777 написа:Градски транспорт в голям град може. В не много голям - трудна работа. Да висиш 20-30 минути да чакаш, идва раздрънкан автобус без климатик. За околните градове още по-зле - да правиш сметка през 1-2 часа кога да тръгнеш и стигнеш. Може да се говори за тротинетки, скутери и подобни, но градският транспорт е добър вариант на ниво метро.
За турбината ти - ти трябва да намериш най-добрия рециклатор, а не някакъв сервиз да я праща където му е удобно. Чувал съм за не една рециклирана турбина, която си работи после години наред. От твоя коментар излиза, че почти винаги се закърпва положението за няколко месеца. За жалост кандидатите за "майстори" са доста повече от свестните майстори. Много често си надценяват възможностите и се занимават с неща над нивото им. Това не само за автомобили, а всякакви видове дейности. Наскоро чувах за един, който се занимава с ауспуси и подобни неща. Прави заварка на тръби и ги заварил само отдолу, защото видиш ли електроженът му не можел да се навре от горната страна. И тръбата откъм купето си зяпа и газовете излизат оттам - оня псевдо-майстор си мисли, че какво толкова...
Достатъчно е да се организира приличен градски транспорт в областните градове и трафикът ще падне значително. Хората няма да си продадат колите, но ще ги използват доста по-неинтензивно.
Офтопик: Ама, аз как мога да знам кой е най-добрия. Не се занимавам с коли и не разбирам от това. По тази причина отивам точно в официален сервиз, където се предполага, че са най-подготвени и знаят какво правят. Тяхна е отговорността да контролират подизпълнителя си. Иначе си напълно прав, че кандидатите или по-точно набедените майстори са много повече от истинските. Точно това ми беше и на мен първоначалната мисъл. И да, това наистина се отнася за всички сфери. Зачекваме обаче много обширна тема, по която съм убеден, че всеки може да напише много, и то все от личен опит.