Избор на градска джипка :)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 12 дек 2008 7:31

Немога да я намеря, но тук в ПРОДАВА един колега мисля от благоевград предлагаше една перфектна фронтера :)
Не си спомням цената и други подробности за съжаление.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 12 дек 2008 7:47

К.Одаджийски написа:Немога да я намеря, но тук в ПРОДАВА един колега мисля от благоевград предлагаше една перфектна фронтера :)
Не си спомням цената и други подробности за съжаление.
стига ве, такова животно като "перфектна" фронтера Няма :idea:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пет 12 дек 2008 8:03

За 4К лева не виждам колегата какво очаква да си намери.Както и други колеги по-горе бяха споменали---ако може малко да си увеличи бюджета,защото нали знаете,че маймуни с трици не се ловят и от пръдня боя не става.
Руските машини само славата им детоо е добра--не ме интересува кой от къде бил минавал с Нива,УАЗ и прочее,но въобще не си струва поддръжката им,а тя никак не е евтина,както някой тук си мисли,най-малкото заради честотата на дефектиране на различните части.Плюс това далеч не са в категорията джипче за рибка и за малко градско.
Компромисите никога не са били добър вариант,а оная приказка че Не съм богат за да купувам евтино важи и тук.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 12 дек 2008 9:04

Ludia написа:нивата и уазката не са за м/у градско каране.нивата се скапва доста бързо ако се кара само в гора.уазката е желЕзо и неможе да сравни с нива.че са евтини частите - така е. ама всяка събота след лов се ремонтира по нещо. последната изцепка на една от ловните уазки, беше да откажат спирачките ... човека пита за джип за риба, т.е градски джип... нито нивата нито уазката са такива. а за тия пари е само витара или гео. самурая е много по-добър вариант но за гора. но гние. вариант е комби 4Х4.

:да: -много точно казано.Пък тия дето хвалят нивата май само са слушали приказките на запалени фенове :lol: За комби 4Х4 не виждам как обаче ще му помогне по софийските дупки :cry: -ще е се едно си с кола.Иначе през седмица-две наблюдавам спора УАЗ-ка /на чичо ми/ и Самурай/на братчеда/ - засега всичко е 0 на 0 макар УАЗ-ката да изглежда по -проходима.Засега където и минала УАЗ-ката е минал и Самурая ,само че УАЗ-ката е фургон и е доста по-комфортна от Самурая и не гние :wink:
P.S.Голф кънтри е един много добър вариант.

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Пет 12 дек 2008 9:14

Rabbit_TDI написа:
Ludia написа:нивата и уазката не са за м/у градско каране.нивата се скапва доста бързо ако се кара само в гора.уазката е желЕзо и неможе да сравни с нива.че са евтини частите - така е. ама всяка събота след лов се ремонтира по нещо. последната изцепка на една от ловните уазки, беше да откажат спирачките ... човека пита за джип за риба, т.е градски джип... нито нивата нито уазката са такива. а за тия пари е само витара или гео. самурая е много по-добър вариант но за гора. но гние. вариант е комби 4Х4.

:да: -много точно казано.Пък тия дето хвалят нивата май само са слушали приказките на запалени фенове :lol: За комби 4Х4 не виждам как обаче ще му помогне по софийските дупки :cry: -ще е се едно си с кола.Иначе през седмица-две наблюдавам спора УАЗ-ка /на чичо ми/ и Самурай/на братчеда/ - засега всичко е 0 на 0 макар УАЗ-ката да изглежда по -проходима.Засега където и минала УАЗ-ката е минал и Самурая ,само че УАЗ-ката е фургон и е доста по-комфортна от Самурая и не гние :wink:
Съгласен съм с всичко освен с Голф Кънтри.Хубаво е като идея ,но не и като изпълнение,а и цените на частите са му умопобъркващи.По-добре да си вземе едно синхро и да го навири :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пет 12 дек 2008 9:21

И синхрото е вариант, поне каквото ми е разказвал Веритас, за неговия опит Синхро vs Пресечен терен. Пък и става за ежедневна кола, каквато търси колегата за баща си. А не сериозна офф-роуд машина.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 12 дек 2008 10:16

veritas написа:
Rabbit_TDI написа:

Съгласен съм с всичко освен с Голф Кънтри.Хубаво е като идея ,но не и като изпълнение,а и цените на частите са му умопобъркващи.По-добре да си вземе едно синхро и да го навири :idea: :idea: :idea:

еми дали синхро, или комби както аз предложих не е ли все тая ;) примерно субару или нещо от сорта би му свършило работа... всяка кола може да се вирне нагоре ;)
а като реплика на Рабита ;) - за софийските дупки НЯМА джип който да става :wink: :lol:
принципно, ако изхождам от моите нужди, специално за риболов, бих избрал лека кола. според мен когато се ходи на риба, се изминава голямо разстояние по магистрали и междуградски пътища, което с Нива, Уаз и дори Самурай е немислимо... е зависи де, ако караш с 60км/ч и имаш яки бъбреци и силна музика може и да ти е кеф. в това отношение леката кола е непобедима. освен това незнам защо препоръчвате 2 врат джип за риболов? ми то в багажника немогат да се съберат въдиците, особенно в самурай и нива. колкото до дупките и проходимостта, мисля че нормално комби е достатъчно високо, но може да се вдигне и още малко. а 4Х4 е достатъчно да достигнеш брега на язовира и евентуално да излезеш ако няма МНОГО кал. Аз преди се бях огледал в пикапите на TOYOTA Hiux.но не се вписва в тези пари.

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Пет 12 дек 2008 10:23

HONDA CR-V HR-V

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 12 дек 2008 10:35

sashoskiora написа:HONDA CR-V HR-V

да едните са от 8000 другите от 28000 как се включва в ценовия диапазон от 4000-5000 лева дето колегата търси ?

Потребителски аватар
veritas
Капитан пустиняк
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veritas » Пет 12 дек 2008 10:43

Ludia написа:
veritas написа:
Rabbit_TDI написа:

еми дали синхро, или комби както аз предложих не е ли все тая ;) примерно субару или нещо от сорта би му свършило работа... всяка кола може да се вирне нагоре ;)
а като реплика на Рабита ;) - за софийските дупки НЯМА джип който да става :wink: :lol:
принципно, ако изхождам от моите нужди, специално за риболов, бих избрал лека кола. според мен когато се ходи на риба, се изминава голямо разстояние по магистрали и междуградски пътища, което с Нива, Уаз и дори Самурай е немислимо... е зависи де, ако караш с 60км/ч и имаш яки бъбреци и силна музика може и да ти е кеф. в това отношение леката кола е непобедима. освен това незнам защо препоръчвате 2 врат джип за риболов? ми то в багажника немогат да се съберат въдиците, особенно в самурай и нива. колкото до дупките и проходимостта, мисля че нормално комби е достатъчно високо, но може да се вдигне и още малко. а 4Х4 е достатъчно да достигнеш брега на язовира и евентуално да излезеш ако няма МНОГО кал. Аз преди се бях огледал в пикапите на TOYOTA Hiux.но не се вписва в тези пари.
Имах впредвид само за Голф-а Кънтри че не става,а относно комбито съм съгласен,но по японските 4WD се правят трудно и скъпо циганийките по повдигането докато при Голфчето е почти елементарно.Имаме колега който го е направил и се е получило доста сполучливо :wink:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пет 12 дек 2008 10:55

Лека полека си идваме на думата :lol: В тоя форум е нормално :)
Ся и батМилко да се изкаже за сутиените със сферите :lol:
Фронтера.. не! По-добре навирено голфче :)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 12 дек 2008 13:33

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... highlight=
Нивата е вариант, ако не ти пука как вози. Иначе разходът е около 12-14 на сто газ, толкова горе-долу и на бензин. За градски автомобил не е толкова лош, ако можеш да въртиш здраво волана. Поддръжката наистина не е скъпа, но не е и супер евтина. Евтино излиза, ако си я правиш сам. Сток Нива минава от много повече места от сток Витара. Гният неподдържаните Ниви, и тези, които нямат никаква защита отдолу.
Ако няма да се използва джипката за тежък и екстремен оффроуд, то по-добрия вариант е Витарата - по-удобна е като цяло и за ежедневна употреба - серво, по-комфортна, по-безшумна е и т.н.
За тежък оффроуд - Нива.

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Пет 12 дек 2008 19:14

Тежък оффроуд и тежък риболов няма да има :) Става дума за градско каране тук-там и събота и неделя до някой язовир без да се мъкнат мрежи,лодки и други щуротии, не е чак толкова запален. Тази Витара,която Добри пусна изглежда запазена,а и един колега я похвали - вариант е. Комби - няма да е, трябва да е нещо малко.За синхро не съм се замислял ама там не е ли постоянно на 4х4 :roll:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 12 дек 2008 20:09

Следователно вариантът е нещо по-"леко", от сорта на Витара, Роки и такива подобни. За едната риба няма смисъл от Нива, въпреки че човек се увлича :wink:

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Пет 12 дек 2008 21:30

аз заради това предложих Витарата, в началото. Човека е възрастен, на дали е тръгнал на див офф-роуд като бат Лъчо. А Витара автоматик си е глезотиика. Стига да знае как се потдържа един автоматик.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”