ESP система за стабилност

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
eddyman
Автомобил:
Двигател:

Re: ESP система за стабилност

Мнениеот eddyman » Вто 02 фев 2010 23:14

Dead man написа:А като вдигаш прозорците до горе и леко задържиш копчето пак ли премигват ?

Като се пусне ЕСПто по същия начин ли премигват ?

Да. И в двата случая премигват по един и същи начин.

Последна промяна от Sunny на Сря 03 фев 2010 16:02, променено общо 1 път.
Причина: Превод в ефир

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 02 фев 2010 23:23

Нямаш проблем,нормално е.... :deal

Все пак си е вид консуматор и е нормално да премигне за части от секундата... :012:

Няма значение дали е електрически прозорец или ЕСП,всичко дърпа ток.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Сря 03 фев 2010 8:46

10x :D И аз за това си мислих

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Сря 03 фев 2010 9:42

И аз имам ксенон и ESP и при мен е обратното - като включвам фаровете ми премигва лампата за ESP-то. После дертове няма. Не знам до колко е нормално да ти мигат фаровете, все пак по ESP-системата големи токове няма - захранва се от ABS, който е на 5 ампера предпазител - това ако е много :roll: По скоро е от ксенона.

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Сря 03 фев 2010 14:47

Митак,Еди няма ксенон бре... :kissy:

А твоят оригинален ли е или е слаган допълнително ? :deal

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 03 фев 2010 20:00

theraven написа:И аз имам ксенон и ESP и при мен е обратното - като включвам фаровете ми премигва лампата за ESP-то. После дертове няма. Не знам до колко е нормално да ти мигат фаровете, все пак по ESP-системата големи токове няма - захранва се от ABS, който е на 5 ампера предпазител - това ако е много :roll: По скоро е от ксенона.

Същият проблем и при мен откакто хванаха големите студове. При стартиране на фаровете, постфабричен китайски ксенон mhihi , ми се ошашква лампата на ESP-то, но остава светната докато не растартирам мотора. Не съм пробвал, но си мисля, че не е само лампата, а в този момент реално системата не работи.
Сега взех два чисто нови баласта слим (нямат нужда от маса "0"), но за съжаление съм сменил засега само единия, че другия с Ваското1 така го скрихме - трябва през ауспуха да бръкна :banghead: Проблемът се появява по-рядко, но все пак го има. Надявам се другата седмица като я заведа на "гинеколог" и сменим и другия баласт проблема да изчезне.
А по темата, както каза и theraven би трябвало да е обратно. Но неведоми са пътищата ксенонови в коли с повече електроника. Пресен пример от онзи ден. Октавия ІІ с ксенон кит - при стартиране на фаровете пуска чистачките mhihi

Потребителски аватар
joro^
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro^ » Чет 04 фев 2010 0:29

Сега като заговорихте за това и аз забелязах напоследък, на лед като тръгне да бускува и се задейства ASR т.е като започне за мига лампата на ESP-то, съвсем леко ми премигне и ксенона и се чудя от какъв зор.

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Мнениеот policevidin » Чет 04 фев 2010 6:55

theraven написа:И аз имам ксенон и ESP и при мен е обратното - като включвам фаровете ми премигва лампата за ESP-то. После дертове няма. Не знам до колко е нормално да ти мигат фаровете, все пак по ESP-системата големи токове няма - захранва се от ABS, който е на 5 ампера предпазител - това ако е много :roll: По скоро е от ксенона.

Колега, бушоните треа да са 2 по (30А). А този който ти е на бушониерата (5А) ти е за лампата(те) "ABS".ЕСП-то работи като упражнява спирачно усилие в/у 1 или няколко от колелата,а зада започне спирачният апарат да притиска накладките му треа налягане. Е според Ваз кой прави нялягането при половение че в педала на спирачките не е натиснат?.. (АБС-ПОМПАТА),А нейната консумация повярваите ми не е малка.Та смисела на ЕСП-то е да се опита да овладее колата която вие сте поднесли по една или др.причина,тоест примерно ако колата се е поднесла в ЛЯВ завой задържа се първо предно ляво колело и после АКО е нужно задно дясно

http://www.youtube.com/watch?v=L1qt84c2 ... re=related
С цел при завъртане с-мата се опитва да завърти колата около блокиралото (от ЕСП,АСР...)колело.Представете си че ви държи само предно ляво колело на колата и натискате рязко с висока скорост педала на спирачките.Какво става ????... Колата се завърта ОКОЛО това колело което е блокирало. :Mr Green Fun
Фаровете може да премигват от много работи като започнеш от лоша свръзка и свършиш с акумолатора или алтернатор (динами).При мен по подобен начин мигат фаровете (с обикновенни крушки,а не с ксенони) като усиля музиката,направо пред мен особено на дълги става дискотека.Смених акумолатора и почни не се забелязва замижаването за разлика от преди, но за да сте по сигурни замерете си динамото (четки,диоди.......),замерете и акумолатора и чак тогава почнете да сменяте.
Колкото до крушката която си прави ебав*и (ЕСП) при стартиране на ксенона ???? Мисля че има нещо общо ксенона с АБС (+ да е на един и същ кабел,- обш, балиса да е близко до помпата за АБС.....) или пък ЕКУ-то на колата не приема балисите което е често срещано явление имало някви джаджавки дето лъжа ЕКУ-то но незнам как се казваха по 15лв бр.
Успех. :bowdown

Потребителски аватар
Str1keR
Автомобил: Bora
Двигател: TDI AJM

Мнениеот Str1keR » Нед 07 фев 2010 20:32

Колеги аз как да разбера дали моята Бора има EDL? Има ASR с копче на таблото за изключване, но как да разбера дали има и EDL? :roll:

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 08 фев 2010 0:27

С проверка на VIN номера.... :deal

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 08 фев 2010 16:26

ESP сситемата при всякакви скорости на движение ли работи ?
Ако някое колело е блокирало, ESP за него или за останалите работи ли ?

Питам, защото имам странното усещане, че при много ниска скорост, не съм забелязвал ESP-то да се включва.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 08 фев 2010 19:56

Работи при всякаква скорост.
При по ниска е нормално да го виждаш много рядко да се включва, защото идеята на тази система е да те пази от презавиване, т.е. от поднасяне. Като си с малка скорост нормално е и да не поднася колата, дори при хлъзгава настилка.

Потребителски аватар
ot_lud_po_lud
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ot_lud_po_lud » Вто 02 мар 2010 0:16

Ами не знам защо им вярвате на тея щуротии бре деца :bowdown я се научете да карате колело първо па тогизе се качете на мотор а после и на кола, само електрониката няма да ви спаси от от това да се размажеш в нещо или някои death прекалено голямо доверие имате на тея простотии губите си чувството за ориентация -ако имате такова :Mr Green Fun

Последна промяна от musura на Вто 02 мар 2010 9:07, променено общо 2 пъти.
Причина: СПАМ!!! Следващият път ще има предупреждение!

Потребителски аватар
worldcoolesdude_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот worldcoolesdude_ » Вто 02 мар 2010 8:34

brabus написа:Работи при всякаква скорост.
При по ниска е нормално да го виждаш много рядко да се включва, защото идеята на тази система е да те пази от презавиване, т.е. от поднасяне. Като си с малка скорост нормално е и да не поднася колата, дори при хлъзгава настилка.

Не и ако задно-то реши да се вклучи когато наи - малко о4акваш :D

Последна промяна от musura на Вто 02 мар 2010 9:07, променено общо 1 път.
Причина: СПАМ!!! Следващият път ще има предупреждение!

Потребителски аватар
Съмнителният
Автомобил: Bora 4 motion
Двигател: BDE 2002

Мнениеот Съмнителният » Сря 03 мар 2010 20:49

Искам да попитам ако на задния мост сложа 5 мм фланци, ще окаже ли някакво влияние върху работата на ЕСП-то?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”