Не си спомням цената и други подробности за съжаление.
Ludia написа:нивата и уазката не са за м/у градско каране.нивата се скапва доста бързо ако се кара само в гора.уазката е желЕзо и неможе да сравни с нива.че са евтини частите - така е. ама всяка събота след лов се ремонтира по нещо. последната изцепка на една от ловните уазки, беше да откажат спирачките ... човека пита за джип за риба, т.е градски джип... нито нивата нито уазката са такива. а за тия пари е само витара или гео. самурая е много по-добър вариант но за гора. но гние. вариант е комби 4Х4.
Съгласен съм с всичко освен с Голф Кънтри.Хубаво е като идея ,но не и като изпълнение,а и цените на частите са му умопобъркващи.По-добре да си вземе едно синхро и да го навириRabbit_TDI написа:Ludia написа:нивата и уазката не са за м/у градско каране.нивата се скапва доста бързо ако се кара само в гора.уазката е желЕзо и неможе да сравни с нива.че са евтини частите - така е. ама всяка събота след лов се ремонтира по нещо. последната изцепка на една от ловните уазки, беше да откажат спирачките ... човека пита за джип за риба, т.е градски джип... нито нивата нито уазката са такива. а за тия пари е само витара или гео. самурая е много по-добър вариант но за гора. но гние. вариант е комби 4Х4.
-много точно казано.Пък тия дето хвалят нивата май само са слушали приказките на запалени фенове
За комби 4Х4 не виждам как обаче ще му помогне по софийските дупки
-ще е се едно си с кола.Иначе през седмица-две наблюдавам спора УАЗ-ка /на чичо ми/ и Самурай/на братчеда/ - засега всичко е 0 на 0 макар УАЗ-ката да изглежда по -проходима.Засега където и минала УАЗ-ката е минал и Самурая ,само че УАЗ-ката е фургон и е доста по-комфортна от Самурая и не гние
![]()
P.S.Голф кънтри е един много добър вариант.
veritas написа:Съгласен съм с всичко освен с Голф Кънтри.Хубаво е като идея ,но не и като изпълнение,а и цените на частите са му умопобъркващи.По-добре да си вземе едно синхро и да го навириRabbit_TDI написа:Ludia написа:нивата и уазката не са за м/у градско каране.нивата се скапва доста бързо ако се кара само в гора.уазката е желЕзо и неможе да сравни с нива.че са евтини частите - така е. ама всяка събота след лов се ремонтира по нещо. последната изцепка на една от ловните уазки, беше да откажат спирачките ... човека пита за джип за риба, т.е градски джип... нито нивата нито уазката са такива. а за тия пари е само витара или гео. самурая е много по-добър вариант но за гора. но гние. вариант е комби 4Х4.
-много точно казано.Пък тия дето хвалят нивата май само са слушали приказките на запалени фенове
-ще е се едно си с кола.Иначе през седмица-две наблюдавам спора УАЗ-ка /на чичо ми/ и Самурай/на братчеда/ - засега всичко е 0 на 0 макар УАЗ-ката да изглежда по -проходима.Засега където и минала УАЗ-ката е минал и Самурая ,само че УАЗ-ката е фургон и е доста по-комфортна от Самурая и не гние
![]()
P.S.Голф кънтри е един много добър вариант.![]()
![]()
Имах впредвид само за Голф-а Кънтри че не става,а относно комбито съм съгласен,но по японските 4WD се правят трудно и скъпо циганийките по повдигането докато при Голфчето е почти елементарно.Имаме колега който го е направил и се е получило доста сполучливоLudia написа:veritas написа:Съгласен съм с всичко освен с Голф Кънтри.Хубаво е като идея ,но не и като изпълнение,а и цените на частите са му умопобъркващи.По-добре да си вземе едно синхро и да го навириRabbit_TDI написа:Ludia написа:нивата и уазката не са за м/у градско каране.нивата се скапва доста бързо ако се кара само в гора.уазката е желЕзо и неможе да сравни с нива.че са евтини частите - така е. ама всяка събота след лов се ремонтира по нещо. последната изцепка на една от ловните уазки, беше да откажат спирачките ... човека пита за джип за риба, т.е градски джип... нито нивата нито уазката са такива. а за тия пари е само витара или гео. самурая е много по-добър вариант но за гора. но гние. вариант е комби 4Х4.
![]()
P.S.Голф кънтри е един много добър вариант.![]()
![]()
еми дали синхро, или комби както аз предложих не е ли все таяпримерно субару или нещо от сорта би му свършило работа... всяка кола може да се вирне нагоре
а като реплика на Рабита- за софийските дупки НЯМА джип който да става
![]()
![]()
принципно, ако изхождам от моите нужди, специално за риболов, бих избрал лека кола. според мен когато се ходи на риба, се изминава голямо разстояние по магистрали и междуградски пътища, което с Нива, Уаз и дори Самурай е немислимо... е зависи де, ако караш с 60км/ч и имаш яки бъбреци и силна музика може и да ти е кеф. в това отношение леката кола е непобедима. освен това незнам защо препоръчвате 2 врат джип за риболов? ми то в багажника немогат да се съберат въдиците, особенно в самурай и нива. колкото до дупките и проходимостта, мисля че нормално комби е достатъчно високо, но може да се вдигне и още малко. а 4Х4 е достатъчно да достигнеш брега на язовира и евентуално да излезеш ако няма МНОГО кал. Аз преди се бях огледал в пикапите на TOYOTA Hiux.но не се вписва в тези пари.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 28 госта