икономии от марката. Почти като Порше на газ.

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 09 ное 2010 0:49

MMX написа:

а ти как мислиш-при 30градуса температура на въздуха, колко ще е температурата на асфалта в слънчево време?

Потребителски аватар
Малко_Направен

Мнениеот Малко_Направен » Вто 09 ное 2010 10:15

Един написа:Виж цената на Матадор и после го хвали. Аз специално не разбирам идеята да се изхвърля някой с нископрофилни гуми 16" и в същото време да прави икономии от марката. Почти като Порше на газ.

Ми аз я знам цената на Матадора,защото съм си го плащал.И не ги хваля,а просто споделих моето мнение.Предлагам да не спорим,просто кажи и ти с какви гуми си и дали си доволен,за да си в темата,както всички останали.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 09 ное 2010 11:52

Ами пристигна ми поредната поръчка от автогуми 4бр Сава 205/55/16. На вид са доста стабилни и цената е 146лв. В тоя размер за тея пари само някви матадорки и америки които са... гола вода. Дот юли 2010 :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”