Никога повече гуми GOOD YEAR!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
_B4_
Автомобил: Passat B4
Двигател: ABS 1994

Re: Никога повече гуми GOOD YEAR!!

Мнениеот _B4_ » Пет 24 апр 2015 11:58

За 15000 км. е напълно възможно да се износят гумите според стила на каране. И като са износени защо трябва да ги продава на някой заблуден.. за да се пребие ли?? Според мен колегата е взел правилното решение.

А по темата...Този дефект може да се получи при регенерат , замърсени повърхности на каркаса или протектора преди слепването им, или не добра вулканизация. А да ти се случат две гуми с еднакъв дефект...от всичките къси клечки колегата е изтеглил тази която стърчи отдолу. Над десет години съм работил за тази марка, видял съм какви ли не издевателства над гумите, но на "леки" гуми това не съм го виждал. При претоварване също може да се получи подобно нещо, но в случая предполагам, че е малко вероятно.

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Пет 24 апр 2015 12:19

777 написа:Ако хвърляш нови гуми след 15хил км, трябва да си доста заблуден, да не казвам прост. Не се ли сещаш поне да ги продадеш на старо или непременно на боклука?

Щом човека е решил да ги изхвърли, едва ли стават за нещо по - различно. Неразбирам такива мнения, едва ли не ако някой е съвестен, и хвърли износената гума, занчи е идиот :eek А защо е износена за 15К километра, еми то на формула 1 ги износват и за 100, зависи как и при какви условия се карат.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пет 24 апр 2015 12:37

gugun4u написа:
777 написа:Ако хвърляш нови гуми след 15хил км, трябва да си доста заблуден, да не казвам прост. Не се ли сещаш поне да ги продадеш на старо или непременно на боклука?

Щом човека е решил да ги изхвърли, едва ли стават за нещо по - различно. Неразбирам такива мнения, едва ли не ако някой е съвестен, и хвърли износената гума, занчи е идиот :eek А защо е износена за 15К километра, еми то на формула 1 ги износват и за 100, зависи как и при какви условия се карат.

Ако половината от "километрите" са навъртяни с палене на гуми на място - може. Но в тоя случай не би трябвало да обяснява как се износвали за 15хил км. Доколкото разбрах не става дума за евтина марка, така че напълно износена след 15хил км е близо до невъзможното. Казах, че е идиот не защото е хвърлил износената гума, а защото го гони перфекционизъм да си въобразява, че "естествено" са износени на 15хил. Който се съмнява в преценките ми, да прочете и чужди мнения:
http://www.tuning.bg/forums/index.php?/topic/54646-%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D1%85%D0%BA%D0%BC-%D0%B5-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BC-%D0%B8%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8/

_B4_
Автомобил: Passat B4
Двигател: ABS 1994

Мнениеот _B4_ » Пет 24 апр 2015 13:19

А аз ти казвам, че е напълно възможно до се износят гуми за 15000 км. при екстремно каране. Без "палене" на гуми и без спиране със завличане, само с по-екстремно тръгване или спиране и влизане в звои. И още нещо, това по принцип се случва с хубави гуми защото държат на пътя. С някои "гьонове" които продават няма как да стане защото няма как да караш така, просто излиташ от пътя. А това го знам не само от четене, а и от личният ми опит/който е много достатъчен/ без да излитам от пътя!.

Потребителски аватар
VeselinTsonev
Автомобил: Passat B7
Двигател: 2000 TDI DSG

Мнениеот VeselinTsonev » Пет 24 апр 2015 14:36

Tри дни изминаха вече откакто писах на GOOD YEAR Белгия... ни вопъл, ни стон! Честно казано даже не очаквах такова нещо... все си мислех че ще напишат нещо, ще ми замажат очите.... но чак пък да не отговорят.... не очаквах!

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пет 24 апр 2015 14:45

Затова ти казах - изпрати им писмо на хартия. Обръща се повече внимание.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 24 апр 2015 14:47

_B4_ написа:А аз ти казвам, че е напълно възможно до се износят гуми за 15000 км. при екстремно каране. Без "палене" на гуми и без спиране със завличане, само с по-екстремно тръгване или спиране и влизане в звои. И още нещо, това по принцип се случва с хубави гуми защото държат на пътя. С някои "гьонове" които продават няма как да стане защото няма как да караш така, просто излиташ от пътя. А това го знам не само от четене, а и от личният ми опит/който е много достатъчен/ без да излитам от пътя!.

:th_up
Гуми не паля. Просто карам бързо. И да уточня че скоростния индекс е до 300км/ч и товарния предостатъчен за да носи кола 1400кг.

За мен стигне ли до маркерите, гумата е износена и не държи вече. А като има хора да продават такива гуми - евала. Аз не бих го направил.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Съб 25 апр 2015 15:10

Много интересна тема!
Примекс ли е фирмата - вносител?
Аз 2 години гаранция за гуми не съм чувал и тя е само срещу фабричен и то доказано дефект.
В случая силно ми намирисва на неправилно експлоатирани гуми. Фабричният дефект се появява доста бързо!
Не искам да засегна някого от писалите! :icon_lol

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 25 апр 2015 15:19

То лошото в случая е, че не се знае от кога са така

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Нед 26 апр 2015 10:56

Колега, ако не знаеш добре английски намери някой който го говори добре и направете един хубав виеоклип. Снимайте много добре цепнатините. Обяснете какво е карано, колко е карано, къде са съхранявани, снимайте ДОТ-а. След това качете клипа в YOUTUBE и изберете подходящо заглавие от рода: "Гуми Гудиър модел ХХ на 15000 км тотална щета", така че чичко гугъл да го индексира правилно. Пратете линка на въпросните производители и почти съм сигурен че ще компенсират за загубите в ускорени срокове :Mr Green Fun

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Нед 26 апр 2015 14:11

Mihailov78 написа: почти съм сигурен че ще компенсират за загубите в ускорени срокове :Mr Green Fun

Не бъди толкова сигурен, но нека се пробва. :smile

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 26 апр 2015 15:24

Ако ставаше така с клипчета тубата щеше да е пълна с такива,за дюзи,за скоростни кутии,за цели двигатели които се скапват за 20 000-30 000км но ремонта си остава за сметка на собственика icon_idea

Потребителски аватар
VeselinTsonev

Мнениеот VeselinTsonev » Пон 27 апр 2015 10:06

Най-накрая някакъв отговор от GOOD YEAR Белгия, но... започва да става един омагьосан кръг:
Dear Veselin,

You have sent your mail to the Benelux headquarter, so unfortunately we can’t help you.
Regarding these type of questions, it’s the local office that you should contact, so in this case Goodyear Bulgaria. The European headquarter will not be able to help you.

Regards

-------------------------------------------------
Kristof Van den Bosch
Goodyear Dunlop Tires Benelux

Prins Boudewijnlaan 5, 2550 Kontich, België
Zadelstede 7, 3431 JZ Nieuwegein, Nederland

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Пон 27 апр 2015 10:11

Отговорили са ти културно да пиеш една студена вода, типично по европейски. Това не ти пречи обаче да им направиш една антиреклама в youtube.

Потребителски аватар
VeselinTsonev

Мнениеот VeselinTsonev » Пон 27 апр 2015 10:18

vanesto написа:Отговорили са ти културно да пиеш една студена вода, типично по европейски. Това не ти пречи обаче да им направиш една антиреклама в youtube.

Да така ще направя най-вероятно! Ще Ви послушам и ще кача един клип в YouTube. Само да намеря време кога да го направя!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”