За ксенона

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: За ксенона

Мнениеот niks76 » Вто 08 ное 2011 23:32

НЯМА какво да гледа технотест-на фаровете си има означения за халогенна крушка и за ксенонова :idea:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 08 ное 2011 23:41

niks76 написа:НЯМА какво да гледа технотест-на фаровете си има означения за халогенна крушка и за ксенонова :idea:

Ела в България по тъмно и се опитай да обясниш на тъп катаджия как на фара ти си има означение mhihi

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Сря 09 ное 2011 1:20

niks76 написа:НЯМА какво да гледа технотест-на фаровете си има означения за халогенна крушка и за ксенонова :idea:

Да, но точно това не пише, когато напишат в закона като допълнение кое означение е за халоген и кое за HID е тогава вече ще съм съгласен ....Чичко милиционер ще се наведе и ще каже кое как .....А сега и супер изряден да съм, пак ако иска ще се опита да ми напише фиш или акт ....

....и някой разбра ли с какво мерят заслепяването и изобщо мерят ли го .. или мижат в леко наведена поза :mrgreen:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 09 ное 2011 9:16

maxpayne написа:

Ела в България по тъмно и се опитай да обясниш на тъп катаджия как на фара ти си има означение mhihi

дано не му се налага на катаджията да му обяснявам,махнал съм старите фарове с лупа и съм сложил оригинални фарове за биксенон;бях с китайските крушки и ги замених с маркови,та ще има да си хортуваме доста докато се изясним-не съм дал една шапка пари за да ми се прави някой че е хванал бога за рога.в актовете има поле за възражение,а закона за ксенон няма да се доуточни без някое и друго гражданско съдебно дело срещу недомислената законова система
п.п нямам все още инсталирана системата за автоматично регулиране на фаровете,но по тоя въпрос и на технотест може да се спори дали заслепява или не-в закона за светлинните уредби има доста пропуски все още

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 09 ное 2011 11:04

DA@KA написа:[Абсолютно си прав,ключовата дума е РЕЛЕТА.Повечето коли нямат такива и за това колегите се радват толкова на ксенона.

Не се изказвай неподготвен чул недовидял .Релетата могат да помогнат на дърт автомобил с голям пад в кабелите.
На Г# сложих релета на къси и дълги още през 2005г. Оригинални фарове Хела без да е почернели рефлекторите или паднало покритие . Сложих Н1 4300К ксенон 2009 г е няма никаква база за сравнение в осветяването на пътя.Фаровете са регулирани и никой не е святкал , че го заслепявам.
На Шарана тия дни ще сложа Биксенон Н4 4300К
И хората в ЕС карат по пътища, а не по лунен или марсиански пейзаж !!Дори 1 магистрала няма като хората направена, а хората са изподубчили Алпите още преди 2 века

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 09 ное 2011 14:30

И да се върна на въпроса си, някой знае ли как можеш да си... не знам коя е думата, айде да го наречем узакониш, макар че няма нищо незаконно, та как можеш да си узакониш фарове с лупа и съответно ксенон?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 09 ное 2011 15:07

maxpayne написа:И да се върна на въпроса си, някой знае ли как можеш да си... не знам коя е думата, айде да го наречем узакониш, макар че няма нищо незаконно, та как можеш да си узакониш фарове с лупа и съответно ксенон?

Ако са купени в ЕС магазин си имат сертификат .Трябва да се преведе само.
Например за дневни светлини в събота видях 1 "адски скъп" кит за Мерцедес на "безумната цена" от 26 евро.Вътре в кутията си иамше сертификат за дневни светлини .. Иначе тука бецален на технотест поне 380 лв

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 09 ное 2011 15:54

kris11 написа:Иначе тука бецален на технотест поне 380 лв

И пак не е сигурно, понеже те най-вероятно се водят по европейските изисквания - т.е. ще гледат и за измиване и автоматично ниворегулиране...
А относно фаровете с лупи - досега никъде не съм видял в сайт на производител на "афтърмаркет" фарове (Dectane, примерно) нещо различно от "тези фарове НЕ СА НАПРАВЕНИ за ксенон"... Т.е. най-вероятно няма такива със сертификат (съответно на фара да има буква D, май...).
DRL е друго - там трябва да има Е4 сертификат, но той изглежда е по-лесен за издаване и легалните LED DRL-и го имат (в смисъл че се намират лесно такива).

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 09 ное 2011 16:37

slimmer написа:съответно на фара да има буква D, май...

Знам за E-marked фарове, за D не съм чувал

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 09 ное 2011 16:47

maxpayne написа:
slimmer написа:съответно на фара да има буква D, май...

Знам за E-marked фарове, за D не съм чувал

Ето какво значат буквичките:
http://www.avto-xenon.ru/article-31
Предполагам, че важи и за ЕС... И предполагам, че дори да сложиш авторегулиране и миене, ако си вградил лупи (като мен) в халогенни фарове или си си купил фарове, на които няма D, гориш (и аз)... По сегашния BG закон обаче, както никъде не се споменава за подобно нещо, надали може основателно да се заяждат, освен за частта "структурни промени". Ама за там вече трябва да се пита някой разбиращ чичко полицай/проверяващ...

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 09 ное 2011 20:37

slimmer написа:ще гледат и за измиване и автоматично ниворегулиране...

Аз съм готов да се хвана на бас, че има коли излязли от завода с Xenon и без нивомат. Какво правят с такива?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 09 ное 2011 20:52

Не се обзалагай Ради. Шурея има Октавия фейслифтова 2002 модел. Сложи си оригинални фарове на RS ли бяха или от L&C с лупа и ксенон и да ти кажа има авт.регулиране. Интересното е как точно е реализирано, щото преди го нямаше, а той мисля не е слагал нищо друго освен фаровете допълнително.

Последна промяна от stefan4o на Сря 09 ное 2011 21:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 09 ное 2011 20:59

stefan4o написа: Интересното е как точно е реализирано, щото преди го нямаше, а той мисля не е слагал нищо друго освен фаровете допълнително.

На принципа на махалото предполагам и някакви компенсатори (може и да са магнитни).

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 09 ное 2011 21:02

НеАм идея, но като пусне фаровете и нивоматът ги вдига и регулира сам, напълно автоматично, просто виждам как светлината сама се намества на стената отсреща :bowdown

Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Мнениеот mircho82 » Чет 10 ное 2011 0:19

При мен е долу на предния носач и е нещо като потенциометър според мен. Само при първоначален старт на колата се адаптират според натовареността на кантара. А при Пасатата действат и по време на движение,най-вероятно и при Шкодата е така. mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”