занасяне по снега...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Re: занасяне по снега...

Мнениеот Дашо » Нед 21 фев 2010 9:52

На мен задните гуми са ми летни. И това не е понеже нямам пари за едни зимни галоши, ами защото така искам. Кефя се да си суча задницата на гърчавия Голф на сняг :P Случвало ми се е да ми поднася и не когато съм желал - повечето пъти съм се справял. Това дали отзад си с летни или зимни гуми не е от решаващо значение за мен. Наистина летните гуми правят повече номера зимата, но всеки който управлява кола с такива гуми трябва да е наясно. Проблемите главно идват от задкормилното устройство (но не винаги).
Аз когато се суча никога, не подавам постоянно газ, ами балансирам като давам и отнемам от газта, в замисимост от това на къде ми отива котъра. Същото е и със спирачката. Само че 1 нещо е ясно - ако човек се метне на кучките, ще се осуче и ще отнесе я някоя кола, я някоя ограда mhihi

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 21 фев 2010 13:49

явно има доста пилоти от WRC тук
Очаквам някой да каже,че и спирачките не са баш задължителни и той се учел да управлява колата си и без спирачки...
:не:

Потребителски аватар
all4u
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот all4u » Нед 21 фев 2010 14:13

Като има много сняг аз избягвам да използвам спирачки, защото колата става като шейна, затова 1по1 надолу предавките и сама си намаля :да:

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 21 фев 2010 15:38

Дашо написа:Наистина летните гуми правят повече номера зимата, но всеки който управлява кола с такива гуми трябва да е наясно. Проблемите главно идват от задкормилното устройство (но не винаги).

Или ползваш колата само да ходиш на кафе или си здраво заблуден.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 21 фев 2010 15:49

tisho_psg написа:явно има доста пилоти от WRC тук
Очаквам някой да каже,че и спирачките не са баш задължителни и той се учел да управлява колата си и без спирачки...

Аз се старая да ги ползвам колкото може по-малко mhihi

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 04 мар 2010 18:35

Winner25 написа:
tisho_psg написа:явно има доста пилоти от WRC тук

Аз се старая да ги ползвам колкото може по-малко mhihi

Да не говорим за собствениците на дизелови автомобили , които са съумели да използват до съвършенство моторната спирачка :да:
Дори и на хлъзгави пътища тази зима не съм имал проблем със занасяне на задницата при използване на този тип спиране - 8)

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Чет 04 мар 2010 20:19

Един написа:
Дашо написа:Наистина летните гуми правят повече номера зимата, но всеки който управлява кола с такива гуми трябва да е наясно. Проблемите главно идват от задкормилното устройство (но не винаги).

Или ползваш колата само да ходиш на кафе или си здраво заблуден.

Вече трета година карам по този начин и така съм навъртял приблизително 30хил. километра. Така че доста път съм видял - включително и по планините съм се катерил :wink: Така че това което съм написал няколко мнения по-нагоре съм го написал от скромния си опит, а не съм го изсмукал изпод ноктите

Потребителски аватар
Garion
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garion » Пет 05 мар 2010 10:45

Като гледам колко хора карат с летни гуми отзад... лошо ми става.
Иначе всички четат морал в темите от типа на "ударих се, с летни гуми съм"
Толкова ли нямате 100лв да си вземете зимни гуми за отзад.. макар и 2ра ръка..

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пет 05 мар 2010 13:15

Летните гуми отзад са вид неподготвеност и дори неизправност. Не знам как може някои да се хвалят с това и да обясняват че няма значение. Все едно да тръгна да се хваля как по-миналата зима 1 месец карах без никакви спирачки само на ръчна и да обяснявам "толкова много съм карал така, навсякъде съм ходил, да не ми говорите глупости че не ставало". Всеки си кара колата с някакви компромиси, ама е добре да си признава че са компромиси, не да обяснява на другите че така си е екстра.

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Пет 05 мар 2010 13:16

-

Последна промяна от jims на Вто 10 юни 2025 11:24, променено общо 1 път.

bocman__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bocman__ » Пон 19 юли 2010 14:57

СПАМ - ако е нужно да се изтрие...

На колко години е питащия, от колко време има шофьорска книжка и какви категории притежава?

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пон 19 юли 2010 15:31

spam
Това няма никакво значение, имах учителка която по тошово време е завършила някаква гимназия в която са им дали направо книжки C категория. И какво от това като има C от 30 години да не би да кара по добре от мен?

По темата. Сега през лятото забелязвам, че доста коли карат със зимни гуми, които се изпичат и износват супер много и като дойде зимата хората си мислят, че имат зимни гуми. :banghead:

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пон 19 юли 2010 17:09

Аз в момента карам с 2 зимни гуми отзад и 2 летни отпред. Такива имам с такива карам. Иначе тези зимните отзад дето са ми в момента само името им е зимни. В смисъл такъв, че това им е май втора година когато се карат през летен сезон и съм ги отписал за зимни,карам с тях в момента колкото да има гуми да не съм по джанти mhihi Миналата зима карах колата докато нямаше сняг като падна бях я изкарвал само пред дома колкото да я пробвам, ами доста буксуваше с летни отпред за това прехвърлих предните отзад и зимните с които бе карано през лятото не бях особено очарован полигавих се на широкото пред дома (дръпнах някой друга ръчни, позанесох си я няколко пъти) и я вкарах пак у дома.В момента както казах пак съм със същите вече в кавички - "зимни гуми" отзад и от пред с едни втора употреба летни. За тази зима имам намерение да карам без значение дали ще има лед, дали ще има сняг и каквото ще да е, казал съм че нищо няма да ме спре. Купуват се 4 нови зимни 14-ки, багажника пълен с лопати, кабели за прехвърляне на ток, вериги (макар че на нови гуми вериги не се слагат) , стоманено въже за теглене, два GSM апарата със заредени на макс батерии и шофиране от моя страна съобразено със зимните условия :P

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 19 юли 2010 18:23

G-HELL написа:Аз в момента карам с 2 зимни гуми отзад и 2 летни отпред. Такива имам с такива карам. Иначе тези зимните отзад дето са ми в момента само името им е зимни. В смисъл такъв, че това им е май втора година когато се карат през летен сезон и съм ги отписал за зимни,карам с тях в момента колкото да има гуми да не съм по джанти mhihi Миналата зима карах колата докато нямаше сняг като падна бях я изкарвал само пред дома колкото да я пробвам, ами доста буксуваше с летни отпред за това прехвърлих предните отзад и зимните с които бе карано през лятото не бях особено очарован полигавих се на широкото пред дома (дръпнах някой друга ръчни, позанесох си я няколко пъти) и я вкарах пак у дома.В момента както казах пак съм със същите вече в кавички - "зимни гуми" отзад и от пред с едни втора употреба летни. За тази зима имам намерение да карам без значение дали ще има лед, дали ще има сняг и каквото ще да е, казал съм че нищо няма да ме спре. Купуват се 4 нови зимни 14-ки, багажника пълен с лопати, кабели за прехвърляне на ток, вериги (макар че на нови гуми вериги не се слагат) , стоманено въже за теглене, два GSM апарата със заредени на макс батерии и шофиране от моя страна съобразено със зимните условия :P

и после-защо България е на първите места по смъртни случай по пътищата.... :не:

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Пон 19 юли 2010 20:13

tisho_psg написа:и после-защо България е на първите места по смъртни случай по пътищата.... :не:

Я обади защо :roll:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”