За ксенона
- niks76
- VW експерт

- Автомобил:
- Двигател:
Re: За ксенона
НЯМА какво да гледа технотест-на фаровете си има означения за халогенна крушка и за ксенонова 
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:НЯМА какво да гледа технотест-на фаровете си има означения за халогенна крушка и за ксенонова
Ела в България по тъмно и се опитай да обясниш на тъп катаджия как на фара ти си има означение

niks76 написа:НЯМА какво да гледа технотест-на фаровете си има означения за халогенна крушка и за ксенонова
Да, но точно това не пише, когато напишат в закона като допълнение кое означение е за халоген и кое за HID е тогава вече ще съм съгласен ....Чичко милиционер ще се наведе и ще каже кое как .....А сега и супер изряден да съм, пак ако иска ще се опита да ми напише фиш или акт ....
....и някой разбра ли с какво мерят заслепяването и изобщо мерят ли го .. или мижат в леко наведена поза
- niks76
- VW експерт

- Автомобил:
- Двигател:
maxpayne написа:niks76 написа:НЯМА какво да гледа технотест-на фаровете си има означения за халогенна крушка и за ксенонова
Ела в България по тъмно и се опитай да обясниш на тъп катаджия как на фара ти си има означение
дано не му се налага на катаджията да му обяснявам,махнал съм старите фарове с лупа и съм сложил оригинални фарове за биксенон;бях с китайските крушки и ги замених с маркови,та ще има да си хортуваме доста докато се изясним-не съм дал една шапка пари за да ми се прави някой че е хванал бога за рога.в актовете има поле за възражение,а закона за ксенон няма да се доуточни без някое и друго гражданско съдебно дело срещу недомислената законова система
п.п нямам все още инсталирана системата за автоматично регулиране на фаровете,но по тоя въпрос и на технотест може да се спори дали заслепява или не-в закона за светлинните уредби има доста пропуски все още
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
DA@KA написа:[Абсолютно си прав,ключовата дума е РЕЛЕТА.Повечето коли нямат такива и за това колегите се радват толкова на ксенона.
Не се изказвай неподготвен чул недовидял .Релетата могат да помогнат на дърт автомобил с голям пад в кабелите.
На Г# сложих релета на къси и дълги още през 2005г. Оригинални фарове Хела без да е почернели рефлекторите или паднало покритие . Сложих Н1 4300К ксенон 2009 г е няма никаква база за сравнение в осветяването на пътя.Фаровете са регулирани и никой не е святкал , че го заслепявам.
На Шарана тия дни ще сложа Биксенон Н4 4300К
И хората в ЕС карат по пътища, а не по лунен или марсиански пейзаж !!Дори 1 магистрала няма като хората направена, а хората са изподубчили Алпите още преди 2 века
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
И да се върна на въпроса си, някой знае ли как можеш да си... не знам коя е думата, айде да го наречем узакониш, макар че няма нищо незаконно, та как можеш да си узакониш фарове с лупа и съответно ксенон?
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
maxpayne написа:И да се върна на въпроса си, някой знае ли как можеш да си... не знам коя е думата, айде да го наречем узакониш, макар че няма нищо незаконно, та как можеш да си узакониш фарове с лупа и съответно ксенон?
Ако са купени в ЕС магазин си имат сертификат .Трябва да се преведе само.
Например за дневни светлини в събота видях 1 "адски скъп" кит за Мерцедес на "безумната цена" от 26 евро.Вътре в кутията си иамше сертификат за дневни светлини .. Иначе тука бецален на технотест поне 380 лв
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
kris11 написа:Иначе тука бецален на технотест поне 380 лв
И пак не е сигурно, понеже те най-вероятно се водят по европейските изисквания - т.е. ще гледат и за измиване и автоматично ниворегулиране...
А относно фаровете с лупи - досега никъде не съм видял в сайт на производител на "афтърмаркет" фарове (Dectane, примерно) нещо различно от "тези фарове НЕ СА НАПРАВЕНИ за ксенон"... Т.е. най-вероятно няма такива със сертификат (съответно на фара да има буква D, май...).
DRL е друго - там трябва да има Е4 сертификат, но той изглежда е по-лесен за издаване и легалните LED DRL-и го имат (в смисъл че се намират лесно такива).
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
slimmer написа:съответно на фара да има буква D, май...
Знам за E-marked фарове, за D не съм чувал
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
maxpayne написа:slimmer написа:съответно на фара да има буква D, май...
Знам за E-marked фарове, за D не съм чувал
Ето какво значат буквичките:
http://www.avto-xenon.ru/article-31
Предполагам, че важи и за ЕС... И предполагам, че дори да сложиш авторегулиране и миене, ако си вградил лупи (като мен) в халогенни фарове или си си купил фарове, на които няма D, гориш (и аз)... По сегашния BG закон обаче, както никъде не се споменава за подобно нещо, надали може основателно да се заяждат, освен за частта "структурни промени". Ама за там вече трябва да се пита някой разбиращ чичко полицай/проверяващ...
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
slimmer написа:ще гледат и за измиване и автоматично ниворегулиране...
Аз съм готов да се хвана на бас, че има коли излязли от завода с Xenon и без нивомат. Какво правят с такива?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не се обзалагай Ради. Шурея има Октавия фейслифтова 2002 модел. Сложи си оригинални фарове на RS ли бяха или от L&C с лупа и ксенон и да ти кажа има авт.регулиране. Интересното е как точно е реализирано, щото преди го нямаше, а той мисля не е слагал нищо друго освен фаровете допълнително.
Последна промяна от stefan4o на Сря 09 ное 2011 21:03, променено общо 1 път.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
stefan4o написа: Интересното е как точно е реализирано, щото преди го нямаше, а той мисля не е слагал нищо друго освен фаровете допълнително.
На принципа на махалото предполагам и някакви компенсатори (може и да са магнитни).
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
НеАм идея, но като пусне фаровете и нивоматът ги вдига и регулира сам, напълно автоматично, просто виждам как светлината сама се намества на стената отсреща 

- mircho82
- Автомобил: Golf IV TDI GTI
- Двигател: ARL 2001
При мен е долу на предния носач и е нещо като потенциометър според мен. Само при първоначален старт на колата се адаптират според натовареността на кантара. А при Пасатата действат и по време на движение,най-вероятно и при Шкодата е така. 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”